Skip to main content

VIDEO. Primele premii pentru România la Cannes: argint şi bronz pentru McCann

 

Biblioteca-digitala-adhugger-1

Publicitate

McCann Erickson a atras primele două premii la Cannes Lions 2013, potrivit AdHugger. Agenţia a fost recompensată de cu un trofeu de argint şi unul de bronz pentru campania Biblioteca digitală, realizată pentru Vodafone.

Campania socială Samu Social pentru oameni fără adăpost, realizată de Saatchi & Saatchi Berlin şi Saatchi România, a fost şi ea recompensată cu cinci trofee de argint în cadrul mai multor secţiuni. Una dintre componentele campaniei a fost prezentarea programului meteo (la Prima TV) de către oameni fără adăpost.

La Cannes au fost acordate aseară premiile pentru secţiunile Creative Effectiveness, Direct, PR şi Promo&Activation. România a avut nominalizări la trei dintre aceste secţiuni prin agenţiile Leo Burnett, McCann şi GMP.

La secţiunile PR şi Direct marele premiu a fost câştigat de campania Dumb Ways to Die, realizată de McCann Melbourne pentru compania de trenuri.

La secţiunea PR au fost înscrise 1.296 de creaţii, dintre care 158 au intrat pe lista scurtă. Juriul a acordat 20 de trofee de aur, 29 de argint şi 45 de bronz. La secţiunea Directau fost  nominalizate 247 de lucrări din 2.578 de înscrieri. La secţiunea Promo&Activation, juriul a avut de ales între 2.974 de lucrări.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus