Skip to main content

AMENDĂ RECORD. Pro TV, Antena 1, Kanal D și Acasă TV vor avea 10 minute pauză din cauza circului făcut de Vadim

 

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să oprească emisia posturile Pro TV, Antena 1, Acasă TV și Kanal D cu 10 minute în intervalul 19.00 - 19.10 pentru încălcarea dreptului la demnitate umană și limbaj injurios. Sancțiunea a fost votată cu șapte voturi pentru.

Este pentru prima dată când Pro TV primește o asemenea lovitură.

Este cea mai dură sancțiune dată în bloc, vreodată de Consiliului Național al Audiovizualului.

Sancțiunea a fost dată pentru mai multe derapaje ale emisiunilor Acces Direct, Un show păcătos, Happy Hour, Cancan TV și WowBiz în care au fost prezenți Corneliu Vadim Tudor, Oana Zăvoranu, Marioara Zăvoranu și Mariana Moculescu.

Membrii CNA au vrut să revină asupra sancțiunii pentru Acasă TV deoarece postul de televiziune nu a primit nicio amendă în ultimul an, dar aceștia nu s-au mai înțeles asupra deciziei.

Valentin Jucan, membru CNA: Este un exemplu concludent despre cum se poate prelua o asemenea mizerie. Modul în care acest subiect a fost dezbătut arată că ei cunosc obligațiile pe care le au față de lege însă nu se pot abține. Dacă până la ora 23.00 acest comportament escaladează așa de mult, mă aștept ca la ora 23.00 să se întâmple lucruri mult mai rele.

Ioan Onisei, membru CNA - Este o mare ipocrizie. Moderatorii se fac că salvează onoarea postului prin acele „interjecții”, însă este evidentă intenția lor.

Cristina Trepcea, membru CNA: Nu cred că ar trebui pedepsiți în bloc. Trebuie să ne raportăm la antecedentele fiecărui post. Trebuie să facem o distincție acolo unde s-au dat două episoade din show sau unde s-au dat șapte episoade.

Răsvan Popescu, președintele CNA, a propus o amendă de 100.000 de lei pentru fiecare dintre posturile TV, însă nu a mai fost cazul să fie votată.

Sancțiunea trebuie pusă în aplicare în 24 de ore de la comunicarea oficială a sancțiunii. Mai precis, miercuri, 7 noiembrie.

 

Trei ediții de Acces Direct și patru de Un show Păcătos au fost monitorizate de CNA. La acestea se mai aduaugă două ediții Happy Hour, două Wow Biz și una Cancan TV  (Acasă TV).

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • CNA a facut bine ca a aplicat aceste sanctiuni.Din pacate amenda maxima care se poate aplica este de 200.000 de lei. Insa este extrem de putin, pentru ca bugetele de amenzi, facute la inceput de an de posturi, acopera cu succes sumele primite ca amenda.
  Ar trebui sa se autosesizeze protectia copilului, pentru ca la acele ore din zi, copilasi sunt expusi la acele mesaje. Puntin mai multa ordine si lege ar fi de minune.
 • un gand pentru jurnalistii de 2 bani din Romania: lingeti cascavalul cat mai puteti, ca in curand va inchid televiziunile
 • doar antena1 si cancan tv ar trebui amendate;ele au deschis un serial impotriva lui vadim,dupa ce antena a provocat scandalul vadim-marioara(care a fost amuzant;numai pudibonzii inchipuiti s-au "oripilat").o fi vadim "dus",dar sa-l cenzurezi pe toate televiziunile,si,mai mult, sa-i "dedici" editii insultatoare,e imoral.
 • ar trebui sa le suspende emisia cate 2-3 zile. probabil ca atunci o sa simta sanctiunea. si romanii or sa trebuiasca sa gaseasca altceva de facut decit sa stea ca prostii la televizor sa se uite la mizerii.
 • Simonica Gherghe, cea care se lauda pe blogul ei ca a fost singura care a refuzat sa transmita live de langa sicriul Madalinei Manole pt ca i s-a parut imoral, s-a bagat acum cu totul in troaca de porci....
  Nu spun ca Maruta sau Madalin sunt mai buni, dar macar astia nu se dau drept domnisoare dragutze si finutze...
 • Eudor, ti-ai luat un pseudonim excelent. Prostia ta ne doare pe toti.
  "Din cauza la niste comunisti" doare!
  Asa cantau aurolacii in metrou: "nu lasati copii pe strada din cauza la un barbat".
  Se scrie "din cauza unor comunisti".
  Alternativa inseamna doua variante care se exclud una pe celalta.
  Nu e corect "ai atatea alternative", corect este "ai atatea variante".
  "Nu sa simtit jignita" se scrie cu cratima, adica " s liniuta a".
  Comunistii nu "vine", ci "vin", ca sunt mai multi.
  Vadim nu "a jignit pe", ci "a jignit-o pe".

  Dupa pata asta pe creier cu "comunistii" si analfabetismuld e care dai dovada, este evident ca esti un nefericit produs al ultimilor 8 ani de basism.
  Tampenie crasa, incultura crasa, dublate de agresivitate si tupeu.
  Esti combinatia dintre prostia lui EBA si caracterul lui tac-su.
 • Hai sa radem cu CNA, Halal amenda. Castigurile de pe urma scandaluriilor au fost inmiit in favoarea celor care le-au difuzat. Antena e la a nu stiu cata abatere. Pro-ul o comite mereu cu emisiunea de un real succes manelistic HO , iar kanal D cu titluri pentru orbi le calca pe urma. Asta nu mai are legatura cu televizunea ci cu un circ mediatic care aduce dupa sine un rating mincinos. Emisiunile de gen se adreseaza unui anumit public tinta. Asta este din pacate, educatia actualei generatii. Cand se fac asemenea emisuni se fac o gramada de studii, statistici si sondaje >Concluzia romanii nu se satura de circ si vor din ce in ce mai mult. Circ in politica, in sport, in zona monden, Oriunde, dar circ sa fie, daca este si condimentat cu injurii este deja atins un ideal. Traiasca "maxima intelgenta" a poporului roman...

Trimite un comentariu