Skip to main content

Voiculescu, mesaj pentru CSM: „B1 TV, România TV, EVZ şi România liberă fac presiuni asupra justiţiei?”

 

INTERVIU DAN VOICULESCU - ZIARUL GANDUL
Sursa foto: Gandul.info/ Octav Ganea

Publicitate

Dan Voiculescu, fondator al Partidului Conservator, a scris ieri, pe blogul personal, un mesaj amplu adresat Consiliului Superior al Magistraturii şi Societăţii civile. Voiculescu se întreabă dacă nu cumva România TV, B1 TV, România liberă şi Evenimentul zilei fac presiuni asupra justiţiei având în vedere „campania furibundă” lansată de acestea împotriva lui.

„Solicitarea expresă şi obsesivă ca cineva anume să fie audiat de o anumită structură dobândeşte, prin repetiţie şi detalii, un caracter imperativ. Devine un ordin. O presiune publică acută”, explică Dan Voiculescu.

Mesajul vine în contextul în care CSM a făcut o sesizare referitor la o campanie „susţinută” împotriva unor insituţii judiciare, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Deşi, B1TV, Evz, RomâniaTV şi România Liberă au declanşat o campanie furibundă împotriva mea, dacă am de ales între libertatea presei (si chiar a exceselor sale) şi obţinerea unei reparaţii personale, aleg, de fiecare dată, libertatea presei.”, a mai spus Dan Voiculescu.

Fondatorul PC se adresează, în mesaj, cu formularea „Stimaţi magistraţi şi reprezentanţi ai societăţii civile” şi spune că vorbeşte în calitate de „cetăţean român”.

Mesajul apare şi în ediţia de astăzi a Jurnalului Naţional, cu trimitere pe prima pagină.

Din mesajul lui Dan Voiculescu:

In contextul deciziei CSM de a ancheta moderatorii si invitatii unei televiziuni (Antena3) pentru declaratiile lor publice (fapt fara precedent in spatiul euro-atlantic, unde “delictul de opinie” nu este incriminat), in calitate de cetatean roman ale carui drepturi civile, inclusiv cel la petitie (art.51 din Constitutia Romaniei), nu au fost inca ingradite, va adresez, cu toata consideratia pentru functia pe care o detineti si pentru rolul determinant al institutiei pe care o reprezentati, urmatoarele intrebari:

1. Cele 2 televiziuni (B1TV si RomaniaTV) si 2 ziare (Evenimentul zilei si Romania Libera) care solicita public, de sute de ori in sapte zile, anchetarea jurnalistilor de la un post concurent, FAC PRESIUNI ASUPRA JUSTITIEI?

Solicitarea expresa si obsesiva ca cineva anume sa fie audiat de o anumita structura dobandeste, prin repetitie si detalii, un caracter imperativ. Devine un ordin. O presiune publica acuta. (...)

Un ziarist care isi imagineaza ca da comenzi justitiei isi pierde luciditatea. Iar orice institutie care isi asuma public obedienta, actionand la comanda, isi pierde legitimitatea.

2. Evenimentul zilei si B1TV care, dupa decizia completului Tribunalului Bucuresti de eliberare a domnului Sorin Alexandrescu, au denigrat agresiv pe magistratii care au compus completul, prezentand tendentios dosare anterioare cu scopul de a le decredibiliza deciziile, FAC PRESIUNI ASUPRA JUSTITIEI?

3. Demersurile Evenimentul zilei si B1TV care, in cazul unui dosar aflat in curs de judecata (Dosarul ICA – TELEPATIA), repeta invariabil si tendentios doar cateva date din rechizitoriu, ignorand programatic orice informatii obiective (expertize comandate de instanta care concluzioneaza ca nu exista prejudiciu; grave erori de procedura; lipsa totala a oricaror probe directe si indirecte care sa sustina acuzatiile etc.), dar publicand insistent numele magistratilor care judeca acest dosar, REPREZINTA PRESIUNI ASUPRA JUSTITIEI?

In intervalul 1 martie – 10 mai 2013, Evenimentul zilei a publicat, in print si online, 146 de articole despre Dan Voiculescu, subiectul predilect fiind dosarul ICA-TELEPATIA. 146 de articole distincte! In cadrul acestora, numele meu a fost mentionat, direct sau indirect, de 735 de ori.

Stimati magistrati si reprezentanti ai Societatii Civile,

Rostul acestor 3 intrebari NU este acela de a declansa alte anchete asupra presei.

Desi, B1TV, Evz, RomaniaTV si Romania Libera au declansat o campanie furibunda impotriva mea, daca am de ales intre libertatea presei (si chiar a exceselor sale) si obtinerea unei reparatii personale, aleg, de fiecare data, libertatea presei. Pentru ca stiu ca fara libertatea presei toate celelalte libertati devin iluzorii.

Romania are nevoie de echilibru si obiectivitate.

Romania are nevoie de un Consiliu Superior al Magistraturii plasat deasupra oricaror partizanate. Romania are nevoie de incredere in magistrati.

Dupa 8 ani de excese din toate partile, din toata taberele, avem inca sansa sa eliberam institutiile statului de ideologii, stereotipuri si subordonari oculte.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Axel Axel
    Vorbiti de voiculescu ca de un criminal... macar daca sunteti asa informati, cautati sa vedeti cat ajuta oamenii nevoiasi si la cati copii a platit tratamente sau operatii in strainatate. ajuta statul cu ceva bolnavii? daca te duci cu un dosar strong la terminatii nostri te lasa sa mori sau pana nu dai o spaga de cateva mii de euro nu ai cum sa pleci afara sa te operezi, pe cand fundatiile lui voiculescu se lupta cu coruptia din romania si reusesc sa ajute si sa plateasca operatii de zeci de mii de euro.asa ca nu mai comentati voi desteptilor!
  • Larisa Ispas Larisa Ispas
    are dreptate voiculescu! ne-am saturat de atatea gafe ale justitiei. vrem justitia libera sa faca dreptate nu sa fie controlata de base!
  • diazepam diazepam
    il urmariti pe voiculescu de parca ar fi criminal international frate....carlos sacalul....daca nu era voiculescu despre cine mai vb mai desteptilor.oricum omul ajuta foarte multa lume si face mult mai mult bine decat statul roman propriului popor.
  • miki miki
    Sa dea. cele trei salarii restante la Jurnalul National!
  • ROYCE ROYCE
    VOICULESCU ARE DREPTATE IN TOT CEEA CE SUSTINE. PRESA BASISTA FABRICA DIVERSE MATERIALE LA ADRESA LUI VOICULESCU CARE NU AU NICI CEA MAI MICA LEGATURA CU REALITATEA.
  • Cosmin Cosmin
    Batranul asta n-ar trebui preluat in toate bazaconiile pe care le scrie sau le zice. Practic stim cu totii ca e perfect constient cum il va pomeni istoria dar absolut inconstient cat de nefericiti vor fi copiii si nepotii lui din cauza asta. Ca orice criminal autentic, e complet lipsit de ancorare in realitatea adevarata, si nu in cea creata de mintea lui bolnava. Probabil e cel mai blestemat om din Romania la momentul de fata.
  • PacCepa PacCepa
    Domnule Voiculescu, dumneata in loc sa te duci cu nepotii prin parc... sau sa iti faci poze cu capra neagra in Masivul Bucegi... sau sa agati prostituate ca, intr-un final, dupa ce esuezi lamentabil, sa le zici ca ai glumit...sau sa ii mai dai lectii de santaj amaratului si prostului aluia de inculpat Alexandrescu...mai pe scurt, in loc sa te bucuri de libertatea asta pe care inca o mai ai, dumneata te apuci sa scrii pe blog?... Ce naibii, domnule Voiculescu, intr-atat v-ati prostit?...
  • Horea Horea
    Din partea lui Voiculescu, astept, intr-un viitor apropiat, un mesaj catre POPOR.

    El (mesajul) ar putea avea titlul: "Iertaţi-mă, mă PREDAU"!
  • ion din balon ion din balon
    Papagalul asta securist n-are nici o limita a decentei...ca la orice parvenit, nesimtirea si tupeul sunt trasaturile lui definitorii!

Trimite un comentariu

sus