Skip to main content

26 Februarie. Cum s-a înmuiat CNA dupa iureşul OTV: Derapaje sancţionate cu mustrări şi amenzi minime

 

CNA

Publicitate

CNA S-A CUMINŢIT. Consiliul Naţional al Audiovizualului, care are o noua componenţă de la sfârşitul lui 2012, a început anul 2013 în forţă. Încă din prima şedinţă desfăşurată în noua formulă, a împărţit amenzi principalelor posturi de ştiri, iar după nici două săptămâni a retras, cu unanimitate de voturi, licenţa OTV. Nu a durat mult, însă. Derapajele TV discutate de arbitrul audiovizualului în ultimele săptămâni s-au ales cel mult cu somaţii, în timp ce Consiliul e preocupat mai mult de bătăliile interne, de petiţii online şi dezbateri publice despre cum şi-ar dori diverşi să arate peisajul media românesc, scrie HotNews.ro.

Dincolo de discuţiile publice şi iniţiativele online, activitatea depusă de CNA după raportul MCV se remarcă doar prin câteva sancţiuni - cele mai multe somaţii, dar şi câteva amenzi: două pentru postul deja închis OTV, una minimă pentru un post local şi trei pentru Antena 1. În cazul acestui ultim post, o amendă a fost de 30.000 de lei (pentru limbajul folosit în emisiunea Plasa de stele), una - de 20.000 de lei (cea mai mica dintre amenzile propuse în cazul Acces Direct - Ioana Tufar), iar a treia - de 10.000 de lei (pentru depăşirea timpului de publicitate).


Cum s-a înmuiat CNA dupa iureşul OTV: Derapaje şi emisiuni "dăunătoare", sancţionate cu mustrări, amenzi minime sau amânări pe motiv de "depasire a programului de lucru"


GUVERNUL NU L-A MAI VRUT PE IOAN ROŞCA LA AGERPRES. Decizia de înlocuire a directorului Agerpres, Ioan Roşca, a fost luată de premierul Victor Ponta în urma numeroaselor sesizări primite din partea unor asociaţii profesionale ale jurnaliştilor, naţionale şi internaţionale, care acuză abuzurile conducerii împotriva angajaţilor, scrie Mediafax care citează o informare a Guvernului.

"În urma numeroaselor sesizări primite din partea unor asociaţii profesionale ale jurnaliştilor, naţionale şi internaţionale, care acuză abuzurile conducerii Agerpres împotriva angajaţilor Agenţiei, primul-ministru Victor Ponta a hotărât înlocuirea directorului general Ioan Roşca. În cursul acestei zile, primul-ministru Victor Ponta l-a propus pentru funcţia de director general pe Alexandru Ion Giboi", se arată într-un comunicat transmis de Guvern.
Guvernul: Înlocuirea directorului Agerpres, urmare a sesizărilor privind abuzurile contra angajaţilor


AUDREY HEPBURN, REÎNVIATĂ. Audrey Hepburn apare într-o reclamă la ciocolata Galaxy, starul hollywoodian fiind "adus" în respectivul spot cu ajutorul noilor tehnologii, scrie Wall-Street.ro.
Spotul publicitar, a cărui realizare a durat peste un an, dă senzaţia de real. Audrey Hepburn calatoreste cu un autobuz, priveste pe geam, zambeste copilaros, flirteaza cu soferul si se plimba printr-o piata italiana, inainte sa manance o bucatica de ciocolata Galaxy.
Audrey Hepburn apare intr-o reclama la ciocolata


VIRUS PE FACEBOOK. O nouă aplicaţia periculoasă îi păcăleşte pe utilizatorii români ai reţelei sociale Facebook cu premii false constând în telefoane de ultimă generaţie, scrie Forbes România. Cea mai recentă fraudă de tipul ’’Vezi cine ţi-a văzut profilul” fură Token-urile de acces ale unui program legitim de fotografii, apoi postează în numele utilizatorilor, accesându-le datele personale.
Aplicaţia se răspândeşte uşor printre prietenii victimei, care sunt etichetaţi automat la postarea mesajului, susţine Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.
“Vezi cine ţi-a văzut profilul”, noua păcăleală de pe Facebook


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus