Skip to main content

26 Aprilie. Realitatea Media cere insolvența Romantica

 

televizorREALITATEA CERE INSOLVENȚA ROMANTICA. Realitatea Media cere insolvența companiei Romantica Television, ce deține licența pentru postul de televiziune Romantica, potrivit unui dosar înregistrat la Tribunalul București, scrie DailyBusiness.ro.

Publicitate

Postul de televiziune Romantica făcea parte cândva din același grup cu Realitatea TV. Începând cu 1 decembrie 2012, Romantica poartă denumirea de Film Cafe .

În decembrie 2010, compania Chello Zone a preluat pachetul de acțiuni deținut de grupul Realitatea-Cațavencu la canalul Romantica - 49% - și a devenit proprietar 100% al postului de televiziune.

Zone Romantica este un canal internațional de telenovele lansat în 1998 de compania britanică Chello Zone. În aprilie 2007, postul fusese relansat în România de către trustul Realitatea Media.
Surori, surori, dar branza e pe bani: Realitatea Media cere insolvența Romantica


CRP IA APĂRAREA SRR. Clubul Român de Presă respinge presiunile de orice natură asupra activităţii instituţiilor publice sau private de presă şi consideră că independenţa acestora implică inclusiv independenţa actului de decizie managerială în domeniul administrării activităţii specifice, conform unui comunicat al CRP, citat de Mediafax.

"Respectarea şi aplicarea procedurilor interne în materie de organizare a muncii şi evaluarea activităţii unui salariat al unei societăţi de presă, inclusiv din cadrul SRR, sunt de competenţa exclusivă a directorului general şi nu pot fi cenzurate sub aparenţa «apărării libertăţii de exprimare», asa cum se încearcă de câteva organizaţii sindicale, indiferent de calităţile pe care un angajat din domeniul administrativ susţine că le are", se mai spune în comunicatul CRP.

Conducerea SRR a decis recent întreruperea contractului de muncă a unui lider sindical din companie, acţiune care a atras proteste din partea unor organizaţii de apărare a libertăţii de exprimare.
Clubul Român de Presă: Deciziile manageriale sunt parte a independenţei instituţiilor de presă, publice sau private


CRISTI TABĂRĂ DIN NOU PE TV. Realizatorul TV Cristi Tabără va reveni pe micile ecrane cu o emisiune de turism. Emisiunea Exclusiv în România va fi lansată pe 27 aprilie și va putea fi urmărită în fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, pe postul TVR 1, scrie Evenimentul zilei.

Cristi Tabără va vizita obiective turistice din România, subliniind unicitatea tradiţiilor şi a gastronomiei din ţara noastră şi descoperind o sumedenie de locuri şi obieceiuri necunoscute publicului larg. În prima ediție, echipa de la Exclusiv în România ajunge în Munții Almăjului, pe Cheile Rudăriei.
Cristi Tabără revine pe "sticlă"


IAA, ACUZE LA ADRESA ȘEFULUI COMISIEI DE CULTURĂ DIN CAMERA DEPUTAȚILOR. Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, este acuzat de declarații înșelătoare în cazul ordonanței de urgență privind modificarea legii audiovizualului, ordonanță ce rescrie regulile în publicitatea TV și care a primit, săptămâna aceasta, sprijinul Camerei, scrie HotNews.ro. Acuzația este formulată într-o scrisoare adresată lui Gigel Stirbu de Erich Buxbaum, director regional pentru Europa în cadrul IAA, asociație internațională ce reprezintă interesele industriei de comunicare - media, agenții și clienți de publicitate.
Șeful pe Europa al unei mari asociații a industriei de comunicare îl acuză pe șeful Comisiei de Cultură din Cameră de declarații înșelătoare legate de ordonanța audiovizualuluia€‹


EUGENIA VODĂ, PROCES ÎMPOTRIVA EDITURII RAO. Eugenia Vodă, realizatoarea emisiunii Profesioniștii, difuzată la TVR1, a dat în judecată editura Rao, potrivit unui dosar înregistrat joi la Tribunalul București, scrie DailyBusiness.ro.

Prin acest proces, realizatoarea de la postul public de televiziune acuză editura de încălcarea drepturilor de autor.

Primul termen de judecată în cadrul dosarului a fost stabilit pe data de 23 mai 2013.
Eugenia Vodă acționează în instanță editura Rao


GAFĂ BBC. Postul britanic de televiziune BBC a comis o gafă, miercuri, când, în timpul unei dezbateri despre imigrație, a prezentat o imagine în care harta României apărea în culorile steagului Bulgariei și invers, scrie Wall-Street.ro, care citeazムMediafax.

Imaginea a fost afișată în timpul unei dezbateri la emisiunea BBC Daily Politics, la care au participat liderul UKIP Nigel Farage, conservatorul Mark Harper și laburistul Owen Smith.

Gafă BBC: România, prezentată în culorile steagului bulgar, la o dezbatere despre imigrație


ANGAJAT NOU LA AGENȚIA FRIENDS. Începând cu luna aprilie, Deniz Coacă este strategic planner și online specialist în cadrul Friends Advertising, agenție de publicitate independentă deținută majoritar de Sorin Tranca, antreprenor în publicitate și proiecte sociale, scrie Wall-Street.ro.

În ultimii cinci ani, Deniz Coacă a activat în mediul digital, unde a dezvoltat sau și-a adus aportul la diverse campanii de performance marketing și new media pentru clienți din domenii precum: sănătate, înfrumusețare, telecomunicații și acțiuni umanitare. Expertiza lui Deniz constă în optimizarea de check-out process, usability testing, optimizare de UX design, campanii CPC integrate cu social media, planificare și achiziție de media online.
Agenția Friends îl angajează pe Deniz Coacă în funcția de strategic planner și online specialist


SERIAL NOU LA HBO. Guillermo del Toro va dezvolta pentru HBO un serial inspirat din volumul manga "Monster", scris de japonezul Naoki Urasawa, la doar câteva luni după ce acelaşi post de televiziune a anunţat că va produce un serial poliţist hitchockian în stilul anilor '50, scrie Mediafax.

Guillermo del Toro va regiza episodul pilot şi va scrie scenariul pentru serialul "Monster" în colaborare cu Steven Thompson, informează vulture.com.

Serialul va spune povestea unui tânăr medic care călătoreşte în lumea întreagă, în căutarea "celui mai malefic sociopat care a trăit vreodată".
Guillermo del Toro dezvoltă pentru HBO un serial TV inspirat dintr-un volum de benzi desenate


YAHOO A CUMPĂRAT ARHIVELE UNEI EMISIUNI. Arhivele emisiunii Saturday Night Live, care conţin toate ediţiile acestui îndrăgit program de televiziune difuzate în ultimii 38 de ani, au fost achiziţionate de grupul Yahoo!, scrie Mediafax.

Compania Broadway Video, deţinută de Lorne Michaels, creatorul şi producătorul emisiunii "Saturday Night Live" (SNL), şi grupul Yahoo! au încheiat un contract care oferă "utilizatorilor Yahoo! acces exclusiv la întreaga arhivă de 38 de ani a conţinuturilor «SNL» ca şi la înregistrări din actualul sezon al emisiunii", au anunţat părţile, potrivit vulture.com.

Potrivit jurnaliştilor de la site-ul vulture.com, nu se ştie deocamdată dacă întregul show "SNL" din actualul sezon va fi difuzat online pe site-urile grupului Yahoo!.
Arhivele emisiunii "Saturday Night Live", achiziţionate de grupul Yahoo!

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • N-am spus niciodata ca e PRIMUL, si in niciun caz nu e ceva UNIC pe lume. Am tinut sa accentuez faptul ca, imediat cum Pro pune in aplicare o idee si are succes cu ea, acea idee este incercata si de Antene. Si exemple sunt destule, nu cred ca mai e nevoie sa le dau. Daca tot se cred buni, de ce nu s-au gandit de acum 3-4 ani sa faca site din asta ? De ce tocmai acum cand au vazut ca a prins ideea Pro-ului ? Dar.. ce sa explici unui gradinar ?! Mai bine ramai pe A3 si urmareste-l pe Gadea cum face jonglerii. Cica in seara asta, isi arunca buzele in aer, si le prinde pe frunte.
  • si voyo e primul site de genul asta de pe mapamond, nu? baiete, nici macar din romania nu e primul. atat te duce capul, din pacate.
  • Inca o data, hotii din A1 imprumuta ideile celor de la Pro. Mi se pare evident ca "Antena-Play" e o copie proasta a "Voyo.ro" Chiar ei spun ca se vrea a fi un site pe care se vor posta productiile Antenei si vor fi transmise posturile Intact. Cu aceeasi chestie se ocupa si Voyo. Astia din Intact il au in minte doar pe Basescu, de aia sunt incapabili sa se gandeasca si ei la ceva original.

Trimite un comentariu