Skip to main content

Mai mulţi cablişti, în vizorul Consiliului Concurenţei

 

Publicitate

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa de retransmisie a programelor TV, potrivit informaţiilor dintr-un raport al autorităţii privind starea concurenţei din mai multe sectoare ale economiei, scrie Ziarul Financiar.

"Precizăm că actualmente Consiliul Concurenţei derulează o investigaţie de concurenţă (un posibil abuz de poziţie dominantă) pe piaţa serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale. Pe cale de consecinţă, este posibil ca analiza datelor şi informaţiilor colectate de Consiliul Concurenţei să releve necesitatea redefinirii pieţei relevante atât în ceea ce priveşte piaţa produsului, cât şi în ceea ce priveşte piaţa geografică", potrivit raportului citat.

Documentul nu oferă detalii despre companiile investigate sau despre plângerile care au dus la declanşarea investigaţiei. Cei mai mari jucători de pe piaţa locală de servicii TV sunt RCS&RDS, Romtelecom, UPC şi Digital Cable Systems (AKTA).

"Primii trei operatori din piaţă, respectiv RCS&RDS, Romtelecom şi UPC, deţin o cotă de piaţă cumulată de peste 90% la nivel naţional", arată raportul Consiliului Concurenţei.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • alex alex
  Da, mersi de sfat, voi schimba operatorul de cablu. Desi mi s-ar fi parut mai simplu sa reintroduca un post care pe analogic exista (Zone Reality) si sa introduca alt post care exista pe toate celelalte retele de cablu si nici nu e atat de scump (Da Vinci Learning). MI SE PARE REA VOINTA.
 • dann dann
  sa se difuzeze liga 1 in sistem pay per view in toate retelele catv , dth si terestru si in rest sa-si scoata ochii.
 • cristian cristian
  au navalit antenisti pe site? Cand o sa intelegeti ca pentru redifuzarea acelor programe se perecep sume de bani iar Majoritatea oamenilor din tarisoara asta sunt interesati de super porcariile numite Acess Direct,Capatos Show, Sinteza zilei etc.Asta vrea piata. Nimeni nu vrea si nu urla dupa pachetul MTV sau Da vinci learning. Apropo pe Digi world chiar sunt documentare bune
  Ps: Alex daca esti nemultumit schimba operatorul de cablu.
 • alex alex
  Au scos si Zone Reality de pe digital. Nu introduc Da Vinci Learning. Isi merita o amenda. Sa se sature.
 • Vasile Vasile
  Sufera Felix Turnatorul ca nu-si mai vede latrinele pe DTH. Face presiuni la coada de topor PNL-ista de la Consiliul Concurentei poate-poate reuseste sa stoarca ceva din mizeria aia de reglementare idioata must-carry. Acces din rect obligatoriu pentru toata lumea!
 • eudor eudor
  nu poate sa il oblige sa adauge programe pentru care se cer bani pentru retransmisie
  daca vrei acele programe ia-ti antena parabolica sunt destule programe straine.
 • Ziare offline Ziare offline
  Foarte bine! Sa ia amenda! Mie mi-au bagat abonament pe luna august astia de la ERDEEESH, desi m-au cablat pe 29 august si luna cablarii e moca!
 • Adrian C. Adrian C.
  Sper ca RCS&RDS sa primeasca o sanctionare pe masura. Au scos pachetul MTV in detrimentul UTV si 1Music RO/HU; refuza introducerea TCM24 si MGM pentru a fi cat mai mica concurenta la DIgiFilm, au umplut grila cu programe unguresti la nivel national in detrimentul introducerii unor canale precum TVE, M6, ARTE, RAI2, DW, France 24, Show TV, etc.

Trimite un comentariu

sus