Skip to main content

14 Mai. TVR se dezmembrează bucată cu bucată

 

tvrTVR EXTERNALIZEAZĂ UN NOU SERVICIU. După ce „directorul economic” al TVR a devenit firma de consultanţă a doamnei Mihaela Botea, Claudiu Săftoiu, preşedinele director general al TVR vrea să externalizeze şi funcţia de director al serviciului de resurse umane, scrie Evenimentul zilei.

Cabinet PDG a supus spre analiză „demararea procedurii de achiziţie servicii de coordonare a activităţii Departamentului Resurse Umane”.

În unanimitate, Comitetul Director a aprobat demararea procedurii de achiziţie servicii de coordonare a activităţii Departamentului Resurse Umane, conform notei nr. C/71/17.04.2013. Motivul invocat de Claudiu Săftoiu pentru această acţiune este că astfel TVR va reuşi să economisească timp şi bani şi va avea o mai bună organizare a departamentului.

Este de amintit că atât de la departamentul economic, cât şi de la departamentul de resurse umane au fost restructuraţi mai mulţi angajaţi.
TVR se dezmembrează bucată cu bucată


PRIMA TV, RECLAMATĂ LA CNA PENTRU UN SPOT. Postul Prima TV a fost reclamat la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) de către Patronatul Român al Industriei Suplimentelor Alimentare (PRISA), pentru difuzarea unui spot Colon Help, scrie DailyBusiness.ro.
Reprezentanţii PRISA susţin că spotul publicitar de prezentare a Colon Help ca sponsor al emisiunii "Ajutor! Vreau să slăbesc" încalcă codul audiovizualului.
Şi asta pentru că produsul în cauza este un supliment alimentar iar spotul nu include un avertisment în acest sens.
Spotul publicitar ar încalcă codul audiovizualului şi conform punctului de vedere emis de către Consiliul Român pentru Publicitate sau Romanian Advertising Council (RAC).
Prima TV, reclamată la CNA pentru spotul Colon Help (Video)


RADIO ROMÂNIA, DECORATRĂ DE CASA REGALĂ. Casa Regală a României a acordat decoraţia "Nihil Sine Deo" Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la înfiinţare şi pentru serviciile aduse publicului românesc aflat în lumea întreagă, scrie Mediafax, care citează un comunicat al radioului public.

Decoraţia a fost înmânată duminică de principesa moştenitoare Margareta în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta, preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu. Decoraţia regală "Nihil Sine Deo" poate fi acordată personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar, "care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogaţi prezentul românesc",potrivit site-ului casei regale a României.
Radio România a primit decoraţia regală "Nihil Sine Deo"


TIFF ARE O CAMPANIEI DE IMAGINE CU 10 SPOTURI. Campania de imagine a ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care se va desfăşura între 31 mai şi 9 iunie, la Cluj-Napoca, va include zece spoturi cu actriţa Luminiţa Gheorghiu, filmuleţele realizate de Cristi Puiu urmând să fie proiectate câte unul pe zi, scrie Mediafax.

"Cele zece fragmente, care împreună constituie o poveste, vor fi proiectate câte unul pe zi, în timpul TIFF, în anumite locaţii ale festivalului. În spaţiul Ursus Open Air din Piaţa Unirii, spectatorii vor putea viziona alte zece spoturi, special realizate pentru această locaţie, în acelaşi regim de difuzare", a spus Chirilov,Directorul artistic al TIFF.
La rândul său, regizorul Cristi Puiu a declarat că a ales să facă zece filmuleţe pentru că, la un moment dat, a vedea acelaşi spot în fiecare zi devine plictisitor.
TIFF va fi promovat prin zece spoturi cu actriţa Luminiţa Gheorghiu, realizate de Cristi Puiu


NOI TAXE PENTRU GOOGLE ŞI APPLE ÎN FRANŢA. Guvernul de la Paris analizează introducerea unei noi taxe, pe smartphone-uri şi tablete, pentru a obţine venituri de milioane de euro destinate susţinerii culturii franceze în mediul digital, scrie Mediafax.

Propunerea prevede o taxă de 1% la vânzarea de dispozitive de navigare pe internet, ţintind companii precum Google, Apple şi Amazon, potrivit Huffington Post.
Taxa ar aduce circa 86 de milioane de euro pe an la buget, bani care ar urma să fie folosiţi pentru a sprijini crearea de conţinut cultural francez.
Propunerea se încadrează în politica Parisului de protejare a industriilor locale de muzică şi cinema, dar şi a altor sectoare de creaţie, în faţa concurenţei străine, în multe cazuri americane, notează Huffington Post.
GOOGLE şi APPLE, vizate în procesul introducerii unei noi taxe pe smartphone-uri şi tablete în Franţa

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus