Skip to main content

A început concursul de frecvenţe radio

 

radio

Publicitate

ACTUALIZARE.  CNA i-a audiat astăzi pe reprezentanţii a şase societăţi care şi-au prezentat proiectele pentru obţinerea unor licenţe de posturi locale de radio cu profil tematic (cultural-religios, trafic-auto, tradiţional-folcloric, cultural-artistic şi muzical – Rock Clasic). Mai multe detalii, în articol.

Membrii CNA urmează să-şi dea votul pentru acordarea licenţelor radio (corespondente frecvenţelor acordate de ANCOM) la finalul audierilor tutuor celor înscrişi la concursul pentu posturile tematice. Joi este ultima zi de audieri pentru posturile tematice.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a început astăzi audierea societăţilor care s-au înscris la concursul organizat pentru atribuirea a 70 de frecvenţe radio.

Ultimul concurs de acest gen organizat de CNA pentru acordarea de licenţe radio, aferente frecvenţelor acordate de ANCOM, a avut loc în 2008.

Frecvenţele scoase la concurs se împart în două categorii: generaliste şi tematice, acestea regăsindu-se în localităţi precum Bucureşti, Alba-Iulia, Arad, Bacău, Cluj-Napoca, Covasna, Iaşi, Deva, Reşiţa, Iaşi, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş. Mai multe detalii despre frecvenţele radio scoase la concurs găsiţi AICI şi AICI.

Singura frecvenţă pe Bucureşti scoasă la concurs de CNA este cea pe care a funcţionat Radio Guerrilla, post a cărui licenţă a fost retrasă la jumătatea lunii septembrie.

Iniţial CNA a scos la concurs 71 de frecvenţe radio, între care se afla şi frecvenţa 106,2 (fostul Click FM). Însă, pe 12 noiembrie, Consiliul a decis suspendarea concursului pentru această frecvenţă (106,2 ), până la soluţionarea în instanţă a situaţiei licenţei acestui post de radio.

Mai precis, pe 30 octombrie, Curtea de Apel a decis să suspende, pentru moment, decizia prin care Consiliul a scos la concurs frecvenţa postului post Click FM, după acum Paginademedia.ro a scris AICI. Licenţa terestră a Click FM a fost retrasă de CNA pe 18 iulie.

Cine şi-a prezentat proiectele astăzi?

  • VOCEA SPERANŢEI. Asociaţia Centrului Media Speranţa Voluntari şi-a prezentat proiectul pentru postul Radio Vocea Speranţei (profil tematic: religios-cultural).

Societate doreşte să obţină frecvenţe în oraşe precum: Adjud (Vrancea), Cluj-Napoca, Focşani (Vrancea), Oneşti (Bacău), Panciu (Vrancea), Slobozia (Ialomiţa), Timişoara (Timiş) şi Vaslui .

  • TRAFIC FM. Asociaţia On Air Bucureşti doreşte să lanseze postul de radio Trafic FM în localităţi precum: Alba Iulia, Cluj-Napoca, Nucet (Bihor), Panciu, Slatina (Olt) şi Slobozia.
  • TRINITAS. Patriarhia Română s-a prezentat la concurs din dorinţa de a extinde aria de acoperire a postului Radio Trinitas în localităţile: Adjud, Focşani, Nucet, Panciu, Petroşani (Hunedoara), Slobozia şi Târnăveni (Mureş).
  • TRADIŢIONAL FM. SC Adway Direction SRL Cluj-Napoca vrea să lanseze Tradiţional FM, un post de radio tradiţional-folcloric în oraşe precum: Alba Iulia, Bacău, Bistiţa (Bistriţa-Năsăud), Cluj-Napoca, Slatina, Suceava, Târnăveni şi Vaslui.
  • RADIO GAMMA. SC Alria SRL Cluj-Napoca s-a prezentat la concursul organizat de CNA din dorinţa de a lansa Radio Gamma, un post de radio cultural-artistic în oraşul Cluj-Napoca. Dintre proiectele prezentate astăzi, societatea Alria a fost singura care a solicitat o licenţă pentru o singură localitate.
    • ROCK FM. Reprezentanţii SC Canet Radio SRL Bucureşti (Romeo Repta – director de reţea al SBS şi Florin Ciobîcă – director general al reţelei de radio) au venit în faţa membrilor CNA pentru a-şi prezenta proiectul în vederea extinderii acoperirii postului Rock FM în localităţi precum: Adjud, Alba Iulia, Bacău, Focşani, Petroşani, Slatina, Slobozia şi Vaslui.

În prezent, Rock FM deţine zece licenţe audiovizuale (nouă terestre - în Bucureşti, Bistriţa, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureş şi una de satelit).

Acţionariatul companiei Canet Radio SRL Bucureşti:

  • New Century Media Holdings BV: 80% (asociat unic Benke Gabor)
  • SC SBS Broadcasting Media SRL: 20%

SBS Broadcasting Media face parte din grupul paneuropean ProSiebenSat.1, care operează în România radiourile Kiss FM, Magic FM, Rock FM şi One FM, precum şi televiziunile Prima TV şi Kiss TV.

Conform proiectului depus la CNA, reprezentanţii Rock FM estimează că staţiile locale vor intra în emisie la circa 6 luni de la obţinerea licenţei. Tot în proiect se mai spune că fiecare staţie va avea în jur de 4 angajaţi.

Proiect financiar

  • venituri din publicitate estimate pentru 2014-2018: 140.500 euro/licenţă
  • investiţie echipament emisie şi amenajare spaţiu: 32.000 euro
  • cheltuieli totale pe staţie în 2013-2018: 144.700 euro
  • staţia locală va intra pe profit din al treilea an de funcţionare

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mircica mircica
    Atat timp cat exista pe piata radiouri ca Zu, KissFM si toate celelalte din tagma asta, nu vad de ce sunt atatia opozanti ai Radio Guerrilla. Indiferent de parerile carcotasilor, ar fi mare pacat ca un radio ca Guerrilla sa dispara de piata datorita unui management deficitar al altora (Realitatea Media). Dar da, pana la urma fiecare are dreptul la o parere!
  • Razvan Razvan
    Guerilla a fost praf in ochii agentiilor de media si nu a livrat niciodata cifre credibile. Calitatea indoielnica a emisiunilor lui Mihaiu si Dobro spun clar incotr-o vor merge licentele. Dobro era bun cat era in masina Pro Fm. Acum este un mic andreigheorghe batran si lipsit de umor. Sa te limitezi sa ii cari iPhone-ul si iPad--ul lui Mihaiu doar pentru a mai avea o emisiune la radio mie mi se pare ca s-a mers cam prea de parte cu gimnastica moralo-vertebrala.
  • Dana Dana
    Mihaiu si Dobro (specialist in igiena orala pe banutii Oral B) au pupat bine la cabinetul lui Ponta si vor lua licenta. Au si experienta si stil la pupat ca doar au trecut pe sub sutanele lui Vantu si Buscu ani buni. Recititi cu atentie stenogramele.
  • Luca Luca
    Nu inteleg de ce aceasta mascarada de concurs. Cine intelege putin cum functioneaza media de la noi stie castigatorii. Politicul isi va premia lingusitorii. Finala va fi intre Ghita si Mihaiu. Dobro inca mai are muci la nas si nu intra in liga mare. E seful de cabinet al lui Liviu. Sau cum se spune prin corporatii "office manager" !
  • gicu gicu
    Haiducul Ponta ia de la o Realitate ce il incomodeaza si da la un Dobro si Mihaiu cu limba moale...

Trimite un comentariu

sus