Skip to main content

Crima din Argeş a adus amenzi de 10.000 de lei pentru generaliste şi somaţii pentru posturile de ştiri

 

cnaConsiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat mai multe posturi generaliste şi de ştiri pentru modul în care au reflectat ştirea despre femeia din Argeş care a fost ucisă şi tranşată.

Publicitate

Astfel, posturile generaliste, Pro TV, Antena 1, Prima TV şi Kanal D s-au ales cu câte o amendă de 10.000 de lei pentru modul în care au prezentat ştirea, în timp ce televiziunile de ştiri - B1 TV, RTV, Realitatea şi Antena 3 - au primit somaţii.

Ce au spus reprezentanţii posturilor: 


Mura Frînculescu, Realitatea TV – Faptul că acest caz a fost preluat de către Parchetul General justifică prezentarea acestei ştiri. Vă rog să analizaţi aceste materiale separat. Aş vrea să subliniez că la Realitatea au fost două ştiri, nu am avut fotografia, nici lacrimi, nici dramă.

Roxana Niculescu, România TV – Cât priveşte ştirea cu femeia tranşată, cazul a fost preluat de către Parchetul General, arată că acest caz este de o mare gravitatea. Ştirea nu putea fi trecută cu vederea de niciuna dintre televiziuni.

Mirela Bomboe, Antena 3 – În ce priveşte postul Antena 3, evident că ştirile au avut o frecvenţă mare având în vedere specificul postului. Ştirea s-a rezumat la prezentarea faptelor. Nu a fost dezvoltată. A fost o ştire strict la cazul respectiv.

În ce priveşte Antena 1, ştirea a fost dezvoltată, detaliată. Am făcut şi un rezumat al altor cazuri de acest gen. Nu s-au prezentat tehnici criminale de acest gen, nu s-au dat detalii.

Ce au spus reprezentanţii CNA: 
Narcisa Iorga, membru CNA – E adevărat că CNA a fost foarte tolerant cu genul acesta de ştiri, dar din punctul meu de vedere evoluţia este una nefastă. Poate ar fi bine să ne străduim să oprim genul acesta de ştiri. Care e relevanţa unei ştiri în care sunt prezentate detaliile criminale?

Cristina Trepcea, membru CNA – Nu ştirea este problema ci felul în care a fost tratat acest subiect.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tom tom
    adriane, cat ai salariul la digi ala?
  • adrian adrian
    O singura problema avem aici, "somații pentru posturile de știri"?? eu din cate stiu avem un singur post de stiri in Romania, si anume digi24. Multumim digi24 pentru modul profesional de care dati dovada! Bravo!

Trimite un comentariu

sus