Skip to main content

România, a doua ţară europeană la consumul de internet. Românii stau online peste 18 ore pe săptămână

 
internet
internet

Sursa foto: es.123rf.com
Sursa foto: es.123rf.com

Publicitate

Românii sunt pe locul al doilea în topul ţărilor care petrec cel mai mult timp online, cu o medie de 18.6 ore petrecute săptămânal pe Internet, potrivit celui mai recent studiu Mediascope.

Pe primul loc se clasează ucrainienii, cu 20 de ore petrecute online pe săptămână. Românii sunt urmaţi în top de turci, cu o medie de 18.3 petrecute pe Internet săptămânal.

La nivelul activităţilor desfăşurate online, românii sunt şi printre cei care folosesc cel mai mult mesageria instant. Ei folosesc servicii de mesagerie instant cu 60% mai mult pentru a comunica online decât media europeană a utilizatorilor de Internet.

Valorile medii europene

Timpul petrecut online de către europenii cu acces la Internet a crescut cu 15% din 2010, situându-se în prezent la o valoare de 14.8 ore pe săptămână. Timpul petrecut pe Internet este în continuare devansat de cel petrecut în faţa televizorului – 16.8 ore săptămânal.

La nivel european, există 426.9 milioane de utilizatori de Internet, ceea ce reprezintă 65% din totalul populaţiei europene. Numărul acestora a crescut cu 19% faţă de anul 2010.

Alte date din studiu

În ceea ce priveşte clasamentul celor mai activi europeni în mediul online, danezii fac recenzii şi dau feedback după utilizarea anumitor produse şi servicii de două ori mai mult decât media înregistrată la nivelul întregii Europe.

Grecii sunt cei care folosesc cel mai mult blogurile – ei scriu pe blog de două ori mai mult decât media europeană.

Bulgarii fac cele mai multe apeluri telefonice online, utilizând servicii cum ar fi Skype-ul, cu 89% mai mult decât utilizatorul mediu european.

Generaţia de 55+ ani este din ce în ce mai activă pe Internet. 36% dintre europenii cu vârste de peste 55 de ani navighează pe Internet şi petrec aproximativ 10.4 ore pe săptămână online. 84% dintre aceştia fac cumpărături online zilnic, iar 79% folosesc e-mailul în fiecare zi. Cei mai mulţi dintre utilizatorii europeni de 55+ ani conectaţi la Internet vizitează preponderent site-uri de ştiri (77%) şi se uită la televizor online (34%).

În ceea ce priveşte navigarea pe Internet de pe mobil, aceasta a crescut cu 42% faţă de 2010 la nivel european. În prezent, 68% dintre europeni deţin un mobil cu acces la Internet, dintre care 44% folosesc un smartphone. În Marea Britanie, 6 din 10 englezi sunt posesori de smartphone. Vârsta a 60% dintre deţinătorii europeni de smartphone este de sub 35 de ani.

50.9% dintre europenii cu acces la Internet folosesc o tabletă pentru a sta online şi petrec, în medie, 9.3 ore pe săptămână conectaţi la Internet de pe tabletă. Europenii care petrec cel mai mult timp online de pe tabletă sunt norvegienii (26%), urmaţi îndeaproape de britanici (25%).

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus