Skip to main content

Realitatea TV, singurul post de ştiri care a respectat dorinţa familiei: fără imagini de la funeraliile lui Sergiu Nicolaescu

 

Publicitate

ACTUALIZARE. Nici Digi 24 nu a difuzat imagini în direct de la funeraliile regizorului Sergiu Nicolaescu. Postul de ştiri a avut câteva intervenţii live de afară, a difuzat discursul lui Ion Iliescu si programele normale de ştiri.

Postul Realitatea TV a fost singurul canal de ştiri care nu a difuzat imagini în direct de la incinerarea regizorului Sergiu Nicolaescu, aşa cum a fost dorinţa familiei.

Imaginile în direct de la Realitatea TV s-au oprit după ce maşina funerară a pornit de la Cercul Militar Naţional către crematoriu.

Realitatea TV a difuzat emisiunea cu Carmen Brumă, aşa cum era în program.

Antena 3, RTV şi B1 TV au transmis în continuare, urmărind maşina în drumul către crematoriu. Cum presa nu a avut acces în interior, nu au lipsit imaginile printre maşini, cu urlete pe fundal, punctate de burtiere pe măsură. RTV a ieşit în evidenţă cu “tabloidizarea” burtierei cu titluri ca “Imagini şoc”, sau “incendiare”. De altfel, postul s-a remarcat în ultimele zile prin exploatare tabloidă a subiectului.

Totul a culminat cu o declaraţie live a unei “manifestante” de la crematoriu, pe care cele trei posturi s-au înghesuit să o “valorifice”. O manifestantă cu evidente probleme cel puţin de exprimare corectă, dezlănţuită într-un atac la adresa văduvei regizorului dispărut, cu trimitere la Victor Ponta ca posibil salvator al situaţiei.

Dezbaterea incinerare-înhumare exagerată derapant de posturile de ştiri în ultimele zile şi-a văzut efectul: “manifestaţiile” de la Cercul Militar Naţional şi de la Crematoriu, dar şi interesul jurnaliştilor de pe teren mai degrabă pentru acest subiect, decât pentru momentul funest.

Astfel, Ion Iliescu a fost interpelat de către o jurnalistă exact pe această temă: “cum comentaţi decizia de incinerare”…

Eterna întrebare în astfel de cazuri - “Cum vă simţiţi?”, a fost înlocuită de o observaţie “şoc”. “Aveţi lacrimi în ochi!”, a remarcat la Ion Iliescu, perspicace, una dintre jurnalistele trimise la eveniment.

O discuţie în aceeaşi linie, pe RTV, între realizatoare şi Valentin Uritescu (prin telefon):

Realizator: Domnule Uritescu, nu vă pot vedea ochii, dar sigur îi aveţi în lacrimi.

Valentin Uritescu: Nu chiar, domnişoară, sunt şi eu obosit, le am pe ale mele...

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • dani dani
  RTV-ul exagereaza intodeauna. E foarte enervanta si aceea burtiera galbena, cu litere pe jumatate de ecran Pai ce, suntem chiori? la un tv cu diagonala mare, e foarte enervanta...
 • Catalin Catalin
  for "dizident" hai sa nu mai ne facem ca nu vedem calitatea, Digi 24 este foarte ok, este chiar un post de stiri, care la dracu... mai are si stiri, nu ca alte "televiziuni de stiri" care jumatate de zi nu au un minut de stiri sau daca au sunt cu incinerati, morti si chiloti.
 • Catalin Catalin
  Tot vad ca o dati cu CNA-ul, nu el trebuie sa reglementeze derapajele, ele vor disparea de la sine daca nu vor mai fi "telespectatori" cu bale la gura care sa urmareasca jeguri, mizerii, greata tv. Cat timp mizeriile fac rating care propulseaza "televiziunea" pe primul loc, ele vor inflorii nu vor disparea, sa nu-mi spuna cineva ca daca jegul v-a avea 0,01 audienta el v-a continua. Suntem o tara de OTV-isti si RTV-isti!
 • Florina Florina
  Oau, giuuu... cum pot sa prind Digi???? Si uite asa se face reclama gratis. Sorry, eu nu-l vad, ca pe vremea cand am vrut sa schimb UPC pen RCS nu se putea. Era orasul impartit frateste in doua, asa ca nu puteai alege ... cat despre intrebarea de unde stiu ca nu se uita lumea, din pdv meu, evident deplasat, e clar: cat timp nu aud despre o stire lansata de ei, pot fi geniali, dar tot nu-i vede nimeni.
 • radu09 radu09
  Digi 24 se poate vedea si pe net gratuit
 • cristi cristi
  Digi24 este postul de stiri al celor de la RCS. Il poti prinde doar daca te abonezi la Digi, din moment ce este AL LOR, nu se poate receptiona si in alte retele.
 • Kozoo Kozoo
  Un canal care difuzeaza filme porno free,potzi sa te uiti dar sa ai peste 18 ani :))
 • un roman un roman
  Digi24 chiar mi se pare ok. Au o imagine mult mai buna decat celelalte televiziuni de stiri. Daca acum e doar in reteaua RDS, in cativa ani, sunt sigur ca vor intra si in alte retele. Nu lucrez la Digi sau RDS.
  Oamenii se uita la A3 pt ca au picat in plasa lor, si ei cred ca sunt de partea poporului. Dar de fapt A3, serveste doar unor interese, si nu are nici o legatura cu omul de rand. Ce sa facem, omu-i prost si naiv. Crede ca tot ce zboara se si mananca.
 • Cristian Cristian
  Dar ce este Digi 24? Este prima data cand aud de acest post TV. Cum il pot prinde?
 • radu09 radu09
  stirile 24 DIGI cele mai echidistante stiri ....cine nu vizioneaza sa nu comenteze
 • Catalin Catalin
  M-a impresionat placut Digi 24 prin calitatea stirilor, prin lipsa balciurilor, prin analize echidistante si fara hazard. Bravo Digi 24 care mai esti si HD un lucru foarte bun, sper ca macar o televiziune sa fie fara otv, happy hour, fara mortii, fara dolanisme. Bravo!
 • dizident dizident
  aha. deci pretindeti ca o faceti pe gratis. cata minte iti trebuie sa faci PR de pomana pentru o televiziune, oricare ar fi ea? de curiozitate.
 • cristi cristi
  Nu doar astazi, mizerii vor fi si maine, si poimaine, si mult timp de aici incolo. Spre exemplu astazi, in timp ce Realitatea TV transmitea slujba de boboteaza si aveau dezbateri despre semnificatia acesteia la romani, pe Romania TV inca se continua circul legat de moartea lui Sergiu Nicolaescu iar pe Antena3 era titlu cu "Ce pregateste Basescu romanilor in 2013" .
 • Kozoo Kozoo
  te potzi uita online www.digi24.ro
 • Telespectator Telespectator
  Inca o data, Realitatea TV da dovada de mai multa decenta si deontologie decat celelalte posturi de stiri. Sa ne amintim prezenta la vot anuntata in mod ilegal de A3 si RTV pe parcursul intregii zile a referendumului din iulie, cu valori manipulatorii, spre sfarsit chiar mai mari decat cele finale!!!!... (Ce sa mai vorbim, o rusine!...) Si atunci, Realitatea TV a facut nota aparte - in sensul bun, ce a fost remarcat si aici. La fel de decent imi pare si Money.ro. Mai sunt si telespectatori care apreciaza decenta, bunul simt, echilibrul, echidistanta (exceptand excesele din emisiunea moderata de A. Cretulescu, copie nereusita a Sintezei lui Gadea). Daca audienta Realitatii TV este scazuta, inseamna ca, din pacate, sunt putini telespectatorii din aceasta categorie in Romania si ca, cei mai multi adora vulgaritatea si ar fi dorit sa vada "vata din nas" a regizorului (CTP). P.S. Nu sunt abonat RCS, prin urmare nu pot viziona DIGI 24.

Trimite un comentariu

sus