Skip to main content

RCS a atras 450 de milioane de euro de pe pieţele externe

 

rcs rds
Sursa foto: ZF

Publicitate

RCS & RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, a vândut obligaţiuni de 450 milioane de euro pe piaţa externă la un randament de 7,5%, scrie Ziarul Financiar.

În urmă cu o săptămână, presa scria că operatorul de telecom va lansa o emisiune de obligaţiuni pentru a atrage 350 milioane euro. Suma aceasta a fost, însă, majorată la 450 de milioane de euro "ca urmare a cererii solide", după cum notează ZF.

Fondurile ar urma să fie folosite pentru refinanţarea unor aranjamente mai vechi cu băncile.

Iniţial randamentul indicativ se situa în zona 7,5 - 7,75%. Investitorii s-au arătat interesaţi să plaseze un miliard de euro. Pe piaţa secundară cotaţiile s-au situat la 102,5-103,5%, peste preţul de ofertă de 100%.

Emisiunea lansată ieri a fost condusă de gigantul american JPMorgan, iar din echipa de aranjori au făcut parte Erste Group, Societe Generale şi UniCredit.

Acţionariatul RCS&RDS

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Cable Communications Systems Olanda deţine 88,54% din acţiunile RCS&RDS, iar un pachet de 7,83% este deţinut chiar de companie. Cable Communications Systems este controlată de RCS Management, unde Zoltan Teszari deţine aproape 60% din capital.

Ieri,  Cătălin Tolontan scria pe blogul său că RCS&RDS este în discuţii cu SBS Broadcasting pentru preluarea postului Prima TV.

Jurnalistul a mai scris că au existat discuţii şi pentru televiziunea TV2 din Ungaria, deţinută tot de SBS, dar ele s-au stopat şi acum RCS insistă pentru cumpărarea Prima TV.

ISTORIC. În luna mai, acţionarii RCS&RDS au aprobat contractarea de finanţări în valoare totală de până la 800 milioane de euro (sau echivalentul în orice altă monedă), pentru o perioadă ce nu va depăşi 10 ani, după cum nota Mediafax, în urmă cu o săptămână.

La începutul anului 2011, RCS&RDS a încheiat două acorduri de finanţare, un credit sindicalizat de tip forward start de 206 milioane de dolari pentru plata unor împrumuturi scadente şi un credit sindicalizat în valoare de 125 milioane euro.

La primul credit au participat ING Bank NV, Unicredit Bank Austria AG, Raiffeisen Bank International AG, Royal Bank of Scotland NV şi BRD- Groupe Société Générale, în calitate de aranjori mandatari principali, respectiv ING Bank NV în calitate de agent de credit şi co-ordonator şi agent pentru garanţii.

RCS&RDS este unul din cei mai importanţi operatori telecom din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii în Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Spania şi Italia.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • ovidiu ovidiu
  au atras 450 milioane si au datori de 870 de milioane ,si mie imi pare rau ca nu am asa datorie :X
 • mad79 mad79
  daca ar cumpara Prima,ar fi tare de tot!
  Ar avea loc in grilele tuturor operatorilor tv,pluus ca le-ar mai veni bani si din publicitate!
 • Hehehe Hehehe
  Cre' ca baietii de la Intact turbeaza. Asa ca stirea asta siiigur nu va aparea pe vreunul din posturile din thrust. :)

Trimite un comentariu

sus