Skip to main content

EXCLUSIV. Premieră după 18 ani. Pro TV iese din lista must carry. Cabliştii vor plăti pentru postul din grupul condus de Adrian Sârbu

 

ADRIAN SARBU - DIRECTOR OPERATIONAL - CME

Publicitate

PRO TV PE BANI. Distribuitorii de cablu vor plăti pentru a retransmite Pro TV. Este o premieră în existenţa de aproape 18 ani a postului fondat de Adrian Sârbu.

Pro TV a înştiinţat CNA că iese din grila must-carry, începând cu data de 23 iulie. Cu alte cuvinte, începând de la această dată, societăţile de cablu trebuie să ceară acordul Pro TV pentru a retransmite postul şi să plătească pentru a-l putea retransmite către abonaţi.

"Vă rugăm să dispuneţi comunicarea publică a renunţării la regimul must carry pentru serviciul de programe", spune Pro TV în adresa către CNA.

Cum justifică Pro TV mutarea?

"Decizia noastră este motivată de faptul că Pro TV se află într-un proces de modificare a strategiei de distribuţie în vederea trecerii la transmisia digital terestră şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional după un concept care ne va ajuta să minimalizăm impactul digitalizării asupra business-ului.

Schimbările de distribuţie nu vor afecta în niciun fel conţinut", se arată în justificarea postului de televiziune.

Pro TV era în capul listei posturilor must carry libere la retransmisie, având cea mai mare audienţă medie.

Contactată de Paginademedia.ro, Maria Apostol, PR manager Pro TV, a declarat, că, momentan, românii nu vor fi afectaţi de noua măsură şi vor vedea Pro TV.

S-au încheiat noile contracte, în noile condiţii? "Nu comentez", a răspuns oficialul Pro TV legat de acest aspect.

Sârbu: "Momentele provocatoare cer măsuri îndrăzneţe: creşterea preţului publicităţii şi a taxelor pentru cablişti"

Momentele provocatoare cer măsuri îndrăzneţe: creşterea preţului publicităţii şi a taxelor pentru cablişti. O spunea Adrian Sârbu, şeful CME, compania care operează grupul Pro, încă de la începtului anului.

În comunicatul care prezinta rezultatele grupului CME în 2012, Adrian Sârbu vorbea despre "măsurile îndrăzneţe" pe care pe care le cere situaţia dificilă cu care se confruntă compania mamă.

Adrian Sârbu, preşedinte şi CEO al CME:

"După cum am arătat în noiembrie, performanţele noastre din acest an reflectă situaţia dificilă în care a fost piaţa media în 2012. Momentele provocatoare cer măsuri îndrăzneţe: creşterea preţului publicităţii şi a taxelor pentru cablişti.

Cu o poziţie puternică de lider pe toate pieţele pe care activăm, fără nicio datorie până în noiembrie 2015 şi suportul majorităţii acţionarilor, am intrat în 2013 cu încrederea că vom putea construi şi vom putea creşte veniturile.

Avem în plan restructurarea modului de operare, astfel încât să reducem costurile şi să îmbunătăţim partea de lichidităţi".

Veniturile companiei care operează canalele Pro TV în România s-au ridicat, în 2012, la 134 de milioane de dolari, potrivit datelor publicate de compania-mamă, Central European Media Enterprises (CME), în luna februarie 2013. Cifrele sunt în scădere faţă de 2011, când Pro TV a avut, în România, venituri de 159,3 milioane de dolari.

Intenţiile Pro TV cu societăţile care retransmit posturile au fost vizibile de la sfârşitul anului trecut. În urma unei neînţelegeri cu Dolce (operatorul DTH al Romtelecom), legată de preţul cerut de Pro TV, posturile grupului Pro au ieşit, pentru o perioadă, din grila de programe.

Ulterior, Dolce şi Pro TV au ajuns la o înţelegere, iar canalele au reintrat în grile pentru abonaţii companiei. De precizat că principiul must carry nu se aplică la operatorii prin satelit de tipul DTH.

Citeşte şi:

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cezar50 cezar50
    Multumim ProTv: pentru Rambo de 10 ori, Greu de ucis de 15 ori si mai ales pentru numaratoarea exacta a mortilor zilei ! Mai aveti "punct fix" la Floreasca ? Pe-acolo pe unde trece "sangele"... Ne faceti un mare serviciu ! Adio si "la mai departe"... Moldova, Ucraina sau in State !
  • adi adi
    Asta va fi cea mai mare teapa din istoria Protv!!Nu cred ca s-au gandit ca nu mai pot intra inapoi pe must carry daca se razdandesc adica daca nu le iese!
  • mile mile
    rusine , in Serbia principalele tv comerciale sunt gratuite si se pot receptiona si in Romania , in banat, doar la noi sunt flamanzi patronii de tv;
    pink tv -prima comerciala
    rts 1- nationala
    prva(one)-a doua comerciala
    b92-a treia,mai sofisticata
    happy tv-a patra
    rts2-nationala
    ,cablu avand mai putini oameni, doar cei care doresc posturi de nisa si straine
  • robert robert
    ,,veste proasta care va afecta in primul rand numerosii abonati dth''.geo, ce-are dth-ul cu must carry?
  • Florin Florin
    Protv are si reluari, dar la capitolul filme sta cel mai bine. Niciun alt post generalist nu mai are o oferta atat de buna. Unele filme ocolesc si HBO-ul si ajung direct la Protv.
  • Razvan Alexandru Razvan Alexandru
    Par din ce in ce mai fripti dupa bani proteveii. Intr-o lume ideala, cablistii s-ar coaliza si ar impune o blocada colectiva asupra postului, cat sa nu mai aiba cum sa-si transmita Maruta ghiorlanelile zilnice catre gospodinele plictisite.
  • cristian cristian
    principiul must carry nu se aplică la operatorii prin satelit de tipul DTH asa ca acesti abonati nu vor fi afectati de aceasta decizie.
  • geo geo
    e o veste foarte proasta care va afecta, in primul rind, numerosii abonati ai DTH, daca companiile de cablu nu vor ajunge la o intelegere cu MediaPro...iar in timp pe ceilalti abonati, pentru ca nu ii vad pe domnii cablisti sa satisfaca pretentiile financiare ale lui Sarbuetcomp...iar MediaPro va pierde si publicitate(primii care se vor retrage vor fi cei de la Romtelecom) si audienta...si ce mai vedem la Protv, cite un meci de fotbal, din cind in cind, citeva showuri, stirile...ca de filmele lor date in re-reluare ne-am saturat...duminica se redifzeaza Tango si Chash, cu Stalonne...

Trimite un comentariu

sus