Skip to main content

Robert Turcescu a ajuns în semifinala Eurovision. La fel câştigătorii X-Factor şi Narcis Ianău, de la Românii au talent

 

Renee Santana / Foto TVR
În semifinală a ajuns şi Renee Santana, nepoata celebrului chitarist / Foto TVR

Publicitate

Jurnalistul Robert Turcescu a susţinut, ieri, o audiţie muzicală în faţa juriului Eurovision, la capătul căreia a fost declarat admis în semifinale, împreună cu trupa Casa Presei.

În semifinale au ajuns mai mulţi concurenţi şi câştigători ai talent-show-urilor de pe TV. Astfel, se vor lupta ca să reprezinte România la Eurovision Andrei Leonte şi Tudor Turcu, câştigătorii celor două sezoane X-Factor (de pe Antena 1), dar şi Narcis Iustin Ianău, finalistul de la Românii au talent.

Alături de Turcescu, în semifinalele din 23 şi 24 februarie s-au mai calificat nume precum Luminiţa Anghel, Tamara Sofi şi Diana Hetea (participante la emisiunea ”X-Factor”), Elena Cârstea, Liviu Guţă, Electric Fence (trupă finalistă Eurovision România 2012) sau Renee Santana (foto sus), nepoata cunoscutului chitarist Carlos Santana.

„Deşi iniţial am anunţat un număr de maxim 28 de piese pentru semifinalele Eurovision, calitatea melodiilor înscrise în preselecţie a determinat juriul să accepte un număr mai mare. Vor fi 32 de melodii care se vor întrece în semifinale, din fiecare semifinală calificându-se apoi câte 6”, a declarat Dan Manoliu, manager de proiect Eurovision.

În preselecţii s-au mai înscris, printre alţii, Raluca Ocneanu, Irina Tănase (fostă concurentă la Vocea României), AG Weinberger, Ralflo, Daniel Robu, Maria Buză sau Tiptil, însă fără succes. Lora a anunţat organizatorii că nu poate fi prezentă la audiţiile live din cauza unei probleme de sănătate. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Tavi Colen.

Cu toate că Luis Lazarus a fost prezent la TVR pentru a o susţine pe iubita lui la audiţii, acest lucru nu a fost de bun augur pentru Andreea Lazăr, care nu s-a calificat.

Semifinalele şi finala concursului vor fi transmise de TVR pe 23, 24 februarie, respectiv pe 9 martie, când se va afla piesa care va reprezenta România în concursul de la Malmö, Suedia.

Din juriul competiţiei au făcut parte, după cum a anunţat, în premieră, Paginademedia.ro, Dan Manoliu şi Liana Elekes (din partea TVR), precum şi compozitorii Eduard Cârcotă, Andrei Tudor şi Mihai Ogăşanu. Aceştia trei din urmă se vor regăsi şi în juriul semifinalelor şi finalei.

Lista tuturor pieselor calificate în semifinalele Eurovision se găseşte pe pagina TVR dedicată acestui eveniment.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com
viewscnt

Comentarii

  • livia pila livia pila
    Basescu,Pora, Ioana Lupea, Elena Udrea, Ion Cristoiu i-au pus pile ambuscatului Turcescu.
  • Vali Vali
    ????
  • Vali Vali
    Un nume de finalist: Tudor Turcu!
  • Florin Ghioca Florin Ghioca
    am facut corectura necesara. multumim! :)
  • florentina florentina
    Faceti corectura necesară: este vorba de Narcis Iustin Ianău, nu Nanău
  • Florin Ghioca Florin Ghioca
    ai linkul cu lista tuturor celor calificati in semifinale. la finalul materialului. :)
  • mad79 mad79
    Brigita Szebeni si Mihai Popistasu au ajuns in semifineale?
  • Dan Dan
    Si mie imi place minoritarul Turcescu !
  • mariana mariana
    Bravo Robert Turcescu, felicitarisi succes pe mai departe.

Trimite un comentariu

sus