Skip to main content

Agerpres a scos definitiv interviul „periuţă” cu Relu Fenechiu pentru că „nu era în concordanţă cu etica jurnalistică”

 
Capturaţi ecranul complet 12.07.2013 151236.bmp
Capturaţi ecranul complet 12.07.2013 151236.bmp

Capturaţi ecranul complet 12.07.2013 151236.bmp

Publicitate

Agerpres a eliminat interviul cu Relu Fenechiu atât de pe site-ul instituţiei, cât şi de pe fluxul intern de ştiri, anunţă agenţia naţională de presă într-un comunicat. Într-o primă fază, ieri după-amiază, Agerpres a curăţat interviul de anumite formulări.

Motivul eliminării: interviul „nu era în concordanţă cu etica jurnalistică şi principiile Agerpres".

În plus, agenţia a anunţat că în perioada imediat următoare, „se va reuni o comisie de disciplină care va evalua situaţia creată prin publicarea interviului luat d-lui fost ministru Relu Fenechiu de către dl Mario Creţu, şi editat în Redacţia de Ştiri Interne”, se mai arată în comunicat.

Alexandru Giboi, director general Agerpres: „Am luat aceste decizii pentru că eu cred cu tărie în misiunea Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres de a informa fără discriminare şi cu respectarea deplinei obiectivităţi. Este misiunea pe care mi-am asumat-o în momentul preluării mandatului de director general al acestei instituţii şi pe care o doresc respectată, alături de toate principiile eticii jurnalistice, de către toţi angajaţii şi colaboratorii Agerpres.”

BACKGROUND. Agerpres a publicat ieri dimineaţă un interviu cu fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, în care jurnalistul, care era chiar directorul general - adjunct al Agerpres, îi adresa întrebări ce-l favorizau pe politician. "Practic, ministerul şi-a făcut treaba..." sau "Practic, aţi diminuat pierderile semnificativ...", au fost câteva dintre formulările jurnalistului.

Apogeul a fost o întrebare în care jurnalistul se arată chiar îngrijorat de soarta fostului ministru al Transporturilor: „Doamne fereşte dacă pierdeţi procesul, pentru că scenariile sunt multiple. Dacă va fi o soluţie pozitivă... toată lumea a spus că este un ministru care a performat, începând cu primul ministru. Ce se întâmplă dacă este o soluţie nefavorabilă?"

După ce interviul a început să fie criticat în presă şi pe site urile de socializare, întrebarea „îngrijorată" a fost reformulată, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihaitza Mihaitza
    Da Anca, evident ca este de mult sparta conducta cu prosti,prosti politici!! Astia toata existenta lor au lins popouri si nu se vor schimba niciodata! Nici institutia si nici angajatii ei!!
  • Anca Anca
    marian, agerpress, acum vreo doi-trei ani, a inventat un interviu cu madalina manole moarta, scris si publicat/editat de redactorul-sef al agentiei (de atunci) Marina Badulescu (cred ca nu mai e in functie) si de directoarea adjuncta Argentina Traica ( de atunci). Acum, un director adjunct, Mario Cretu, scrie un interviu "limbidinos" cu un ministru in functie, material editat apoi de redactorul-sef adjunct de la Economic. La conducerea Agerpress s-a spart conducta cu prosti??!
  • marian marian
    Cata vrajeala pe musiu Giboa: pai nu e el, impreuna cu Mario
    si Durleci (celalalt adjunct) la Timisoara in week-end-ul asta ?
    In mod normal, ar trebui schimbata toata conducerea agentiei !

Trimite un comentariu

sus