Skip to main content

Reclamă cu Pamela Anderson, interzisă fiindcă este „sexistă şi denigratoare pentru femei“

 

Pamela in reclama interzisaO reclamă pentru serviciul de hosting CrazyDomains.co.uk în care apare actriţa Pamela Anderson a fost interzisă de Autoritatea privind standardele în publicitate din Marea Britanie (Advertising Standards Authority) pentru că este „sexistă şi denigratoare pentru femei“, scrie The Guardian.

Publicitate

Compania Dreamscape Networks care deţine Crazy Domains, s-a apărat spunând că reclama nu are elemente pornografice.

Autoritatea privind standardele în publicitate (Advertising Standards Authority) a primit patru reclamaţii în care se spunea că spotul este "sexist şi denigrator la adresa femeilor".

În reclama firmei Crazy Domains, Pamela Anderson se află într-o sală de şedinţă cu câţiva bărbaţi şi nişte asistente.

Femeile fardate strident şi îmbrăcate în costume business cu sacouri negre şi cămăşi albe cu decolteu stârnesc imaginaţia bărbaţilor care nu se mai concentrează pe subiectele dezbătute la întâlnire, ci pe modul în care colegele lor ar putea petrece. Unul dintre ei visează că femeile poartă bikini şi sutiene aurii şi se mângâie cu cremă lichidă, punându-şi în evidenţă trupurile bronzate şi tonifiate.

Potrivit Advertising Standards Authority, reclama a avut intenţia de a fi o parodie la adresa întâlnirilor de afaceri, însă femeile sunt sexualizate nu numai în partea fantastică, atunci când dansează în bikini, ci şi în contextul realităţii, când Anderson şi colegele ei îmbrăcate în costume discută la masă.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ianos ianos
    mie-mi place:))))
  • nume nume
    explica-mi si mie ce ai vrut sa spui prin "însă femeile sunt sexualizate nu numai în partea fantastică, atunci când dansează în bikini, ci şi în contextul realităţii"

Trimite un comentariu

sus