Skip to main content

VIDEO. Porcul isteric de la Antrefrig se întoarce. Povestea porcului vopsit cu albastru de metil

 

sorin psatta

Publicitate

Porcul albastru de supărare de la Antrefrig, devenit celebru în 2001 prin replica „Comentezi?!", s-a întors la TV, la fel de isteric ca și înainte. Când personajele spun „calificat”, „identificat” ori „decodificat”, porcul isteric de la Antrefrig înțelege, de fapt, ficat, ficat, ficat, cuvânt pe care îl repetă pe un ton nervos în noile spoturi TV.

Sorin Psatta, coordonatorul campaniei Antrefrig, din partea BBDO Group România, a vorbit pentru Paginademedia.ro despre revenirea porcului nervos de la Antrefrig. Dar și despre cum a vopsit porcii cu albastru de metil.

CU PORCUL VOPSIT CU ALBASTRU DE METIL. Nu e ușor să filmezi cu un porc în carne și oase. Agenția a folosit patru dubluri pentru ca filmările să iasă cum trebuie. „Cu filmările a fost un adevarat tur de forță, pentru că am ținut morțiș să filmăm în locație, pentru a crește verosimilitatea scenelor”, a povestit Sorin Psatta.

„Porcul nu a trebuit să fie vopsit, pentru că am folosit un exemplar albastru natural, dintr-o specie rară din Tasmania!”, spune în glumă coordonatorul campaniei. În realitate, au fost folosiți vreo 4-5 purceluși autohtoni, care au fost vopsiți cu albastru de metil. „O substanță absolut inofensivă, cu care se mai dau și copiii în gat când au amigdalită”, a subliniat Psatta.

CÂT VA DURA CAMPANIA? „Informația asta este confidențială, dar sunt ediFICAT că va dura semniFICATiv mai mult în mintea consumatorilor decât în mass-media”, a spus Sorin Psatta.

CONCEPTUL CAMPANIEI. Ideea campaniei s-a născut dintr-un detaliu al briefului clientului, și anume că Antrefrig are un conținut mare de ficat, de 30%.

Sorin Psatta povestește cum a convins un client care nu era român despre poanta reclamei.

Povestea reclamei, spusă e Sorin Psatta:

„Noi am exemplificat acest lucru printr-o paralelă cu limba română, care și ea, paradoxal, are un ridicat conținut de "ficat"! Pentru a înțelege mai bine, vă redau fraza cu care am deschis prezentarea, este în engleză, pentru că și echipa clientului era internațională:

"Qualified persons have amplified the campaign message and authentified, by using a verified denominator, the Antrefrig brand, transforming it in a certified value, easily identified and decoded."

Evident ca nimeni nu a înțeles mare lucru, așa că a urmat traducerea ei în română, care suna cam așa, continuă Psatta:

"Persoane calificate au amplificat mesajul campaniei și au autentificat, printr-un specificator verificat, brandul Antrefrig, transformându-l într-o valoare certificată, ușor de identificat și de decodificat".

Am continuat cu o întrebare către client, prin care era rugat să semnaleze ceva particular la fraza în cauză. Și pentru că nimeni nu sesizase vreo anomalie, am anunțat noi particularitatea: fraza respectivă conținea 30% ficat, asemenea produsului promovat! Mai mult, limba română posedă 315 cuvinte care conțin particula "ficat", așa că ideea noastră era ușor de declinat și exploatat. A fost, cum se spune, dragoste la prima vedere...

O NOUĂ CAMPANIE DUPĂ MAI BINE DE 10 ANI. În 2007 Antrefrig a fost preluat de Hame, care, în urma analizării brandului, „a considerat că are un mare potențial și a decis relansarea sa în 2011-2012, iar operațiunea a reușit, ducând la triplarea cotei de piață a brandului”, a explicat Psatta.

sorin psatta 2 (1)
Sursa foto: Sorin Psatta

sorin psatta 2 (6)
Sursa foto: Sorin Psatta

Citește și:

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu