Skip to main content

VIDEO. Agenţia care i-a făcut campaniile lui Sorin Oprescu se rebranduieşte. Cum se va numi AdVenture

 

Alex Zamfir, acţionar al Funvertising, fosta AdVenture. Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

După zece ani, agenţia de publicitate AdVenture îşi schimbă numele şi anunţă o schimbare. Compania se va numi Funvertising, iar şefii agenţiei spun că schimbarea numelui vine după o perioadă mai lungă de rebranding şi de schimbări în firmă.

Despre ce este vorba, în continuare. Înainte de explicaţiile oferite de Alex Zamfir, acţionar al agenţiei, câteva date despre companie:

AdVenture este agenţia de publicitate care s-a ocupat de prima campanie a lui Sorin Oprescu pentru primăria Capitalei, din 2008. Unul dintre acţionarii AdVenture este Alex Zamfir, prieten din copilărie cu Mircea Oprescu, fiul primarului. Agenţia a semnat atunci spotul Buldogul. AdVenture l-a avut client pe Oprescu şi în următoarele campanii.

În portofoliul agenţiei de publicitate se regăsesc clienţi precum CEZ, Volvo, Servier Pharma, VB Leasing, Academica Medical Center, A&D Pharma, Optiblu şi producătorul de lapte Lactag.

Spotul Buldogul:

 Alex Zamfir: "Atmosfera din industrie ne-a adus în această situaţie"

"Atmosfera din industrie, din ultimii ani, ne-a adus în această situaţie", explică pentru Paginademedia.ro Alex Zamfir. "Aveam două variante: să stăm şi să ne lamentăm sau să încercăm să facem ceva".

Ce s-a întâmplat, spune Alex Zamfir:

"După un training cu un specialist american, Lawrence Cohen, am început să implementăm ceea ce se numeşte listening partnership. De ce? Ne-am dat seama că lumea nu mai ascultă, că nu ştim să ascultăm. În ce constă exerciţiul: în fiecare zi, prin rotaţie, ne ascultăm unul pe celălalt. Fiecare are cinci minute să povestească ceva, fără a fi întrerupt, apoi rolul se schimbă. Facem acest exerciţiu de un an."

"În primăvară, am văzut o prezentare a lui Dan Pink, care vorbea despre motivaţiile extrinseci, precum recompensele şi pedepsele şi cele intrinseci (aprecierea la locul de muncă). Am realizat că atunci când e vorba de o muncă creativă, motivaţiile intrinseci sunt cele care contează."

"Am început prin a schimba site-ul, apoi numele". De ce Funvertising? "Fun nu înseamnă funny ci, mai degrabă plăcut. Vrem să devenim un loc de muncă plăcut, să creăm o atmosferă fun în agenţie. Oameni mai fericiţi înseamnă oameni mai creativi şi, de aici mai eficienţi."

Vor mai lucra pentru Sorin Oprescu?

"Dacă are nevoie de serviciile noastre şi ne solicită, sigur", spune Zamfir.

FILE DE ISTORIE. Agenţia full service AdVenture a fost înfiinţată în 2002 de către Alex Zamfir (care venea de la Leo Burnett), Dan Dumitrescu, Toni Iuruc şi Liviu Redeleanu (care lucrase în Tempo Advertising). Ultimii doi au ieşit ulterior din afacere: Iuruc în 2006 şi Redeleanu în 2011.

  • Printre primele proiecte au fost Ziua Shop (un magazin online al celor de la Ziua), Reiffeissen Bank şi o lucrare pentru Unilever.
  • În 2007, agenţia trece printr-o perioadă bună, după ce câştigă clientul Interamerican (asigurări de viaţă).
  • În 2008, AdVenture este agenţia de publicitate cu care lucrează Sorin Oprescu. De altfel, Alex Zamfir, unul dintre fondatori, este prieten bun cu Mircea Oprescu, fiul primarului. Candidatul Sorin Oprescu se impunea atunci în bătălia cu “buldogul” Vasile Blaga.

În campania din 2008, AdVenture semnează spotul Buldogul, care ajunge rapid un viral.

AdVenture lucrează cu Sorin Oprescu şi în alte două campanii: cea pentru Preşedinţie, din 2009 şi cea locală, de anul trecut, în urma căreia Sorin Oprescu a câştigat, din nou, primăria Bucureştiului.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus