Skip to main content

Antena 3 a scăpat de o amendă datorită Narcisei Iorga

 


Postul Antena 3 a scăpat de o amendă de 5.000 de lei datorită Narcisei Iorga, unul dintre cei mai aprigi critici ai televiziunii de ştiri din trustul Intact, care a decis să-şi retragă votul acordat iniţial. Sancţiunea a rămas, astfel, fără numărul minim de voturi pentru a fi acordată.

În şedinţa CNA de astăzi, forul audiovizual a decis, cu şase voturi din 10, sancţionarea cu suma de 5.000 de lei a postului de ştiri Antena 3 pentru dezechilibru în campania electorală. S-a ajuns la această amendă după ce anterior fuseseră făcute alte două propuneri care nu întruniseră numărul de voturi: una de somaţie (din partea lui Răsvan Popescu, preşedintele CNA) şi o alta de amendă de 10.000 de lei (la propunerea Narcisei Iorga).

Lorand Turoş, membru CNA, a făcut, la rândul său, o propunere de 5.000 de lei, aprobată de şase membri CNA, printre care şi Narcisa Iorga.

După ce a fost luată această decizie, Narcisa Iorga a părăsit sala de şedinţe, precizând că nu este posibil ca Antena 3 să primească o amendă atât de mică.

„Este inadmisibil ca preşedintele CNA să propună o a doua somaţie dupa derapajele comise de Antena 3 în aceasta campanie electorala, având în vedere că: 1. a mai avut o somaţie, 2.  Antena 3 este finanţată de familia unui candidat important al USL în aceste alegeri şi postul este, de fapt, un instrument de propaganda prin emisiunile informative, lipsite de echilibru. Prin atitudinea celor care au vot majoritar,  CNA se transformă în apărătorul intereselor Antena 3”, a declarat Narcisa Iorga.

La puţin timp după, Narcisa Iorga a decis să nu mai revină la şedinţă şi a transmis membrilor CNA că îşi retrage votul pentru amenda de 5.000 de lei.

După acest incident, membrii CNA au decis să renunţe de tot la analizarea rapoartelor de monitorizare din campanie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Catalin Catalin
    Eu nu inteleg ce cauta vacarita asta de Narcisa Iorga. Nu mai sunt vaci de pazit in Romanai?!
  • liviu liviu
    Narcisa Norga te oftici? B1 nu are derapaje ? Banciu nu derapeaza? Mai sunt cateva zile si o sa plangeti multi .
  • Narcisa Iorga Narcisa Iorga
    Nu, n-am fost amenintata. Se gaseste si in text motivatia gestului meu: am protestat fata de atitudinea presedintelui CNA, sustinut de alti patru colegi. Dupa atatea derapaje inregistrate de Antena 3, cum e posibil ca presedintele CNA sa voteze impotriva unei sanctiuni minore, de aproximativ 2500 de euro si sa propuna somatie, desi postul mai avea inca una pentru aceleasi abateri. Somatia se aplica doar pentru abateri considerate minore, or in cazul acesta este vorba despre premeditarea incalcarii legii audiovizualului. Daca presedintele CNA face o astfel de propunere, eu nu inteleg decat ca CNA nu mai este garantul interesului public. Ca sa nu mai fac si legatura cu ordonanta de urgenta pentru modificarea legii audiovizualului sau cu recomandarile directe date de primul-ministru in direct la televiziuni despre care posturi ar trebui sanctionate de CNA...
  • Victor Victor
    A primit sms cu pupici de la Badea, asa ca s-a calmat brusc.
  • Synned Synned
    cred ca a fost amenintata...
  • bahmuteanca bahmuteanca
    a scapat deocamdata...pina la urmatoarea sedinta...

Trimite un comentariu

sus