Skip to main content

PRESA DE AZI. Gazeta Sporturilor, o anchetă ca la manual. Din București până în jungla din Thailanda

 

Capturaţi ecranul complet 05.02.2013 074845.bmp

Publicitate

O anchetă ca la manual astăzi, în Gazeta sporturilor: interviuri cu faptele pe masă (nu cu păreri și acuze "din auzite"), cu toate părțile implicate, o documentare care ajunge până în Thailanda și informații puse cap la cap într-o investigație care merită citită nu numai pentru subiect, cât pentru metoda jurnalistică.

Subiectul, pe scurt:

Materialul din Gazeta Sporturilor continuă seria de investigații de la Olimpia, unde o treime din stadionul de rugby (11.800 de mp) a fost cumpărată de statul român pentru suma de 4,5 milioane de euro.

Ce aduce ancheta de azi?

Soția directorului juridic din Ministerul Tineretului și Sportului a primit bani lunar, timp de un an și jumătate, de la clubul Olimpia, în lipsa unui contract. Olimpia plătea banii în numele unui fost angajat al Olimpiei (care nu avea habar de așa ceva), Ciprian Rădăvoi, fost ziarist, care acum are o fermă undeva la granița dintre Thailanda și Cambodgia.

 • Un interviu față în față, cu directorul juridic din MTS, Alin Cârstoiu în care ziariștii îi pun pe masă dovezile că soția sa a încasat lunar banii, fără contract.
 • Un interviu prin telefon din Thailanda, care demontează cele afirmate de directorul juridic al MTS. Intervievatul: Ciprian Rădăvoi, ziarist cunoscut în anii 90, fost șef al departamentului juridic la Olimpia, în numele căruia se plăteau banii către soția șefului din MTS.
 • Declarații de la angajați ai Olimpia și dovezi care arată că banii se plăteau dinspre club fără un act, doar pentru că era un "ordin verbal de la directoare".
 • În final, un dialog cu cea care a încasat banii, Roxana Crăciuneanu, soția șefului din MTS.

Citiți investigația de azi din Gazeta Sporturilor, AICI.

Ce mai scriu ziarele de azi:

Ziarul Adevărul vine la rândul său cu o altă dezvăluire. Vânzarea Casei Coandă: hoție la Academie, titrează publicația. Potrivit Curții de Conturi, palatul henri Coandă, donat de familia savantului pentru a fi muzeu, a fost vândut ilegal, în 2008, pentru suma de 350.000 de euro.

ProSport se întreabă: Mafia noastră unde este? - Europol a dat publicității un raport despre Mafia pariurilor: 15 țări din Europa, din 29 cercetate, sunt suspecte, iar 350 de meciuri sunt bănuite de blat. Curios, România nu apare deocamdată.

Alte titluri de pe prima pagină a ziarelor:

 • Libertatea: Zăvo și Pepe, colegi de muncă.
 • Click! - „Lui Cătălin Crișan nu-i mai pasă de copiii lui”.
 • Național: Schema de hoție a magnatului Dinu Patriciu.
 • România liberă: Mizele PNL nu se întâlnesc cu speranțele PDL.
 • Evenimentul zilei: Ministrul Relu Fenechiu, afaceri penale cu un bulibașă.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Un teren de rugby are dimensiunile de circa 100/60 m, adica 6.000 de m p. Daca 11.880 mp inseamna o treime din asta (ca sa nu mai vorbim ca suma initiala a fost de 6 milioane euro, acum e de 4,5 milioane si, probabil urmeaza) eu imi ard toate certificatele de studii, incepind cu mentiunea din clasa a 2-a si licenta de la facultate! Iar in Thailanda am vorbit si eu chiar acum 2 saptamini, la 2 zile dupa ce vorbisem in Indonezia, cu 3 zile inainte de a suna in Taipei, ca aveam pe cineva acolo! Hai sa fim seriosi cu modelul de ancheta pina in Thailanda,...
 • Tolo nu mai are viata lunga la Voiculescu in condintiile in care cei din trust se ocupa de demolarea lui Cristoiu si el face pe niznaiul. E frumos sa-ti faci meseria in zilele astea in loc sa intri in razboiul general al ziaristilor contra ziaristilor ? )))))))))))))))))

Trimite un comentariu