Skip to main content

A început concursul de frecvențe radio

 

radio

Publicitate

ACTUALIZARE.  CNA i-a audiat astăzi pe reprezentanții a șase societăți care și-au prezentat proiectele pentru obținerea unor licențe de posturi locale de radio cu profil tematic (cultural-religios, trafic-auto, tradițional-folcloric, cultural-artistic și muzical – Rock Clasic). Mai multe detalii, în articol.

Membrii CNA urmează să-și dea votul pentru acordarea licențelor radio (corespondente frecvențelor acordate de ANCOM) la finalul audierilor tutuor celor înscriși la concursul pentu posturile tematice. Joi este ultima zi de audieri pentru posturile tematice.

Consiliul Național al Audiovizualului a început astăzi audierea societăților care s-au înscris la concursul organizat pentru atribuirea a 70 de frecvențe radio.

Ultimul concurs de acest gen organizat de CNA pentru acordarea de licențe radio, aferente frecvențelor acordate de ANCOM, a avut loc în 2008.

Frecvențele scoase la concurs se împart în două categorii: generaliste și tematice, acestea regăsindu-se în localități precum București, Alba-Iulia, Arad, Bacău, Cluj-Napoca, Covasna, Iași, Deva, Reșița, Iași, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș. Mai multe detalii despre frecvențele radio scoase la concurs găsiți AICI și AICI.

Singura frecvență pe București scoasă la concurs de CNA este cea pe care a funcționat Radio Guerrilla, post a cărui licență a fost retrasă la jumătatea lunii septembrie.

Inițial CNA a scos la concurs 71 de frecvențe radio, între care se afla și frecvența 106,2 (fostul Click FM). Însă, pe 12 noiembrie, Consiliul a decis suspendarea concursului pentru această frecvență (106,2 ), până la soluționarea în instanță a situației licenței acestui post de radio.

Mai precis, pe 30 octombrie, Curtea de Apel a decis să suspende, pentru moment, decizia prin care Consiliul a scos la concurs frecvența postului post Click FM, după acum Paginademedia.ro a scris AICI. Licenţa terestră a Click FM a fost retrasă de CNA pe 18 iulie.

Cine și-a prezentat proiectele astăzi?

 • VOCEA SPERANȚEI. Asociația Centrului Media Speranța Voluntari și-a prezentat proiectul pentru postul Radio Vocea Speranței (profil tematic: religios-cultural).

Societate dorește să obțină frecvențe în orașe precum: Adjud (Vrancea), Cluj-Napoca, Focșani (Vrancea), Onești (Bacău), Panciu (Vrancea), Slobozia (Ialomița), Timișoara (Timiș) și Vaslui .

 

 • TRAFIC FM. Asociația On Air București dorește să lanseze postul de radio Trafic FM în localități precum: Alba Iulia, Cluj-Napoca, Nucet (Bihor), Panciu, Slatina (Olt) și Slobozia.
 • TRINITAS. Patriarhia Română s-a prezentat la concurs din dorința de a extinde aria de acoperire a postului Radio Trinitas în localitățile: Adjud, Focșani, Nucet, Panciu, Petroșani (Hunedoara), Slobozia și Târnăveni (Mureș).
 • TRADIȚIONAL FM. SC Adway Direction SRL Cluj-Napoca vrea să lanseze Tradițional FM, un post de radio tradițional-folcloric în orașe precum: Alba Iulia, Bacău, Bistița (Bistrița-Năsăud), Cluj-Napoca, Slatina, Suceava, Târnăveni și Vaslui.
 • RADIO GAMMA. SC Alria SRL Cluj-Napoca s-a prezentat la concursul organizat de CNA din dorința de a lansa Radio Gamma, un post de radio cultural-artistic în orașul Cluj-Napoca. Dintre proiectele prezentate astăzi, societatea Alria a fost singura care a solicitat o licență pentru o singură localitate.
  • ROCK FM. Reprezentanții SC Canet Radio SRL București (Romeo Repta – director de rețea al SBS și Florin Ciobîcă – director general al reţelei de radio) au venit în fața membrilor CNA pentru a-și prezenta proiectul în vederea extinderii acoperirii postului Rock FM în localități precum: Adjud, Alba Iulia, Bacău, Focșani, Petroșani, Slatina, Slobozia și Vaslui.

În prezent, Rock FM deţine zece licenţe audiovizuale (nouă terestre - în Bucureşti, Bistriţa, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureş şi una de satelit).

Acționariatul companiei Canet Radio SRL București:

 • New Century Media Holdings BV: 80% (asociat unic Benke Gabor)
 • SC SBS Broadcasting Media SRL: 20%

SBS Broadcasting Media face parte din grupul paneuropean ProSiebenSat.1, care operează în România radiourile Kiss FM, Magic FM, Rock FM şi One FM, precum şi televiziunile Prima TV şi Kiss TV.

Conform proiectului depus la CNA, reprezentanții Rock FM estimează că stațiile locale vor intra în emisie la circa 6 luni de la obținerea licenței. Tot în proiect se mai spune că fiecare stație va avea în jur de 4 angajați.

Proiect financiar

 • venituri din publicitate estimate pentru 2014-2018: 140.500 euro/licenţă
 • investiţie echipament emisie şi amenajare spaţiu: 32.000 euro
 • cheltuieli totale pe staţie în 2013-2018: 144.700 euro
 • staţia locală va intra pe profit din al treilea an de funcţionare

Citește și:

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • Atat timp cat exista pe piata radiouri ca Zu, KissFM si toate celelalte din tagma asta, nu vad de ce sunt atatia opozanti ai Radio Guerrilla. Indiferent de parerile carcotasilor, ar fi mare pacat ca un radio ca Guerrilla sa dispara de piata datorita unui management deficitar al altora (Realitatea Media). Dar da, pana la urma fiecare are dreptul la o parere!
 • Guerilla a fost praf in ochii agentiilor de media si nu a livrat niciodata cifre credibile. Calitatea indoielnica a emisiunilor lui Mihaiu si Dobro spun clar incotr-o vor merge licentele. Dobro era bun cat era in masina Pro Fm. Acum este un mic andreigheorghe batran si lipsit de umor. Sa te limitezi sa ii cari iPhone-ul si iPad--ul lui Mihaiu doar pentru a mai avea o emisiune la radio mie mi se pare ca s-a mers cam prea de parte cu gimnastica moralo-vertebrala.
 • Mihaiu si Dobro (specialist in igiena orala pe banutii Oral B) au pupat bine la cabinetul lui Ponta si vor lua licenta. Au si experienta si stil la pupat ca doar au trecut pe sub sutanele lui Vantu si Buscu ani buni. Recititi cu atentie stenogramele.
 • Nu inteleg de ce aceasta mascarada de concurs. Cine intelege putin cum functioneaza media de la noi stie castigatorii. Politicul isi va premia lingusitorii. Finala va fi intre Ghita si Mihaiu. Dobro inca mai are muci la nas si nu intra in liga mare. E seful de cabinet al lui Liviu. Sau cum se spune prin corporatii "office manager" !

Trimite un comentariu