Skip to main content

Moise Guran: Numele Biziday nu i-a placut lui Sorin Oancea

 

moise-guran-3

Povestea numelui Biziday (sub care se va difuza de luni, pe TVR 1, Ora de business) a inceput in urma cu opt ani, isi aminteste Moise Guran. Pe atunci, Antena 3 se pregatea de lansare, iar Guran a propus mai multe variante de titlu pentru emisiunea economica.

Publicitate

Moise Guran a povestit pentru pentru Paginademedia.ro:

"Inainte sa inceapa emisiunea la Antena 3, i-am propus lui Sorin Oancea zece variante de nume. Biziday era in capul listei, era favoritul meu. Sorin Oancea a ales BizBazar, exact numele care mie imi placea cel mai putin.

Am hotarat atunci sa inregistrez numele Biziday. Astfel ca emisiunea de pe Antena 3 a fost produsa de firma Biziday. Astazi, Biziday exista pe net (biziday.ro), pe radio (la Europa FM) si, mai nou pe TV", spune Guran.

De luni pana miercuri, Moise Guran se muta cu emisiunea seara, de la ora 22.30. In noua formula, seara, emisiunea se va numi Biziday si va avea acelasi format ca si Ora de business de pana acum.

Daca luni, marti si miercuri, Guran este cu Biziday la 22.30, joia ramane la ora 19.00, si cu numele de pana acum: Ora de business. Diferenta? Ora de business de joi va fi un talk-show cu invitati.

Citeste si:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Popovici Doru Popovici Doru
    Mie imi plac enorm emisiunile d-lui Guran, iar intervalul orar ales este foarte bun. Ne vedem la 22.30. Voi fi pe TVR. Mulțumim!
  • nadia nitov nadia nitov
    Alex.D -normal ca inteleg si repet : este o emisiune unica si de calitate, guran reuseste sa vorbeasca pe intelesul tuturor chiar nu are nevoie sa schimbe palaria unui produs bun! e ca si cum lancome si-ar schimba numele in lantome! dar la ce-i in tvr nu ma mir ca pe neavenitii aia de noi directori i-a mancat undeva sa se ia si de emisiunea lui guran, o emisiune cat se poate de buna! eu nu tin deloc la omul guran, dar emisiunea e chiar buna! atat de buna incat de vreo 2 ani am si pus in practica un sfat dat de guran! si sa fim cinstiti, "ora de business" are demnitate, "biziday" suna ca pizday! :) dar cu zgabercea si radu la carma tvr se pot scufunda toate navele planetei! :(
  • Dora Guerra Dora Guerra
    Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-126299 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube.
  • Alex.D Alex.D
    @nadia pai asta e si ideea sa sune a "busy" si/sau "Bussiness" INSA trebuie sa fiu de acord, neinspirata schimbare. O emisiune "direct la subiect" cum se vrea si in opinia mea chiar este cea a lui Moise nu are nevoie de nume fistichii+schimbare de orar care chiar e haotic dupa cum a spus si Razvan, ca sa nu mai spun ca ii sta bine asa "direct si scurt" si nici eu nu cred ca toti oamenii care urmaresc(macar cand pot) emisiunea se vor gasi in publicul editiei "toc shou", e ca si cum ai pune-o pe Esca sa prezinte stiri de genul kanald. Comparatie poate putin fortata insa intelegeti voi.
  • Za neim Za neim
    Si nu numai lui Oancea nu-i place. Nu ca BizBazar ar suna mai bine. Un pic de creativitate, oameni buni, ca emisiunea e ok si merita un nume mai de Doamne-ajuta...
  • nadia nitov nadia nitov
    mi se parea mult mai la obiect "ora de business" in comparatie cu "biziday" spus pe repede cuvantul asta, care nu exista, suna a altceva :) bizi ar suna cel mult a ocupat in engleza ( busy) "mai binele e dusmanul binelui" chiar nu inteleg de se screme lumea sa schimbe titluri? la maruta inteleg, avea termenul happy si pe canapeaua aia erau doar lacrimi, muci, tragedii de doi lei, dar la guran era ok!
  • Razvan Alexandru Razvan Alexandru
    Destul de haotic orarul, 3 zile la 22.30 si una la 19, Greu sa iti tii un public fidel cu astfel de volte si flic-flacuri.
    Sper sa nu fie tras pe linie moarta dl Guran (ca la A3), sub nicio forma nu merita una ca asta.
  • victor victor
    O emisiune de nota zece si bravo domnului Guran pentru faptul ca aproape o ora pe zi vorbeste dezinvolt despre economie,finante si multe altele in fata a mii de telespectatori.Stau si ma intreb cati oare reusesc aceasta performanta, lăsându-l la o parte pe Badea care nu are decat un subiect...Jos Basescu!
  • ANTIBASE ANTIBASE
    Unul ce pierde economiile familiei la bursa este un adevarat specialist !
  • cristina cristina
    Un prost rege intr-o tari de prosti. Domnul din imagine repeta inptiile rostite de cei de la conducerea BNR !
  • mirceA mirceA
    Ora aia de bussines e de fapt o jumtate de ora in cel mai bun caz. La jumatate intra peste el titlurile jurnalului si apoi sportul.
    Deci... jumatatea de ora de bussines !

Trimite un comentariu

sus