Skip to main content

ISTORIE. Din vremea când CNA dădea amenzi record. Cum a fost sancţionat TVR pentru publicitate mascată

 

tv9808091
Sursa foto: Softpedia

Publicitate

DE ARHIVĂ. Amenzi cu greutate. Concursul organizat de TVR în noapte de Revelion din 1998 a provocat un scandal uriaş care a adus postului public o amendă-record de 2% din cifra de afaceri. Motivul sancţiunii? Publicitate mascată.

În zilele noastre, sancţiunile CNA pentru posturile de televiziune nu trec de 200.000 de lei. Pe vechea lege, amenzile erau procente din cifra de afaceri.

Televiziunea publică a fost aspru sancţionată pentru publicitate mascată la Publirom în programul de revelion, după cum arată o ştire din Libertatea din 1998.

„Prezenţa aproape permanentă în emisie a inscripţiei Publirom pe panourile de fundal, pe autoturismele Dacia şi pe eşarfele copiilor care au dus la juriu cărţile poştale câştigătoare constituie publicitate mascată, interzisă prin articolul 3, punctul 2, din anexa la decizia CNA nr 105/22 iulie 1993, privind realizarea publicităţii în cadrul programelor audiovizuale radiodifuzate sau distribuite prin cablu”, arăta comunicatul CNA.

În urma „acestei furtuni”, Stere Gulea, directorul de atunci al televiziunii publice, a decis sancţionarea directorilor Horia Moculescu (şeful departamentului divertisment) şi Dumitru Moroşanu, şi avertizarea mai multor directori printre care şi şeful programelor, Radu Nicolau.

Captura a fost postată pe forumul Softpedia de utilizatorul Malmoth.

tv9808091
Sursa foto: Softpedia

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Comment Comment
    Mă așteptam ca Pagina de Media să facă mai mult decât să reia informația dintr-un articol postat pe un forum. De exemplu să dea niște informație de background despre cele mai mari amenzi date de CNA. Sau să ne spună când s-au dat ultimele amenzi pentru publicitatea mascată. Sau să vorbească cu oamenii din CNA - sau cu foști membri CNA, și mai bine - despre cum s-au schimbat practicile instituției. Subiectul e relevant, merită efortul.
  • kkozoo kkozoo
    Acum se discuta la acces direct si peste tot de prostitutie fara jena ,ar trebui ca amenzile sa fie cu penalizare din cifra de afaceri

Trimite un comentariu

sus