Skip to main content

Elan Schwartzenberg a cumpărat o pagină în România liberă ca să îl acuze pe judecătorul Realitatea

 

Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

O PAGINĂ PENTRU O SCRISOARE. Elan Schwartzenberg a cumpărat o pagină întreagă în România liberă, pe care publică un text cu titlul Doamnei Magistrat Mariana Moncea. Materialul publicitar de pe pagina 7 este anunțat și pe prima pagină, între trimiterile către interior.

Dacă pe prima pagină trimiterea este marcată ca "Publicitate", în interior textul este doar încadrat cu un chenar, dar nu poartă nicio mențiune legată de calitatea de Publicitate sau de Advertorial a textului.

Ce spune articolul?

Textul semnat E. Schwartzenberg este o scrisoare către magistrat prin care autorul desființează acțiunile Marianei Moncea, judecătorul sindic al Realitatea Media, companie aflată în insolvență. Elan spune, în text, că judecătorul este "nu numai autoarea morală a acestor rezultate reprobabile, ci sunteți direct responsabilă pentru toate acestea!".

Tonul este unul acuzator, amenințător pe alocuri:

"sunt convins de un lucru: la un moment dat, acest joc de-a răspunderea penală se va sfârși rău pentru dss, dna Moncea. Vă menționez în mod cât se poate de ferm că am sesizat toate organele legale abilitate să soluționeze ilegalitățile pe care le-ați săvârșit și pe care observ că le săvârșiți în continuare pentru a face posibilă repunerea mea în drepturile deținute în mod legitim și legal."

Din text:

"Am devenit proprietarul Realitatea Media în luna mai anul 2011. După o perioadă de câteva luni în care am analizat situația companiei am decis, împreună cu Sebastian Ghiță, că unica soluție de redresare este insolvența prin reorganizare judiciară, motiv pentru care am anunțat public acest lucru.

Din nefericire, domnul Sebastian Ghiță nu a mai apărut la conferința de presă de comun acord stabilită în scopul anunțării intenției de a demara procedura insolvenței stabilită și tot din păcate relațiile noastre de acționar - manager s-au deteriorat."

Elan o acuză pe judecătoare de mai multe decizii "nelegale": invalidarea cesiunii mărcilor Realitatea către o firmă din Marea Britanie sau revocarea lui Sorin Enache din calitatea de administrator.

Scrisoarea prin care Elan Schartzenberg își expune punctul de vedere pe o pagină întreagă din România liberă se încheie apoteotic:

"Sunt convins că eu voi câștiga această dispută juridică mai devreme sau mai târziu pentru că am dreptatea de partea mea, iar adevărul are întotdeauna tendința să iasă la suprafață.

Mă întreb doar dacă nu cumva pentru colegii care lucrează la Realitatea Media nu va fi o situație ce se poate circumscrie în zicala "operația a reușit, însă pacientul este mort"..."

Captură Paginademedia.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Daca a vrut sa sperie pe cineva, modul in care a ales sa o faca este gresit si rezultatul poate fi contrar intentiei initiale.
    Publicarea unei scrisori cu amenintari pe o pagina cumparata este un gest disperat, care indica destul de clar ca nu prea mai are sanse legale.
    Este precum cainele fara dinti, latra tare ca poate mai sperie pe cineva.

Trimite un comentariu