Skip to main content

Cozmin Gușă a primit licență pentru Realitatea Plus

 

Publicitate

Firma lui Cozmin Gușă, GeoPol, a primit licență audiovizuală pentru postul de știri Realitatea Plus, care ar urma să aibă acoperire internațională.

Realitatea plus va avea un program tematic cu știri și informații, ce va avea difuzare națională și internațională în principal în Balcanii de vest și Republica Moldova. Programul va fi în limba engleză, iar pe crawl vor rula informții traduse în limba țării în care este difuzat

În ședința de astăzi s-au prezentat Cozmin Gușă, Rareș Bogdan, realizator la Realitatea TV, Florin Bercea, administratorul special la Realitatea Media, Andreea Crețulescu și Alin Petran, coordonator de proiect Realitatea Plus și șef al rețelei Realitatea.

Cozmin Gușă a participat la ședință în calitate de coordonator editorial al trustului Realitatea Media, de reprezentant al companiei GeoPol, cea care solicită această licență și de reprezentant al companiei care este principalul creditor al Realitatea Media.

  • Facem un demers în principal de a extinde un brand românesc într- o zonă emergentă. Este zona vizată de următoarea extindere a Uniunii Europene”, a declarat Cozmin Gușă.
  • „Un pilon imp va fi studioul de la Bruxelles care va deservi această televiziune, Realitatea plus”
  • „Echipa va fi un nucleu românesc, dar Realitatea Plus va avea o echipă de coordonare mixtă cu reprezentanți din toate țările. Avem în vedere colaborări cu mari branduri pe care le cunoașteți.”
  • „Nu se punea problema să facem solicitarea pe o societatea în insolvență pentru că ar fi fost imposibil”.

Cui se adresează postul? „Se adresează audienței interesate de integrarea europeană, administrației care este preocupată de acest proce”, a spus Gușă în ședință.

La întrebarea cine este acum acționar la Realitatea Media, Gușă a răspuns: „Noi suntem Realitatea Media. Suntem creditori. Decizia este la noi.”

„Suntem la a cincea și ultima înf în Cipr care va fi la finalul acestei luni. Nu este nici Elan Schwartzenberg și nici familia Vîntu, ci Strategies Research, companie care îmi aparține mie și lui Maricel Păcuraru. Știu că au fost comunicări masive din partea unora și altora. Noi avem toate dovezile. Putem să vi le dăm, dar nu le putem înregistra. Nu este nicio îndoilaă că noi deținem 80%.”, a mai completat Cozmin Gușă.

Narcisa Iorga – Mă tem că veniți cu un proiect editorial foarte bun, dar vreți un produs cu același brand. Mă tem că și acum se va întâmpla ca în situația cu RTV. Ce siguranță o să avem, domnule Gușă, că peste câteva luni veți veni să faceți o solicitare pentru ca Realitatea plus să emită doar pe teritoriul României?

Cozmin Gușă – Nu vreau să intru în detalii cu ce s-a întâmplat la RTV. Dacă lucrurile s-au contorsionat în acest fel, în primul rând, cei care au avut de suferit am fost noi. Această licență este una pentru România. Noi vom solicita licențe și pentru celelalte țări din Balcani.

Cum au comentat membrii CNA solicitarea:

Cristina Trepcea, membru CNA – Cei care au fost la vremea respectivă în acest consiliu, își aduc aminte de prezentarea domnului Stelian Tănase. Ne-a prezentat un proiect editorial și niște planuri de viitor care mă făceau să sufăr că nu sunt jurnaist și că nu pot participa la o asemenea minune editorială. Mi-ar fi mare drag dacă s-ar întâmpla măcar 10% din ce s-a discutat aici.

Viorel Vasile Buda, vicepreședinte CNA - Și mie mi s-a părut o viziune foarte deosebită. Mi-a plăcut modul în care s-au prezentat.

Narcisa Iorga, membru CNA – Eu aș propune să respinge solicitarea și motivul este brandul. Îmi mențin rezervele cu privire la viitorul apropiat al acestui post. Aș solicita modificarea denumirii.

Laura Georgescu – Am avut aceleași dubii și m-am consultat cu departamentul licențe. Din moment ce OSIM-ul s-a pronunțat, noi nu mai avem ce să facem.

Narcisa Iorga – Este vorba de două societăți care folosesc aceleași nume.

Viorel Vasile Buda – Mie mi s-a părut foarte fezabil acest proiect. Dacă vor să o facă, nu văd niciun impediement.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Fatuca asta Laura Georgescu haba n-are pe ce lume vietzuieste! Fetitzoooo, OSIM-ul nu are nicio treaba, aia inregistreaza orice firma vrei matale! Nu verifica nici pe dracu! Te judeci tu in instanta ca fraierul dupa.... E greu, nu-i asa?
  • Retardatii de la CNA, platiti sa o frece! Sa plateasca domnii de la CNA datoriile Realitatatea Media dupa ce smecherasul de Gusa o sa aplice tactica Ghita- Raitaru!
  • Eu cred ca va fi inca o data ce a fost. Realitatea Plus o sa se vrea Realitatea TV, ptr ca in februarie Realitatea Media sa intre in faliment, si uite asa totul continua cu alt nume, aceeiasi oameni, scule, format, imagine...etc...doar numele putin schimbat...
  • Treziti-va oameni buni de la CNA. Sunteti platiti din bani publici. Statul are de incasat bani buni de la realitatea. este o smecherie tipic romaneasca. realitatea cu zeci de milioane de euro datorii se inchide si apare realitatea plus fara datorii care emite cu exact aceeasi oameni!!!!! RUSINE.
  • Acoperire internationala? Pai ei nu sunt capabili sa treaca de cateva zeci de mii de telespectatori in prime-time si se vor CNN? Vai de capul lor de amarati. Praful si pulberea s-a ales de postul asta de cand la carma lui se afla marele strateg Cozmin Gusa

Trimite un comentariu