Skip to main content

VIDEO. Porcul isteric de la Antrefrig se întoarce. Povestea porcului vopsit cu albastru de metil

 

sorin psatta

Publicitate

Porcul albastru de supărare de la Antrefrig, devenit celebru în 2001 prin replica „Comentezi?!", s-a întors la TV, la fel de isteric ca şi înainte. Când personajele spun „calificat”, „identificat” ori „decodificat”, porcul isteric de la Antrefrig înţelege, de fapt, ficat, ficat, ficat, cuvânt pe care îl repetă pe un ton nervos în noile spoturi TV.

Sorin Psatta, coordonatorul campaniei Antrefrig, din partea BBDO Group România, a vorbit pentru Paginademedia.ro despre revenirea porcului nervos de la Antrefrig. Dar şi despre cum a vopsit porcii cu albastru de metil.

CU PORCUL VOPSIT CU ALBASTRU DE METIL. Nu e uşor să filmezi cu un porc în carne şi oase. Agenţia a folosit patru dubluri pentru ca filmările să iasă cum trebuie. „Cu filmările a fost un adevarat tur de forţă, pentru că am ţinut morţiş să filmăm în locaţie, pentru a creşte verosimilitatea scenelor”, a povestit Sorin Psatta.

„Porcul nu a trebuit să fie vopsit, pentru că am folosit un exemplar albastru natural, dintr-o specie rară din Tasmania!”, spune în glumă coordonatorul campaniei. În realitate, au fost folosiţi vreo 4-5 purceluşi autohtoni, care au fost vopsiţi cu albastru de metil. „O substanţă absolut inofensivă, cu care se mai dau şi copiii în gat când au amigdalită”, a subliniat Psatta.

CÂT VA DURA CAMPANIA? „Informaţia asta este confidenţială, dar sunt ediFICAT că va dura semniFICATiv mai mult în mintea consumatorilor decât în mass-media”, a spus Sorin Psatta.

CONCEPTUL CAMPANIEI. Ideea campaniei s-a născut dintr-un detaliu al briefului clientului, şi anume că Antrefrig are un conţinut mare de ficat, de 30%.

Sorin Psatta povesteşte cum a convins un client care nu era român despre poanta reclamei.

Povestea reclamei, spusă e Sorin Psatta:

„Noi am exemplificat acest lucru printr-o paralelă cu limba română, care şi ea, paradoxal, are un ridicat conţinut de "ficat"! Pentru a înţelege mai bine, vă redau fraza cu care am deschis prezentarea, este în engleză, pentru că şi echipa clientului era internaţională:

"Qualified persons have amplified the campaign message and authentified, by using a verified denominator, the Antrefrig brand, transforming it in a certified value, easily identified and decoded."

Evident ca nimeni nu a înţeles mare lucru, aşa că a urmat traducerea ei în română, care suna cam aşa, continuă Psatta:

"Persoane calificate au amplificat mesajul campaniei şi au autentificat, printr-un specificator verificat, brandul Antrefrig, transformându-l într-o valoare certificată, uşor de identificat şi de decodificat".

Am continuat cu o întrebare către client, prin care era rugat să semnaleze ceva particular la fraza în cauză. Şi pentru că nimeni nu sesizase vreo anomalie, am anunţat noi particularitatea: fraza respectivă conţinea 30% ficat, asemenea produsului promovat! Mai mult, limba română posedă 315 cuvinte care conţin particula "ficat", aşa că ideea noastră era uşor de declinat şi exploatat. A fost, cum se spune, dragoste la prima vedere...

O NOUĂ CAMPANIE DUPĂ MAI BINE DE 10 ANI. În 2007 Antrefrig a fost preluat de Hame, care, în urma analizării brandului, „a considerat că are un mare potenţial şi a decis relansarea sa în 2011-2012, iar operaţiunea a reuşit, ducând la triplarea cotei de piaţă a brandului”, a explicat Psatta.

sorin psatta 2 (1)
Sursa foto: Sorin Psatta

sorin psatta 2 (6)
Sursa foto: Sorin Psatta

Citeşte şi:

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Linda Linda
    Sint aceleasi genii care fac reclamele si la Dedeman?

Trimite un comentariu

sus