Skip to main content

(P) Povestea bucătăraş.ro, siteul culinar nr. 1 în .ro, cu 1 milion de unici şi o comunitate de 100.000 de fani pe facebook!

 

Publicitate

(P) În aproape 5 ani, construit cu pricepere şi răbdare, bucătăraş.ro a depasit 1 milion de vizitatori unici într-o lună, instalându-se confortabil pe primul loc în topul siteurilor culinare.

Într-un internet în care siteurile şi-au uitat parcă identitatea şi s-a format o horă a unirii în linkuri şi simţiri, există un loc în care oamenii zâmbesc, un loc guvernat de vorba bună şi care şi-a pus sănătos cărămidă peste cărămidă la temelie. Se numeşte bucătăraş.ro şi a ajuns pe propriile forţe cel mai bun site culinar din .ro.

Bucătăraşul nu are parteneriate din care să-şi umfle artificial cifrele doar ca să dea bine, are doar o comunitate extraordinară, oameni frumoşi şi veseli!

Pe 20 decembrie 2008, se pornea la drum pe un "wordpress" ce avea să fie dat uitării 4 luni mai târziu, când a început adevărata muncă la ceea ce a ajuns acum cea mai complexă platformă culinară din România, împărţită în zona de conţinut şi zona de comunitate.

1) Zona de conţinut: Este foarte bogată, aproape 45.000 de reţete, împărţite pe categorii, uşor de citit şi care mai de care mai delicioasă, şi circa 3.000 de articole! Toate scrise cu suflet şi din suflet!

Redacţia bucătăraşilor este împărţită în funcţie de rangul acestora. Îi descoperiţi aici pe aceşti oameni minunaţi! Avem şi un ghid al restaurantelor pe care-l poţi consulta oricând ai nevoie şi o Cămară a bucătăraşilor, despre care vă voi povesti puţin mai încolo.

Încă din primii paşi am fost alături şi am susţinut blogosfera culinară. Sunt aproape 400 de bloguri înscrise în Catalog şi vă veţi minuna de talentul cu care sunt susţinute! De aceea am reuşit să le punem la dispoziţie o secţiune specială, numită Bucătăraş Premium, în care au expus reţetele lor perfecte!

2) Zona de comunitate. În glumă i-am zis "facecook" :). Fiecare bucătăraş are propriul wall unde îşi împărtăşeşte alături de prieteni dragi ce-i spune sufletul. Aici se împart bucurii, se trece mai uşor peste tristeţi şi se adaugă stropul de dragoste în reţetele pregătite! Aici criticile sunt interzise (cred că avem peste 200 de "banari", dar a meritat!).

Suntem primul site din .ro care am creat un sistem prin care acţiunile din site sunt punctate, iar punctele se transformă ca-n poveşti în "galbeni" - moneda virtuală a bucătăraşilor. Aceşti "galbeni" sunt folositori în Cămară, de unde au plecat spre bucătăriile membrilor comunităţii mii de produse utile!

Avem şi un forum, avem şi specialişti în Nutriţie şi Călătorii, avem "di tăti", vorba cântecului :).

Suntem prezenţi de mult pe twitter, pinterest şi facebook! Am lasat la urmă pagina de FB. Pentru că este de departe cea mai activă dintre toate cele deţinute de siteuri culinare.

Bucătăraş.ro este prima comunitate culinară de pe facebook care a atins 100.000 de prieteni,  iar peste 78.000 "vorbesc despre aceasta". Un raport fabulos, mai ales că este obţinut natural. N-am cerşit niciodată linkuri prin concursuri sau alte metode, ci ne-am urmat pur şi simplu drumul pe principii sănătoase, la fel ca ale siteului.

Este o mică parte, un rezumat al unei munci făcute cu mult drag şi pasiune şi ale cărei rezultate se văd azi, când www.bucataras.ro a devenit liderul nişei culinare în .ro, cu peste un milion de vizitatori unici pe lună! (din decembrie suntem zi de zi cel mai vizitat site culinar din .ro)!

Echipa bucătăraş.ro mulţumeşte în primul rând tuturor bucătarasilor care ne-au fost alaturi in tot acest timp, dar si partenerilor nostri din acest minunat si curat drum. Si, va asigur, ne-au trecut pragul mai toate nume le mari ale industriei Food din Romania.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus