Skip to main content

Cariera noului șef al CNA: de la Tatulici, Călinescu și Pro TV, la cabinetul lui Năstase și lupta antifraudă

 

Publicitate

Laura Georgescu, votată azi de membrii CNA ca viitor șef al instituției, are un CV care acoperă atât televiziunea (fiind producător al mai multor emisiuni de pe Pro TV), cât și administrația publică.

A fost director la Mihai Tatulici Production, producător la Chestiunea Zilei cu Florin Călinescu (Pro TV), apoi consilier la cancelaria lui Adrian Năstase și, în ultimii ani, consilier la Departamentul pentru luptă Antidfraudă – DLAF din Guvern.

Paginademedia.ro vă prezintă CV-ul detaliat al Laurei Georgescu. Votată astăzi de membrii CNA ca viitor șef al instituției, Laura Georgescu (numită în CNA la propunerea Guvernului) va prelua poziția după ce Parlamentul o va valida.

MATEMATICA. Absolventă de Matematică la Universitatea din București, a fost nouă ani profesoară de matematică.

TVR. În octombrie 1994 intră la TVR, ca redactor de rubrică. A fost realizator și a coordonat emisia postului TVR Internațional, un canal pentru diaspora.

TATULICI. După TVR, au urmat doi ani la Mihai Tatulici Production, unde a fost director executiv al companiei (martie 1997 – iulie 1999). Ce a făcut la Tatulici:

  • Coordonarea editorială și a producției emisiunilor: Audiență Națională și Am întâlnit și români fericiți, difuzate de Pro TV.
  • Coproducător executiv al programului Operațiunea Pro NATO – Misiune posibilă, derulat timp de șase săptămâni, cu transmisii directe din opt capitale europene.
  • Media planuri, producție de promo-uri, reclame și spoturi audio, organizare de evenimente.

CĂLINESCU. Din august 1999, până în vara lui 2001, Laura Georgescu a fost producător executiv la Chestiunea zilei, show-ul realizat de Florin Călinescu la Pro TV.

MEDIA PRO PICTURES. După Florin Călinescu, au urmat peste doi ani în care a coordonat mai multe producții la studiourile Media Pro Pictures, pentru Pro TV:

Sub semnul întrebării – moderator Adrian Păunescu
Pro VestBogdan Chirieac
Gândește liberLucian Mândruță
Portret de artistIuliana Ciugulea

A fost producător al spectacolului Am să mă-ntorc bărbat susținut de Vama Veche la Teatrul Național.

NĂSTASE. După anii de televiziune, a urmat adiministrația. În perioada decembrie 2003 – mai 2005, când premier era Adrian Năstase, a fost consilier la Corpul de Control al Guvernului. Din atribuțiile de atunci:

  • Monitorizarea fluxurilor de știri și diseminarea/arhivarea celor de interes pentru Corpul de Control
  • Îndeplinirea atribuțiilor prevăzute de Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile publice.
  • Pregătirea materialelor și a participării membrilor Corpului de control la invitațiile massmedia.

LUPTA ANTIFRAUDĂ. Din mai 2005 și până în prezent, Laura Georgescu a lucrat la Departamentul pentru lupta Antifraudă din Guvern - DLAF, unde a fost consilier relații massmedia. Din atribuții:

  • Eficientizarea procesului de comunicare cu instituțiile implicate în protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene în România, conform Tratatului privind funcționarea UE
  • Coordonarea Rețelei Naționale a Comunicatorilor Antifraudă.
  • Îndeplinirea atribuțiilor prevăzute de Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile publice.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu