Skip to main content

Băsescu, un eveniment, patru televiziuni, patru abordări

 

72955_487854807918860_1897060459_n

Publicitate

Cum au reflectat televiziunile de ştiri bugetul alocat României de către Uniunea Europeană şi negociat de Traian Băsescu? Fiecare post a avut propria abordare în legătură cu acest eveniment, după cum s-a văzut în titlurile de pe burtieră.

Antena 3, Realitatea TV, B1 TV şi Digi 24 au prezentat, în felul lor, aceeaşi informaţie, bugetul pe care Uniunea Europeană îl va acorda României în perioada 2014 - 2020.

Ce titluri au prezentat televiziunile: 

 • Antena 3 - România, buget mai mic decât cel estimat. 
 • Realitatea TV - Băsescu se laudă că n-a pierdut mai mult.
 • B1 TV - România, alocări cu plus dintr-un buget tăiat al UE.
 • Digi 24 - România primeşte 39,8 miliarde de euro. 

Colajul a fost remarcat de Orlando Nicoară.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • @marius eu da :) Ce-ar fi facut B1, nu stiu, dar cred ca ar fi schimbat putin...
 • colajul este făcut de jurnalistul dorelian bellu și originalul este aici https://www.facebook.com/photo.php?fbid=487854807918860&set=a.111606638877014.6472.100000830348841&type=1

  un simplu google v-ar fi arătat sursa imaginii. auzi la ei, cică "remarcat de orlando nicoară". stupid much?
 • Cred ca toate titlurile sunt corecte.iar din reducerea de buget general o mare parte ne-a revenit.
 • @vercix : cum ai fi comentat, atât tu cat și b1tv, dacă in locul lui basescu era ponta? tot asa se "imparțiali" ați fi fost?
 • @Marius Moga
  Uite cateva titluri luate de pe diverse site-uri de stiri:
  BBC: "EU leaders agree budget cut" (si nu "EU budget is 960 bn")
  The Guardian: "EU on brink of historic budget cut after all-nighter in Brussels"
  Le Figaro: "Europe: vers un accord sur un budget à 960 milliards" - aici se rezuma sa prezinte valoarea, dar streacoara informatia poate mai relevanta la acel moment ca se intrevede un acord.

  Ma rog, sunt diverse abordari, in cazul de fata varianta B1 TV mi s-a parut cea mai ok (spre deosebire de A3 si RTV, acum nu aveau motive sa nu fie...)
 • @Marius Moga:
  Din punct de vedere al neutralitatii politice, titlurile B1 TV si Digi mi se par din aceeasi categorie. Cu diferenta ca 39.8 nu spune mare lucru - nu e ca si cum ai spune "a luat 10 la bacalaureat", unde toata lumea stie ce inseamna 10 la un examen. Vazand titlul Digi, oamenii se intreaba - "e de bine, e de rau?". Titlul B1 TV da de inteles raspunsul. Desigur, titlul coroborat cu restul informatiilor din stire pot sa dea imaginea completa, dar cineva care a pierdut slide-ul care se vede in fundalul capturii Digi si/sau priveste fara sonor (ca in multe restaurante), ramane fara partea calitativa care cred ca e cea mai importanta la aceasta stire.
 • @Vercix: Adica unii iti spun "Basescu e tare", altii "Basescu e idiot", iar cei din urma "Gandeste singur si lasa-l pe Basescu", iar tu ne spui ca Digi are o stire seaca. Bravo, bravo.
 • Faptele: am avut o crestere importanta de buget foarte aproape de suma din propunerea lui Rompuy de la care au pornit negocierile pe bugetul general UE. Propunerea lui Rompuy care prevedea cresterea bugetului UE s-a dovedit nerealista, acesta scazand de fapt pt prima data in istoria UE. Romania a obtinut cea mai mare crestere procentuala a bugetului alocat.

  Reflectarea:
  La Digi 24 e o stire seaca, de preferat inducerii in eroare a A3 (n-a estimat nimeni, a fost o propunere initiala de la care au pornit negocierile).
  Realitatea mai jenanti decat A3, cu aceeasi referinta nerealista (bugetul lui Rompuy)
  B1 a surprins esenta.
 • rf. la cazul 'Jiji.'..: eu protestez: ce-i aia condamnare cu suspendare.... pai daca-i asa in locul condamnatului care-i 'suspendat' de la pedeapsa, procurorii de caz, judecatorii de dosar, grefierii, angajatii de pastrarea ordinii din sala - TOTI sa faca pedepasa in locul celui suspendat.... fiecare cate 2-3 luni sia sa mai intelegem partea 'sentimentala' a lucrurilor .....
 • Digi24 cei mai buni! Asta vrem de la presa. Sa spuna ce s-a intimplat. Pe urma interpretam noi, n-aveti grija.

Trimite un comentariu

sus