Skip to main content

Dan Mihăescu, unul din titanii televiziunii din România, s-a stins din viaţă joi seară

 

Sursa: Revistatango.ro

Publicitate

UPDATE. Trupul lui Dan Mihăescu va fi depus mâine, 26 ianuarie, la sediul Televiziunii Române, începând cu ora 13.00.  Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu, o pot face, sâmbătă şi duminică, la sediul TVR (la parterul clădirii Studiouri, în holul mare). Accesul publicului se va face prin intrarea Dorobanţi, între orele 10.00 – 20.00.

Omul de televiziune Dan Mihăescu (79 de ani) s-a stins din viaţă în această seară.

Dan Mihăescu este unul dintre cei mai prolifici scenarişti de televiziune din România. A scris scenete pentru toţi marii actorii români, printre cele mai cunoscute fiind momentele cu Toma Caragiu sau Dem Rădulescu.

A colaborat cu nume mari ale televiziunii, precum Tudor Vornicu, Valeriu Lazarov şi Titus Munteanu.

Dan Mihăescu a lucrat aproape 30 de ani în Televiziunea Română, începând cu 1966, ca redactor, a fost şi redactor-şef adjunct al Departamentului de Muzică şi Divertisment. Dan Mihăescu a fost unul dintre cei mai apropiaţi şi constanţi colaboratori în televiziune ai lui Tudor Vornicu.

Dan Mihăescu este cunoscut şi pentru filmele pe care le-a regizat şi colaborările în TVR cu nume mari precum Toma Caragiu sau Dem Rădulescu şi cuplul umoristic Nae Lăzărescu şi Vasile Murariu.

Între 1965 şi 1988, Dan Mihăescu a realizat, alături de Octavian Sava, Grigore Pop şi Marin Traian, emisiunea de sâmbătă seara de pe TVR 1 „Întâlnire cu satira şi umorul”. Aici şi-a făcut cei mai mulţi prieteni şi colaboratori: actorii Octavian Cotescu, Coca Andronescu, Rodica Tapalagă, Stela Popescu, Alexandru Arşinel, cântăreţii Dan Spătaru, Aurelian Andreescu şi Margareta Pâslaru.

Alături de Grigore Pop şi Octavian Sava, sub coordonarea lui Tudor Vornicu, Dan Mihăescu a semnat mai bine de 20 de ediţii ale revelioanelor TVR. Alături de realizatorul Titus Munteanu, a semnat, în calitate de scenarist, emisiunea „Lumea se grăbeşte”, producţie premiată cu Trandafirul de aur la festivalul de la Montreux-Elveţia.

Şi după anii 1990, Dan Mihăescu a continuat să lucreze în TVR, contribuind la realizarea a numeroase emisiuni de divertisment.

Dumnezeu să-l ierte!

Câteva din celebrele momente scrise de umoristul Dan Mihăescu

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marius marius
    mersi. nu am fost atent.
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Articolul de pe Știrile ProTV menționează clar la sfârșit sursa: paginademedia.ro
  • marius marius
    articolul e identic cu cel de pe stirileprotv.ro... cine de la cine la luat?
    In rest> odihneasca-se in pace!
  • andrei andrei
    Pace vesnica.

Trimite un comentariu

sus