Skip to main content

EXCLUSIV. Premieră după 18 ani. Pro TV iese din lista must carry. Cabliştii vor plăti pentru postul din grupul condus de Adrian Sârbu

 

ADRIAN SARBU - DIRECTOR OPERATIONAL - CME

Publicitate

PRO TV PE BANI. Distribuitorii de cablu vor plăti pentru a retransmite Pro TV. Este o premieră în existenţa de aproape 18 ani a postului fondat de Adrian Sârbu.

Pro TV a înştiinţat CNA că iese din grila must-carry, începând cu data de 23 iulie. Cu alte cuvinte, începând de la această dată, societăţile de cablu trebuie să ceară acordul Pro TV pentru a retransmite postul şi să plătească pentru a-l putea retransmite către abonaţi.

"Vă rugăm să dispuneţi comunicarea publică a renunţării la regimul must carry pentru serviciul de programe", spune Pro TV în adresa către CNA.

Cum justifică Pro TV mutarea?

"Decizia noastră este motivată de faptul că Pro TV se află într-un proces de modificare a strategiei de distribuţie în vederea trecerii la transmisia digital terestră şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional după un concept care ne va ajuta să minimalizăm impactul digitalizării asupra business-ului.

Schimbările de distribuţie nu vor afecta în niciun fel conţinut", se arată în justificarea postului de televiziune.

Pro TV era în capul listei posturilor must carry libere la retransmisie, având cea mai mare audienţă medie.

Contactată de Paginademedia.ro, Maria Apostol, PR manager Pro TV, a declarat, că, momentan, românii nu vor fi afectaţi de noua măsură şi vor vedea Pro TV.

S-au încheiat noile contracte, în noile condiţii? "Nu comentez", a răspuns oficialul Pro TV legat de acest aspect.

Sârbu: "Momentele provocatoare cer măsuri îndrăzneţe: creşterea preţului publicităţii şi a taxelor pentru cablişti"

Momentele provocatoare cer măsuri îndrăzneţe: creşterea preţului publicităţii şi a taxelor pentru cablişti. O spunea Adrian Sârbu, şeful CME, compania care operează grupul Pro, încă de la începtului anului.

În comunicatul care prezinta rezultatele grupului CME în 2012, Adrian Sârbu vorbea despre "măsurile îndrăzneţe" pe care pe care le cere situaţia dificilă cu care se confruntă compania mamă.

Adrian Sârbu, preşedinte şi CEO al CME:

"După cum am arătat în noiembrie, performanţele noastre din acest an reflectă situaţia dificilă în care a fost piaţa media în 2012. Momentele provocatoare cer măsuri îndrăzneţe: creşterea preţului publicităţii şi a taxelor pentru cablişti.

Cu o poziţie puternică de lider pe toate pieţele pe care activăm, fără nicio datorie până în noiembrie 2015 şi suportul majorităţii acţionarilor, am intrat în 2013 cu încrederea că vom putea construi şi vom putea creşte veniturile.

Avem în plan restructurarea modului de operare, astfel încât să reducem costurile şi să îmbunătăţim partea de lichidităţi".

Veniturile companiei care operează canalele Pro TV în România s-au ridicat, în 2012, la 134 de milioane de dolari, potrivit datelor publicate de compania-mamă, Central European Media Enterprises (CME), în luna februarie 2013. Cifrele sunt în scădere faţă de 2011, când Pro TV a avut, în România, venituri de 159,3 milioane de dolari.

Intenţiile Pro TV cu societăţile care retransmit posturile au fost vizibile de la sfârşitul anului trecut. În urma unei neînţelegeri cu Dolce (operatorul DTH al Romtelecom), legată de preţul cerut de Pro TV, posturile grupului Pro au ieşit, pentru o perioadă, din grila de programe.

Ulterior, Dolce şi Pro TV au ajuns la o înţelegere, iar canalele au reintrat în grile pentru abonaţii companiei. De precizat că principiul must carry nu se aplică la operatorii prin satelit de tipul DTH.

Citeşte şi:

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Florin Florin
    nu are nevoie de banul tau. are nevoie de bani de la cablisti, care se pare ca au destui cat sa isi tot faca televiziuni in timp ce ei au cifre de afaceri mai mici.
  • Florin Florin
    haha. filme de Oscar precum The Hurt locker? :)) este doar un exemplu. lumea ar trebui sa mai se uite si prin grila de programe inainte sa trancaneasca. faptul ca filmele cu Jackie Chan fac audiente mai mari decat filme noi nu inseamna ca Protv nu isi da silinta. dintre posturile generaliste au cea mai buna oferta. cred ca tu insa nu prea vrei sa vezi asta.
  • Jet Jet
    Da clar, super hd!!! Cel mai tare hd. Cred ca emit 4k! Doar ca uita ca nu tre sa bagi filme 4:3 daca emiti 16:9:)))) Am o sigla hd de la pro tv plus bonus incadrarea cna a filmului! Ambele hd...!!! Si inca un bonus-stati cat mai departe de tv...se cam vad pixelii-oare sa nu fie nici macar 720p ci doar trasa imaginea? Hmmm!?!
  • nomatter nomatter
    Din partea mea, RIP pro tv! Am renuntat de mult sa ma mai uit la acest post... Reclame exasperant de dese si lungi, filme date in re-re-re-re-reluare...
  • mile mile
    pentru expertu- antena este la guvernare, nu are nevoie de abonati
  • sfinx sfinx
    vor bani multi, vai de ei
  • connexion connexion
    au nevoie de bani vad ei ca intact e la putere
  • nadia nitov nadia nitov
    vor lua plasa! exista televiziuni cu emisiuni de scandal mult mai scarboase si alea nu cer (inca) bani. eu nu vedeam decat emisiunea lui andi moisescu asa ca ca n-am nicio problema. o vad pe net. pe TLC vad masterchef-ul original, prin urmare...bye-bye, protv! :)
  • mile mile
    sa puna 10 euro taxa pe abonat
  • ianos ianos
    care filme ocolesc hbo-ul si ajung direct la pro? cele proaste. cele bune ajung direct la hbo.
  • cristi cristi
    La un simplu calcul in baza grilei afisate pe site-ul ProTV vedem ca RDS-ul de exemplu ar tb sa plateasca cam 1,5 RON/luna/anonat....pret de lista, de la care insa se negociaza. Asta pentru un pachet care include 3 canale HD. Ganditi-va ca Intact a cerut anul trecut 70 centi/luna/abonat, adica cam 3 RON pentru canalele sale, care nici de 16:9 nu au auzit, de HD nu mai vorbim ca e SF pt ei. Comparati si Voyo cu 3 Euro+ TVA si AntenaPlay cu 2 Euro + TVA. La Voyo ai canele grupului, seriale, o multime de filme, emisiuni...iar la AntenaPlay doar reluari de emisiuni si canalele lor. In alta ordine de idei, eu de exemplu platesc la RDS pt baza digital 25 RON, si aproape jumatate din grila e must carry, canale free-to-air sau canale proprii. Ar fi o tampenie sa spuna ca tb sa creasca abonamentul pt ca ProTV-ul cere bani. Sunt convins ca dupa negocieri RDS-ul va obtine sub 1 RON/abonat si nu va fi nevoie de o majorare a pretului. Mai greu e la companiile de cablu mai mici unde costurile vor fi mai mari.
  • geo geo
    daca e must carry, firma de cablu e obligata sa difuzeze; a se vedea Antenele must carry care se vad pe reteaua de cablu a RCS@RDS. Eu am antena Digi de la RCS@RDS, nu vad Antenele si ma astept ca, in orice moment, sa nu mai vad canalele MediaPro daca Sarbu vrea sa ii mareasca salariul lui Esca si are nevoie de banul nostru.
  • Expertul, Expertul,
    despre ce teapa vorbesti? celelalte posturi protv SA sunt la toti operatorii pe bani. cablistii acum vor scoate bani si pentru protv.
  • Maximus Maximus
    O taxa in plus ceruta de un post TV cablistilor, acesti smecheri cu sarme intre blocuri, mi se pare binevenita. Cand e vorba totusi de foamea de bani a unui trust considerat de altfel de succes, nu mi se mai pare. Asta ar putea sa fie taxa Las Fierbinti!
  • mile mile
    atunci sa nu mai difuzeze reklame,daca vor bani de la abonati

Trimite un comentariu

sus