Skip to main content

Fostul adjunct de la Jurnalul, poziţie de conducere la EVZ

 

Sursa foto: old.qmagazine.ro

Publicitate

DE LA STÂNGA LA DREAPTA. Gabriela Antoniu, fost redactor-şef adjunct la Jurnalul Naţional, a intrat în echipa Evenimentul zilei. Ea este, din această săptămânâ, adjunctul ediţiei online Evenimentului zilei.

"Chiar dacă poziţia ei este legată mai mult de ediţia online, Gabriela ne va ajuta foarte mult şi pe varianta tipărită a Evenimentului zilei. Având în vedere experienţa ei, sunt bucuroasă că face parte din echipa pe care o construiesc la Evenimentul zilei", a declarat pentru Paginademedia.ro Simona Ionescu, redactor-şef EVZ.

Gabriela Antoniu a plecat de la Jurnalul Naţional după o dispută cu Marius Tucă, legată de plata salariilor, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Am plecat din cauza neplăţii salariilor în ciuda tuturor promisiunilor că situaţia se va rezolva”, declara Gabriela Antoniu pentru Paginademedia.ro.

Gabriela Antoniu era unul dintre veteranii Jurnalului Naţional. A lucrat aproape 15 ani la ziar. Înainte de a fi redactor-şef adjunct, a fost reporter la politic, a condus secţia de politică a cotidianului din trustul Intact.

A semnat, împreună cu Dan Constantin, câteva articole din seria “Cei care îl au pe naşu’ în suflet”. Unul dintre ele critica vehement “banda băsiştilor din audiovizual”şi punea la zid, într-un limbaj foarte dur, câţiva membri CNA care nu erau de acord cu ordonanţa Guvernului Ponta pentru modificare legii audiovizuale. Articolul a fost semnalat de Paginademedia.ro aici.

Va afecta faptul că vine de la un cotidian pro USL la un ziar anti USL?

Gabriela Antoniu, pentru Paginademedia.ro:

"Nu cred că are vreo importanţă acest aspect. Ceea ce este important este să îmi fac meseria şi să confirm aşteptările celor care au avut încredere în mine şi m-au cooptat în echipa Evenimentului zilei, chiar dacă uneori, în presă, ca şi în cazul meu, se discută în termeni pro sau contra cuiva, în acest caz USL.

Sunt câteva principii care ţin de meseria de jurnalist, de la care nici eu, nici ceilalţi colegi de breaslă nu ar trebui să abdicăm. Unul dintre acestea, şi după părerea mea cel mai important, este informarea corectă a publicului."

Citeşte şi:

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stelian Negrea Stelian Negrea
    Ca sa vedeti ca episodul interviului lui Ciutacu luat de Mircea Marian in EVZ acum o luna nu este singular. O doamna care a stat 15 ani la Jurnalul National adica la una dintre cele mai aservite gazete intereselor lui Dan Voiculescu e preluata cu tot cu fulgi la EVZ fara sa ne fie oferite raspunsuri la urmatoarele intrebari: ai luat comenzi de la Dan Voiculescu sa-i ataci adversarii politici?cine dicta politica editoriala la Jurnalul National? Comenzile de la Voiculescu la cine, cand si cum veneau?Interesul cui il serveati mai mult a Jurnalul National?etc etc NIMIC. Dar chiar NIMIC. Pai in afara de slugarnicie si supusenie ce alte valori ne mai sunt permise sa veneram adolescentin?
  • Razvan Razvan
    Nimic surprinzator. Patronul EVZ este fostul consilier al lui Nastase si Geoana, inconjurat de tzucalari gen Simona Ionescu, ale carei repere morale sunt perfect ilustrate de propria-i postare de mai sus. Astia sunt oamenii sistemului, "baietii destepti" ai presei, oameni care au uitat cand au facut ultima oara o stire, dar care toarna cu verva editoriale despre nimic, o gasca abila in a-si proteja si consolida interesele, adaptandu-si "printzipiile" in functie de interesele patronilor, scuipand unde au lins, calcand peste 'cadavrele' colegilor de redactie atunci cand e nevoie, dispretuind si batjocorind jurnalistii care chiar produc informatie ("palmasii").
  • frec frec
    trebuie redresata, sa nu cumva sa aiva reflexele vechi - cine e omu rau si cine e omu bun (Base, Felix)
  • udialan udialan
    "articol memorabil"...poate cam multa exigenta!
    dar poate ne spune SIMONA IONESCU de vreun articolas mai cu vana sau personalitate produs de ea in cei 20 DE ANI de , cica, presa!!!!!!!!!
  • bercas bercas
    Cata ipocrizie la femeia asta....Are si principii domnule! Vorba unui scriitor celelbru, "o prostituata cu principii" care are ca singur tel informarea corecta a publicului. Pe de alta parte, nu pot sa nu observ ditamai broscoiul inghitit de Simona Ionescu care, chipurile si-a intarit echipa. Cu ce, stimata doamna? Cu un adjunct al departamentului online, in loc sa mai aduci un om de teren? E clar, alt stimabil, pe nume Dan Andronic raspunde unor comenzi. Dar, la urma urmei, nu-i nicio tragedie. Vorba aia, prostia se rasplateste!
  • haples haples
    Au cam inceput sa migreze jurnalistii din trustul Varanului... s-or fi saturat de puscaria de acolo!
  • Horea Horea
    Tu cu ce-ti platesti datoriile (de orice tip)?
  • Radu Radu
    Asta e indoctrinata de Varan; si in singe il are pe Voiculescu.
    Cum poti avea incredere intr-un astfel de om, colaborator al Varanului???
    Stimata de mai sus pune o intrebare cu tenta retorica; draga, poti lucra, atunci cand iei salariul demn si corect, nu cu intoxicari si atacuri, precum "LUCRA" stimabila care trece acum la EZ; lasa moralitatea si vezi-ti de treaba matale, nu da lectii de integritatea.
  • Adrian Patrusca Adrian Patrusca
    D-na Simona Ionescu va citez "Sunt câteva principii care țin de meseria de jurnalist, de la care nici eu, nici ceilalți colegi de breaslă nu ar trebui să abdicăm. Unul dintre acestea, și după părerea mea cel mai important, este informarea corectă a publicului.” Este foarte corect ce spuneti, dar ce facem cu asemenea personaje care nu au nici o treaba cu jurnalismul si pe prima pagina din fituica turnatorului apare asa ceva:
    http://www.paginademedia.ro/2012/07/derapaj-jurnalul-national-il-transforma-pe-adrian-nastase-din-condamna-in-martir/

    Dupa ce a mancat rahat 15 ani de zile la varan, numita antoniu gabrielea se poate numi jurnalist? Locul sclavilor care l-au slujit pentru un pumn de arginti pe turnator este la hazna.
    Nu a mai putut manca rahat gratis si a demisionat, se impute si EVZ cu asemena personaje.
  • Totaliter Aliter Totaliter Aliter
    @ simona ionescu: oricat te sustine familia sau anturajul, daca n-ai incotro. Sigur, e frustrant sa te vezi ingropat profesional la un ziar pe duca, cu salariul neplatit de 4 luni. Chinul nu a fost insa acelasi pentru toti. Domna Antoniu nu s-a aflat, nici pe departe, in situatia zecilor de muritori de foame din redactia JN pentru care 4 luni de neplata s-au transformat efectiv intr-o chestiune de viata si de moarte. Doamna Antoniu este sotia unui intreprinzator cu activitati in domeniul constructiilor. Intamplarea face sa-i cunosc destul de bine pe amandoi. Nu de bani ducea lipsa familia Antoniu. Neplata salariilor i-a provocat doamnei Gabi cel mult un disconfort psihic. Pe altii, lunile de praf si foamete i-au bagat, literalmente, in spital. Ăsta e un aspect. Un alt aspect este că presa a fost si este distrusa (ducă-se!) nu numai de criză ci şi de găştile de impostori incompetenţi care se trag unul pe altul de îndată ce se pripăşeşte vreun specimen din gaşcă în bătătura vreunui mogulaş. A lucrat Gabi Antoniu aproape 15 ani la ziar? Scoateţi din colecţia JN măcar un articol memorabil scris de ea, care să fi spart piaţa, care să fi făcut istorie, care ne-ar putea îndreptăţi să vorbim de meritocraţie în acest caz. Unul, în 15 ani. N-o să-l găsiţi.
  • profesor profesor
    Sper sa nu regasesc in continutul Evz "mizeriile" din JN.
  • simona ionescu simona ionescu
    Tu, cel fara nume, cat timp ai fi dispus sa muncesti fara bani? Ce usor e sa pui etichete...
  • cornel cornel
    Sa vedem acum cum linge acolo unde a scuipat, cu toate ca EVZ s-a tabloidizat si nu il mai citesc.
  • udialan udialan
    sa manance si gura ei...ce? ce vrea Marean.
  • unulcarestietot unulcarestietot
    Au batut palma cu Ponta, se vede deja asta din plin. Doamna Ionescu e drepti in fata puterii. E normal sa vina propagandistii psd si sa urmeze indepartarea celor incomozi.

Trimite un comentariu

sus