Skip to main content

ŞOC. Ştirile Pro TV au început la fix. Două zile la rând!

 
andreea-esca-15
andreea-esca-15

andreea-esca-15

Publicitate

INCREDIBIL, DAR ADEVĂRAT. Jurnalele de ştiri ale Pro TV şi ale Antenei 1 au redescoperit ora exactă, după ce o lungă perioadă de timp nu au reuşit niciodată să înceapă la ora 19.00 fix. Mai mult, ieri şi alaltăieri, două zile la rând (performanţă greu de egalat) Ştirile Pro TV de la ora 19.00 au început fix la ora... 19.00.

Minune? Cum de au renunţat cele două posturi să "fure startul"? În primăvară, au intrat în vizorul CNA. Iar atenţionarea dată de CNA în luna mai a avut efect. Posturile s-au străduit. Nu le-a ieşit de fiecare dată, dar atât Observatorul cât şi Ştirile Pro TV au reuşit în ultima lună, de câteva ori, să înceapă programul la 19.00, nici un minut, două sau chiar trei mai devreme, cum se întâmplă în rest.

O monitorizare Paginademedia.ro pentru primele şase luni ale anului arată că Ştirile Pro TV de la 19.00 şi Observatorul de pe Antena 1 au început să-şi corecteze ora de începere, de la jumătatea lunii mai. Până atunci, niciun jurnal nu a început la fix.

Pro TV a reuşi de la jumătatea lui mai şi până în prezent să înceapă la 19.00 de 15 ori, în timp ce Observatorul Antenei 1 a reuşit de două ori să înceapă la fix. În rest, cele două programe de ştiri au încercat mereu să-şi fure startul. Într-o monitorizare obţinută de paginademedia.ro, de la începutul acestui an, cele două programe nu au început niciodată la fix, până la atenţionarea CNA, despre care paginademedia.ro a scris AICI.

CNA a făcut atunci o monitorizare pe parcursul unei săptămâni, din care reieşea că atât Observatorul cât şi Ştirile de la ora 19.00 au început sistematic de la 18.58 sau de la 18.59.

Consiliul a considerat atunci că programele încalcă articolul din cod care spune că „radiodifuzorii au obligaţia de a respecta programul anunţat; fac excepţie situaţiile de forţă majoră”.

Situaţia a mai fost semnalată de paginademedia.ro în urmă cu un an (pe larg, AICI). Potrivit unei monitorizări, ştirile celor două posturi nu au început niciodată la fix în tot anul 2011. Antena 1 a început ştirile mai devreme de 268 de ori. Pro “i-a luat faţa” Antenei de 93 de ori. În patru cazuri, au început în acelaşi timp dar …nu la 19.00 fix. În aceeaşi perioada TVR 1 a reuşit să respecte începerea programului informativ la ora 19.00.

Citeşte şi: 

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vextor Vextor
    Care e problema voastra? Va uitati la PORC tv ? Cand o vad pe degenerata Esca schimb imediat programul. Recunosc! Ma mai uit la PORC tv (NHHHUUUMAI la porc tv !!!) doar la unele filme, cand HBO e in zona gri, dar le masacreaza de nu poti crede...NHUUUMAI la PORC tv !!! Care a promovat manelele, pupincurismul si vedete ca Andi Moisescu.
  • Poligraf Poligraf
    Este cea mai de senzatie stire in direct, reluare si redifuzat. Cat promtitudine din partea lor. Oricum nu ma uit ca nu prea am ce sa vad. Crime, violuri, furturi si laudarosenii din guvern. E mai interesanta emisiunea de Meteo, ca e probabila pe acolo pe la ora 19.00 (fix)
  • adrian adrian
    Burtiera la minut!
    Avem 5 televiziuni de stiri, de obicei se face breaking news din orice subiect, tuseste Becali, stranuta Basescu etc Dar cand cel putin 15 romani isi pierd viata intr-un accident, doar o singura televiziune isi intrerupe programul pentru a prezenta stirea. http://i40.tinypic.com/2zs0m0y.jpg
  • Cip Cip
    Jurnalele din Romania au stiri... o baba a fost violata si omorata prin Vaslui... Un idiot din Ilfov a intrat cu masina in pom... A ars o casa prin nu stiu ce sat... Aaa sa nu uitam o stire cu un catelus, care face un giumbusluc, asa sa fie funny la final.... Te-au umplut de informatii utile.
  • dan73 dan73
    .......DAR AU STIRI......nu tatalac si balci politi!!!!!
  • Gaetano Gaetano
    Titlu de Can Can: SOC !!! In mintea autoarei articolului e un mare soc ! Ca taie frunza la caini sau numara de cate ori incep la fix Stirile, tot aia e, aceeasi utilitate: 0.
  • un elvetian un elvetian
    Da' de unde?! Se cearta tot timpul aia de la Mireasa pentru fiul meu pana in ultima secunda, nu incepe in niciun caz mai devreme.
  • noName noName
    du-te şi pupă-l pe Varan acolo unde nu-l bate soarele
  • un roman un roman
    Observatorul de la ora 13, tot timpul incepe cu 2-3 minute mai repede de ora fixa.
  • @ noName @ noName
    noName - noBrain: si la Pro TV incep stirile la fara cateva minute.
  • carol carol
    Bai tata, da' v-a obosit rau canicula daca ati ajuns sa numarati orele fixe si nefixe. Pe bune, cu oite ati incercat? Adormiti mai repede asa...
  • radu radu
    poate descopera si OBIECTIVITATEA stirilor ...ca de propaganda politica ne-am saturat
  • noName noName
    Tâmpitul care a venit cu ideea ca nivelul semnalului audio să fie mai mare pe perioada reclamelor are un frate: tot un tâmpit care a venit cu ideea ca ştirile să pornească înainte de ora fixată (nu degeaba se spune că mama proştilor este mereu gravidă). Păi şi ce câştigau cu astă? Îşi băteau joc de propriul lor public fidel. Poate să înceapă propaganda (pardon, ştirile) la Antena la orice oră vor ei că eu tot nu o să mă uit. Şi ce era în capul lor când făceau asta? Credeau că telespectatorii au 2 TV-uri (unul pe Pro şi unul pe Antena) şi urmăresc doar ştirile care încep primele? Nişte tâmpiţi.
  • Catalin Catalin
    Dar au inceput cu stiri sau cu chiloti tv?
  • alex alex
    Azi a fost a 3 a zi : Observator - 18:59:48
    Stirile PROTV - 19:00:28
    Antenistii au furat iar startul , rusine

Trimite un comentariu

sus