Skip to main content

GDS TV. Gazeta de Sud vrea televiziune la Craiova. CNA amână: seamănă cu acronimul Grupului pentru Dialog Social

 

CNA

Publicitate

Societatea Media Sud Europa S.A. București, care mai deține ziarul regional Gazeta de Sud, a solicitat CNA o licență audiovizuală prin rețele de comunicații electonice pentru postul local GDS TV Craiova.

Consiliul a amânat luarea unei decizii în acest caz deoarece denumirea postului coincide cu acronimul ONG-ului Grupul pentru Dialog Social.

Propunerea de amânare a fost făcută la inițiativa Monicăi Gubernat, care a cerut ca forul audiovizual să solicite un punct de vedere din partea “celui mai vechi ONG din România”, după cum a spus ea. Propunerea ei a primit șapte voturi, singurii membri CNA care s-au opus au fost Valentin Jucan și Florin Gabrea.

La ședința CNA de astăzi, din partea Media Sud Europa S.A. au fost prezenți mai mulți reprezentanți, dintre care Cristian Nedelcu, reprezentant editorial GDS TV, Adrian Voinea - administratorul societatii și Daniela Dincă - director economic.

Actionarul majoritar al societății Media Sud Europa S.A este omul de afaceri George Constantin Păunescu, care deține acțiuni și postul la B1 TV.

Noul post de televiziune din Craiova ar urma să aibă o grilă de programe compusă exclusiv din producții proprii, potrivit proiectului editorial depus de Sud Europa S.A. la CNA.

Cristian Nedelcu, reprezentant editorial GDS TV:

Decizia de a lansa un post local este cât se poate de firească pentru o societate care activează de peste 15 ani în piața media. Grupul nostrum mai deține Gazeta de Sud, cel mai important cotidian regional din țară, nu doar în Craiova, postul Radio Sud și o platform de internet, extreme de performantă, pentru care producem conținut video. Dacă vrem să fim în piață este o cerință să avem și o televiziune. Politica noastră editorială este construită în jurul principiului obiectiv de a servi interesul comunității.

După această scurtă prezentare a proiectului, Monica Gubernat, membru CNA, i-a întrebat pe reprezentanții Media Sud Europa S.A dacă postul pe care doresc să îl lanseze are vreo legătură cu organizația Grupul pentru Dialog Social, "primul ONG înființat în România". “Am crezut că sunteți din partea acestui ONG”, a spus Gubernat.

“GDS.ro este marca noastră. Ca televiziune nu avem nicio legătură cu Grupul pentru Dialog Social. În Craiova oamenii când aud de GDS se gândesc în primul rând la Gazeta de Sud și apoi la organizația despre care vorbiți”, i-a răspuns Adrian Voinea, administratorul societatii.

Laura Georgescu: Câți anagajați aveți pentru televiziune?

Cristian Nedelcu, reprezentant editorial GDS TV: "Avem 27 de jurnaliști pe toate canalele, vom angaja în plus, dar în momentul de față ne putem desfășura activitatea cu personalul existent."

"Ați fi de acord să vă schimbați denumirea, pentru că în momentul de față folosiți un brand deja foarte cunoscut", i-a întrebat Monica Gubernat pe reprezentanții societății care deține Gazeta de Sud. "Această organizație s-a format în 31 decembrie 1989, este primul ONG din România", a mai subliniat Gubernat.

Gheorghe Constantin Păunescu, administrator Sud Europa S.A.:

“Este un post local, este un brand pe care l-am construit deja, acest brand există. Acesta este punctul nostru de vedere”

Monica Gubernat: "Nu cunosc realitatea din Craiova, pe mine mă interesează realitatea la modul general."

"Nu cred ca este corect sa foloseasca acest brand extrem de cunoscut. Nu mi se pare normal", și-a justificat Monica Gubernat propunerea de amânare a votului pentru acordarea licenței audiovizuale.

Valentin Jucan: "Ar trebui să ne preocupe pe noi, pe cei de la GDS sau pe cei de la OSIM? În cazul acesta, cred că ar trebui să avem o bază de date cu toate denumirile."

Monica Gubernat: "Eu propun să obținem un punct de vedere de la Grupul pentru Dialog Social, pentru ca și dânșii activează in domeniul ziaristic."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Halucinant.
    Cred ca CNA ar trebui sa ceara doar modificarea majusculei "D" in minuscula "d".
    "GdS" este acronimul pentru "Gazeta de Sud", un acronim folosit inca din 1991.
    Daca pana acum "GDS" si "GdS" au putut coexista, nu vad de ce nu ar putea exista si un "GdS TV" (intr-o forma sau alta deja exista, toate materialele inregistrate pe site-ul Gazeteri de Sud - gds.ro - au deja acronimul "GDS TV".

    Inca o data, cred ca CNA ar face un abuz daca nu ar aproba infintarea unei televiziuni "GdS TV" sau hai sa zicem "gds.ro", numele site-ului.

Trimite un comentariu