Skip to main content

Videanu şi Vanghelie, audiaţi la DNA în dosarul Realitatea. Videanu: „Nu am finanţat niciun trust din România”

 

ADRIEAN VIDEANU - INTERVIU"Niciodată, niciodată nu am finanţat niciun trust de media din România!", a declarat Adriean Videanu, astăzi, la ieşirea de la DNA, unde a venit să dea o declaraţie de martor în dosarul privind Realitatea Media, relatează Mediafax.

Publicitate

Acesta a fost răspunsul dat de politician la întrebarea primită din partea presei "dacă a finanţat Realitatea Media".

Videanu a precizat apoi că pe vremea când era primar al Capitalei "a tăiat toate publicităţile".

Tot astăzi, Marian Vanghelie s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), el declarând că a fost citat ca martor în dosarul privind Realitatea Media, mai scrie Mediafax.

Acesta nu a dat detalii despre motivul pentru care a fost citat de DNA în acest dosar. El a precizat că va afla mai multe informaţii după ce va discuta cu procurorii.

Ce a mai declarat Videanu pentru presă?

La ieşirea de la DNA, Adriean Videanu a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu-i cunoaşte pe Maricel Păcuraru şi Fabian Schwartzenberg, iar cu Elan Schwartzenberg este "într-o relaţie normală, obişnuită", mai scrie Mediafax.

Întrebat ce le-a spus anchetatorilor, Videanu a arătat că nu poate să spună ce a discutat cu anchetatorii, dar a precizat că a participat "la nişte emisiuni la Realitatea, în direct". "Au fost multe emisiuni şi a fost singura mea relaţie cu Realitatea", a adăugat Videanu.

Videanu a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu ştie dacă s-au dat bani pentru acele emisiuni. El a reafirmat că singurul mod în care ar colabora pe linie de afaceri cu Realitatea Media ar fi doar dacă societatea s-ar arăta interesată de achiziţia de marmură.

"Era vorba de proiectul Realitatea, am spus doamnei procuror tot ceea ce eu ştiam şi domnia sa cred că va analiza declaraţia mea de martor în beneficiul cauzei", a declarat Adriean Videanu, după ce a fost audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), relatează Mediafax.

Recent, în acelaşi dosar, tot în calitate de martor, a mai fost audiat şi Omul de afaceri Ioan Niculae. Potrivit unor surse judiciare, citate de EVZ, acesta s-ar fi arătat interesat la un moment dat să cumpere postul de ştiri.

CONTEXT. În 25 octombrie, DNA a anunţat că deputatul PSD Marius Manolache, cumnata lui Elan Schwartzenberg, Oana Mihaela, omul de afaceri Liviu Luca şi administratorul special al Realitatea Media Florin Bercea, alături de alte societăţi comerciale, au fost puşi sub învinuire în dosarul preluării acţiunilor televiziunii.

Marius Manolache, finul premierului Victor Ponta este acuzat de fals în acte. Oana Mihaela Schwartzenberg (Moldovan), cumnata lui Elan Schwartzenberg, este acuzată de anchetatorii DNA de complicitate la bancrută frauduloasă şi tentativă la înşelăciune, deoarece există indicii că, în calitate de avocat, a contribuit la vânzarea mărcilor SC Realitatea Media SA în frauda creditorilor.

În acelaşi dosar au mai fost puse sub învinuire societăţile DBV Media House şi GMG Media Box.

DBV Media House este regia de publicitate care se ocupă de adminstrarea spaţiului publicitar al RealitateaMedia.

DBV Media House este acuzată de complicitate la delapidare, deoarece există indicii că acestea au fost utilizate pentru a furniza sume de bani destinate societăţii Realitatea Media.

Iar GMG Media Box este acuzată în acest caz de bancrută frauduloasă, deoarece există indicii ca aceasta a fost folosită în scopul preluării controlului asupra procedurii insolvenţei în care se afla Realitea Media.

În acelaşi dosar au fost puse sub învinuire firmele Realitatea Media, Strategies Research Investments - deţinută de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru - şi Rovigo, fostul administrator judiciar al Realitatea Media, anunţa în 17 octombrie DNA.

SC Realitatea Media SA este urmărită penal pentru spălare de bani, având în vedere că, potrivit anchetatorilor, "există date şi indicii temeinice că a fost finanţată cu bani proveniţi din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut".

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus