Skip to main content

Voiculescu: "Nu ştim ce să facem, să ieşim din must carry, ca Pro TV, sau să nu ieşim". "N-am niciun rol în trust"

 

Capturaţi ecranul complet 30.07.2013 010653.bmp

Publicitate

„Eu n-am niciun rol în tot trustul de presă decât că am făcut marea greşeală că l-am fondat în urmă cu 20 de ani”, a spus Dan Voiculescu într-un interviu acordat Realitatea TV.

Omul de afaceri a vorbit la televiziunea de ştiri despre vizita sa la DNA, dar şi despre relaţia cu fiica sa şi cu Sorin Alexandrescu, manager la Antena Group. Voiculescu a recunoscut că discută cu Camelia Voiculescu, dar şi cu Sorin Alexandrescu, despre „problemele grele, de strategie, de politică comercială”.

„Acum, de exemplu, nu ştim ce să facem, să ieşim din must carry, cum a făcut Pro TV, sau să nu ieşim”, a spus fondatorul Intact.

Din declaraţiile lui Dan Voiculescu, la Realitatea TV:

CUM A FOST LA DNA. Lucrurile sunt normale. Un birou civilizat unde erau domnii procurori, care s-au purtat foarte firesc, foarte normal. Eu am cerut să dau declaraţii şi i-am rugat dacă se poate să-mi pună toate întrebările pe care aveau de gând să mi le pună astfel încât să nu mai fiu nevoit să vin să dau şi alte declaraţii, dat fiind interesul major al presei la intrare şi la ieşire, care e de natură să te deranjeze.

Tu te duci undeva pentru o problemă personală şi modul agresiv al unor ziarişti e de natură să deranjeze. Pe mine nu m-au deranjat, am fost foarte calm după cum s-a văzut”.

"Aici nu avem de a face cu un şantaj"

CE A SPUS LA DNA. Am avut o discuţie cu domnii procurori, cred eu, care a clarificat lucrurile în sensul că discuţia pe care eu am avut-o cu Sorin Alexandrescu şi care este singura probă în baza căreia ei spun că eu sunt complice o spun public foarte clar: se referea la faptul că grupul are un număr de 14 procese cu RCS&RDS, lucru care pe mine mă interesa foarte mult datorită faptului că de regulă este bine să nu ai procese. Nu aveam un interes deosebit asupra unuia dintre procese, dar nimic în legătură cu şantajul, iar după părerea mea, am spus-o şi domnilor procurori, aici nu avem de-a face cu un şantaj”.

„Acesta este textul care stă la baza acuzaţiei de complice la şantaj. Orice om din România şi nu numai poate să judece dacă acest dialog are vreo noimă să fie legată cu acest şantaj. Se referea la procese, cum merge treaba. Le-am spus încercaţi să rezolvaţi procesele cu RCS”.

Din stenograme: "nicăieri nu a apărut că domnul Bendei era speriat"

CE ÎNSEAMNĂ „AVEM DEJA CEVA PE POST”. „Probabil că se referea la ancheta jurnalistică despre care se spune că ar fi la baza şantajului, iar eu îi spuneam nu mă interesează ce-i pe post. „În afară de post”, eu vreau să ştiu de procese.

Din discuţiile care au apărut în spaţiul public, nicăieri nu a apărut că domnul Bendei era speriat. Nu, a apărut că vrea să plece în concediu. Lucrurile sunt foarte complicate şi ele sunt foarte mult legate de dosarul, care sper să fie dosar penal în următoarele zile, legat de acest contract de care vorbim. Pentru că ştii cum suntem noi? Cineva a reclamat un lucru grav, şi în loc să ne intereseze dacă ce a reclamat este corect, ne interesează cine a reclamat. Cam aşa stă treaba.

"Această anchetă jurnalistică era reală, nu era cu scop de şantaj"

PE URMELE PRESUPUSEI ŞPAGI A RCS CĂTRE DRAGOMIR. Am înţeles că o casă de avocaţi importantă din Bucureşti lucrează zilele acestea şi sper să termine repede asupra filmului întreg care confirmă tot mecanismul acestei mite. Când materialul va fi gata definitv, el va fi dat publicităţii, va fi trimis la DNA, peste tot, astfel încât să se vadă că această anchetă jurnalistică era reală, nu era cu scop de şantaj."

DESPRE PROMOURILE LA ANCHETA CARE N-A MAI FOST. „Păi n-a mai fost prezentat pentru că în momentul în care au apărut promo-urile cred eu că s-a declanşat toată tevatură cu Sorin Alexandrescu. Adică şi aici cred eu că a fost ceva calculat, dar nu vreau să anticipez.”

"Vorbesc cu fiica mea zilnic, dimineaţa, la prânz şi seara"

LEGĂTURA CU FIICA ŞI CU ALEXANDRESCU.Vorbesc cu fiica mea zilnic, dimineaţa, la prânz şi seara. Iar cu domnul Alexandrescu ori de câte ori e o problemă de strategie. Acum, de exemplu, nu ştim ce să facem, să ieşim din must carry, cum a făcut Pro TV, sau să nu ieşim. Problemele grele, de strategie, de politică comercială, de politică economică. Le discut, sigur că da, şi cu Alexandrescu, le discut şi cu Marius Tucă. Le discut cu cei care iau deciziile. Fiind pensionar, nu pot să stau acasă şi să mă odihnesc. Sunt încă verde.”

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

viewscnt

Comentarii

  • gica din lehliu gica din lehliu
    Off topic: Badea, esti cel mai prost din curtea scolii :D Imi face bine la psihic cand vad unu mai prost ca mine. Unu care-si pune poze cu mitraliere, cu pistoale, cu tancuri, cu costume de camuflaj ca sa para dur are niste probleme numite complex de inferioritate. Pozeaza-te ma si cu un leu de aproape sa vedem ce se-ntampla :D Hai bafta!
  • doru68 doru68
    .....diazepam................Chiar ca ti se potriveste ID-ul,este chiar ce iti
    trebuie ca sa nu mai vezi mizeriile de la Antene.
  • Filip Filip
    Cred ca este foarte interesant in mintea ta. Spune-ne, te rog, ce fumezi!
  • diazepam diazepam
    vreti emisiuni frumoase?vreti oameni competenti si profesionisti?vreti divertisment garantat?atunci uitati-va la antene.bravo lor.respect.
  • Axel Axel
    N-am grija de voiculescu ca este un om inteligent si o sa iasa cu capul sus din orice, insa am mila de basescu ce o sa pateasca el cand n-o sa mai fie la presedentie, cand n-o sa mai aiba toti securistii de partea lui care sa-i toarne informatii..
  • mile mile
    toate tv comerciale trebuie sa faca audienta, de ce sunt crimele de la ora 5, maruta,acces direct,
  • eusss eusss
    eu sunt curios la ce emisiuni de la Antena 1 sau Protv se uita lumea acum.
  • sasca sasca
    Voiculescu este nevinovat toată prostia asta de dosar este făcuta la comanda lui Băsescu pentru a-i face rău lui Voiculescu și familiei lui.
  • Pasquale Pasquale
    @andrei: mai sterge-ti ecranul!
  • andrei andrei
    Fara Antena nu ar mai fi atata jeg pe sticla
  • mile mile
    daca nu ar fi antene ,romania ar fi o tara cu zeci de televiziuni care nu ar produce nimic, doar ar cumpara niste filme si ar da stiri
  • penibil penibil
    te uiti pe geam =))
  • mile mile
    fara antene n ai la ce sa te uiti
  • Costin_el Costin_el
    Ar fi mare Bucurie sa iasa antenele de pe must-carry, poate asa mai scapam de Varan,dar nu face el miscarea asta,cine dracu ar platii un leu in plus sa vada antenele ? Macar nu are si el un post HD.
  • Thor Thor
    Dacă vor ieși din must-carry (ceea ce mi se pare puțin probabil), o vor face doar cu Antena 1. După Antena 2 și Euforia chiar nu ar plânge nimeni și tocmai de aceea le-au și băgat în must-carry. Dar un cablist fără Antena 1 (sau Pro TV) în grilă se expune la presiuni mari din partea abonaților.

    În anii '90 Antena 1 a fost singura televiziune care percepea o taxă de la operatori, pe vremea când existau 3-4 televiziuni în total. Apoi au apărut Acasă și posturile de nișă, „must-carry”-ul, stațiile locale ale Antenei...

Trimite un comentariu

sus