Skip to main content

Gabriel Jugaru: “De la 1 ianuarie, am renunțat la televizor și la Facebook”

 

Jugaru

Publicitate

Am renunțat la cablu de la 1 ianuarie și mă simt foarte bine!”, declară pentru paginademedia.ro farseurul Gabi Jugaru, acum prezentator la Național FM. Cunoscutul om de televiziune, care acum realizează emisiunea radiofonică ”Antistres”, alături de colegul său Denis Ciulinaru, a povestit despre experiența începută odată cu 2013.

Florin Ghioca: Ce motive te-au îndemnat să renunți la televizor?
Gabi Jugaru: M-am săturat de degradarea în care se află majoritatea programelor TV. Unele sunt ok, dar sunt puține. Știrile sunt deprimante, pentru creierele ușor de manipulat și sunt motiv de inspirație pentru tinerii infractori. Eu mă uitam puțin, dar dacă și în puținul ăla mi se incoculează prostii am preferat să renunț. Am renunțat la cablu de la 1 ianuarie și mă simt foarte bine! Mi-am închis și contul de Facebook, pentru că nu mai e o rețea de socializare, au început să se promoveze tot felul de lucruri aiurea.

Și cum te simți acum?

Sunt mult mai liniștit, am timp mai mult cu nevasta, cu fetele mele, cu prietenii, mai scriu câte ceva, dezvolt alte proiecte. Prefer să mă uit pe net la un documentar, să-mi iau filme…. Sau cum s-ar zice ” Sunt fericit și mă simt bine, scopul vieții l-am descoperit de când te-am tăiat pe tine, cablule!”.

 

Vedeam numai știri despre pseudo-vedete, fata de la pagina 5 (...) băgarea aia de seamă de care încă nu s-a lecuit românul

Cât crezi că o să țină această ”cură”?

Eu nu mi-am propus să mă țină sau nu. Am zis ”gata, sunt suprasaturat!”. Schimbam canalele și nu vedeam absolut nimic. Nimic benefic pentru mine. Vedeam numai știri despre pseudo-vedete, fata de la pagina 5, băiatul de la pagina 9, oameni care se ceartă, care au amante, băgarea aia de seamă de care încă nu s-a lecuit românul.

Dacă ai un pom plin de paraziți și nu ai decât două frunze bune, mai bine tai pomul

Dar există ceva ce ți-a plăcut la televizor?

Există emisiuni care te atrag, firește, care sunt bine făcute. La Pro, Dansez pentru tine, Românii au talent, Vocea României, Master Chef, Las Fierbinți, care este un serial bine scris și jucat, o variantă rurală a BD-ului de altădată, nu cu nume celebre, dar cu actori care au șanse să devină la fel de cunoscuți. Îmi plăcea și Top Chef, de la Antenă… Dar din păcate sunt prea puține lucruri bune, așa că am decis să renunț. Dacă ai un pom plin de paraziți și nu ai decât două frunze bune, mai bine tai pomul.

Gabi Jugaru este cunoscut pentru emisiunile de farse pe care le-a făcut la Pro TV (Jugaru Shukaru) și la Național TV (Joker cu Jugaru). Din primăvara lui 2011 realizează emisiunea ”Antistres” de la Național FM împreună cu Denis Ciulinaru. Pe 14 februarie, de Valentine’s Day, emisiunea va avea o ediție specială, la doi ani de la prima emisie.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com

Comentarii

  • pesemne avea un pachet de programe prost sau modest :) Eu la televiziunile romanesti nu ma mai uit din 2007. Am deschis pe realitatea parca in 2009 inainte de turul 2 ( confruntarea candidatilor la prezidentiale) si asta vara pe 6 iulie ca sa vad cu ochii mei nenorocirea si nerusinarea din parlament ( sedinta de suspendare). Dar asta nu inseamna ca n-am ce vedea pe cele 22 de canale de filme si seriale, sau pe cele...am si uitat cate sunt ( multe) de documentare, sau pe alte cateva canale ( gen Arte). Da, facebookul e tampitor si obositor. Eu insa il accesez rar, mai mult pt a lua legatura cu fosti colegi de liceu/facultate demult plecati in tari straine.
  • Bravo, felicitari!
    Si eu am renuntat la Facebook cand am realizat ca este o forma de ipocrizie planetara si s-a transformat intr-un fel de vehicul de sharing pentru melodii si fotografii.
    In loc sa ne intalnim undeva in oras si sa povestim, stam in fund in fata monitorului, fiecare in casa lui, si ne benoclam la toate nimicurile celorlalti.
    Adio Facebook, amin!
    Apoi am dezinstalat messenger-urile, am pastrat doar Skype pentru comunicarea ocazionala cu copiii si ceva prieteni si rude din strainatate.

Trimite un comentariu