Skip to main content

DIN ZIARE. Porcii circulă liber prin EVZ. Prezumţie de nevinovăţie originală în Jurnalul

 

Publicitate

Evenimentul zilei avertizează: “Porcii circulă liber”. Jurnalul Naţional interpretează în mod original prezumţia de nevinovăţie, ca fiind una “relativă”. Şi tot Jurnalul “execută” câţiva membri CNA.

Câteva selecţii Paginademedia.ro din presa ultimei săptămâni:

Pericolul porcilor liberi din Evenimentul zilei

Evenzimentul zilei trage un semnal de alarmă: “Porcii circulă liber. Ce pericole ne pândesc”, se întreabă ziarul în titlu.

Pentru a întări titlul despre libertatea grohăitoarelor, subtitlul scoate în evidenţă un comportament anormal, din proprie iniţiativă, al tineretului porcin: “Purceii din gospodăriile populaţiei au început să meargă din decembrie la abatoarele autorizate”.

Iniţiativa porcinelor este eroică. “Sătenii câştigă un ban în plus, dar fermele mari se simt ameninţate de pesta porcină”, continuă subtitlul.

Şi prezumţia de nevinovăţie este relativă. O interpretare originală în Jurnalul Naţional

Orice se poate spune despre presa românească, doar că duce lipsă de inovaţie nu. Am avut un interviu comentat, un altul inventat, acum este rândul prezumţiei de nevinovăţie să fie redefinită.

Probe zdrobitoare împotriva lui Cioacă”, titrează Jurnalul Naţional. După un articol din care este cât se poate de clar că criminalul Elodiei este Cioacă, autorul ţine să precizeze de ce nu a aplicat prezumţia de nevinovăţie. Nota autorului din Jurnalul este de antologie:

"Nota autorului: Prezumţia de nevinovăţie este o prezumţie relativă, care poate fi oricând răsturnată prin proba contrară."

Cinci membri CNA, executaţi de Jurnalul

Jurnalul Naţional îi pune la zid pe cinci membri CNA care au reclamat la Comisia Europeană modificarea de către Guvern a Legii audiovizualui. Titlul: “Haita celor cinci din CNA se smiorcăie la uşa UE”. Subtitlul: “Banda băsiştilor din audiovizual, ajunsă în minoritate, ţipă că nu-şi mai poate face mendrele”.

Într-un articol care amestecă opinia cu faptele, autorii, Dan Constantin şi Gabriela Antoniu, se dezlănţuie împotriva lui Gelu Trandafir, Ioan Onisei, Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Mircea Valeriu Deacă.

Narcisa Iorga este “politruca însămânţată cu fanatism ideologic de Ana Pauker”, Gelu Trandafir este “pârâcios de mic", iar Ioan Onisei este “bun la cenzură”.

Ziarul din grupul Intact punctează că “Schimbările normale de legislaţie, pentru a aduce instituţia audiovizuală în principii europene, nu pot fi înghiţite de haita celor cinci băsişti, care se plâng la UE”.

Începutul articolului:

“O tempora! Greu au trecut vremurile de glorie ale Tribunalului Inchizitorial al Audiovizualului românesc pe când trimişii băsismului în instituţia statului, numită CNA, instituiseră Marea Cenzură.”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cotofana cotofana
    de antologie ar putea fi faptul ca, daca ai citi o definitie a prezumtiilor din dreptul romanesc, ti-ai da seama ca prezumtia de nevinovatie este chiar una relativa, nu una absoluta.

Trimite un comentariu

sus