Skip to main content

Dan Negru: Am ajuns în media pentru că sunt zgârcit

 

Dan Negru - Foto: Laurentiu Obae
Dan Negru - Foto: Laurentiu Obae

Publicitate

Dan Negru mărturisește că zgârcenia l-a adus în media. „După Revoluție aveam multe discuri acasă. Se deschisese Radio Timișoara și mă rugau colegii să le aduc. Eu, ca să nu mi le zgârie, le aduceam cu mine, le puneam în emisie. Și m-au pus să și vorbesc despre ele la microfon.”, își amintește Dan Negru.

Declarațiile integrale, în continuare: 

Petrișor Obae: Cum ai ajuns în televiziune?

Dan Negru: Am ajuns în media pentru că sunt zgârcit crede-mă. imediat după Revoluție s-a deschis Radio Timișoara și eu aveam multe discuri acasă.

Petrișor Obae: Tu ce făceai în perioada aceea?

Dan Negru: Eram cu școala. Avema 18-19 ani. Și se deschisese Radio Timișoara și aveam discuri acasă și aveam  prieteni care lucrau la radio. Și ei mi-au zis „băi, adu și tu iște discuri”. Eu vi le aduc, dar numai eu trebuie să stau lângă ele pentru că voi mi le zgâriați. Eu, de zgârcit ce sunt, ca să nu-mi zgârie discurile. Și m-am dus cu discurile mele cu Depeche Mode, ACDC, ce se asculta pe atunci. Și atunci mi s-a propus să spun și câteva cuvinte despre fiecare formație. Și așa am intrat în radio.

Petrișor Obae: Și apoi în televiziune?

Dan Negru: Lucrând la Radio Timișoara, la postul public, dacă îți aduci aminte, era Radio Televiziunea Română, nu erau separate. Televiziunea Română și-a lansat studiourile teritoriale în 90. Noi eram în aceeași clădire și am început să facem televiziune. Cei din radio făceau inevitabil și televiziune.

Prima mea emisiune pe care am făcut-o a fost cu Angela Similea. Stăteam în fața camerelor, habar nu aveam de nimic. Și Similea îmi lua din când în când mâne, și-mi zicea Dan, o să fii un bun prezentator, ai încredere în tine. Am făcut Genialii, la Antena 1, peste ani de zile și doamna Similea a insistat să fiu eu prezentatorul ei. Și în timpul emisiunii, îmi lua mâna și îmi zicea Mai ții minte ce ți-am spus la Timișoarea? Angela Similea a rămas în sufletul meu.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com

Trimite un comentariu