Skip to main content

EXCLUSIV. Negocierile Ringier - Intact pentru Gazeta Sporturilor s-au întrerupt. Ovidiu Ioaniţoaia: „actuala echipă a Gazetei a luat-o de trei ori de la zero şi de trei ori a ieşit câştigătoare”

 

gazeta

Publicitate

Negocierile pentru preluarea ziarului Gazeta Sporturilor de către grupul elveţian Ringier au fost întrerupte. Potrivit unor surse apropiate de Ringier, discuţiile cu Intact au fost blocate după ce grupul elveţian începuse deja procedura de auditare.

Conform aceloraşi surse, grupul Intact a crescu preţul cerut după ce Mediafax Group a închis cotidianul concurent, ProSport, despre care paginademedia.ro a scris AICI. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, noua ofertă a Intact nu a fost acceptată de grupul elveţian, care desfăşura un audit prin firma specializată KPMG.

Contactat de paginademedia.ro, Mihnea Vasiliu, director general Ringier România, nu a comentat informaţiile. Până la ora redactării materialului, oficialii Intact nu au putut fi contactaţi.

„Nu ajută la nimic să încerci să faci cuiva bine, dacă respectivul nu vrea. În rest, actuala echipă a Gazetei a luat-o de trei ori de la zero şi de trei ori a ieşit câştigătoare”, a declarat Ovidiu Ioaniţoaia pentru paginademedia.ro.

Varianta B: Ringier vrea echipa GSP

După ce negocierile pentru preluarea Gazetei Sporturilor au fost întrerupte, Ringier apelează la o a doua variantă. Potrivit surselor apropiate de grupul elveţian, Ringier intenţionează să negocieze pentru preluarea echipei redacţionale a Gazetei Sporturilor. În această variantă, Ringier ar urma să lanseze un nou titlu de sport.

Discuţiile dintre Ringier şi Intact se poartă de luni bune. În timpul negocierilor a mai apărut un "actor": Adrian Sârbu, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Din informaţiile Paginademedia.ro, şeful Mediafax Group s-a arătat atunci interesat de o parte din echipa de la Gazeta sporturilor.

File de istorie:

  • În 1999, Gazeta sporturilor ajunge în portofoliul Ringier. Redactor-şef este numit Claudiu Şerban.
  • După o perioadă scurtă, în anul 2000, Ringier îi vinde ziarul lui Dan Voiculescu.
  • 2002-2003: Ringier face o a doua încercare de a avea un titlu sportive şi cumpără Pro Sport de la Adrian Sârbu. Pe fondul neînţelegerilor dintr echipa editorială condusă de Ovidiu Ioaniţoaia şi Cătălin Tolontan, pe de o parte şi managementul Ringier şi Răzvan Corneţeanu, pe de altă parte, toată redacţia părăseşte Pro Sportul luat de Ringier.
  • 2003. Echipa Ioaniţoaia/Tolontan migrează la Gazeta Sporturilor, în trustul Intact. Începe o luptă dură între Pro Sport şi Gazeta Sporturilor.
  • 2007. Ringier renunţă la Pro Sport. Ziarul îi este vândut înapoi lui Adrian Sârbu (care îl deţine şi în prezent).
  • 2013. După mai multe oferte făcute de-a lungul anilor, pentru a prelua Gazeta Sporturilor, Ringier ajunge la masa discuţiilor cu Intact. O decizie urmează să fie luată în această lună.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gabi Constantin Gabi Constantin
    Gazeta este un ziar foarte serios care si-a mentinut o buna evolutie in mod constant. Problemele apar si dispar. Important e ca intreaga echipa sa-si faca la fel de bine activitatea. Tineti-o tot asa!!!
  • maria maria
    Spiridusul: da, se va cumpara la maxim dupa ce ei vor pleca sa faca alt ziar de sport la Ringier. Destept esti, mai devoratorule )))))))
  • Sabin Sabin
    Exact, ai dreptate sunt niște oameni profesioniști, sigur se vor descurca ei.
  • Spiridusul Spiridusul
    Bai nu stiu ce sa zic...Nu au motiv sa plece din redactie. Lucrurile nu stau asa rau, plus de asta succesul este garantat din moment ce nu exista concurenta. Suntem si noi devoratori de presa sportiva, si se va cumpara la maxim.
  • dan dan
    Comentariile sunt delicioase. "Cainele moare de drum lung şi prostul de grija altuia"
  • Neo Neo
    Cred ca aceste comentarii sunt de prisos. Ceea ce spune Ioanitoaia este de ajuns si nimic nu mai e de adaugat. Le uram succes in viitor!
  • Wanabe Wanabe
    Vai, cei cativa postaci ai Intactului sunt de-a dreptul imbecili ... Uitati-va la ei, sarmanii, cum n-au priceput mai nimic si nu prea stiu pe cine sa laude, pe cine sa injure ... Totusi au bagat mai sus cateva comenturi, sa-si faca norma :) De fapt, asta e oglinda Intactului: asa sefi de trust, asa postaci :) Copilasi, hai sa va fac un rezumat cu ceea ce am inteles eu, poate va e de folos la postarile viitoare:
    - tovarasul Voiculescu a avut o oferta buna pentru a vinde Gazeta
    - a acceptat-o dupa care s-a sucit, crezand ca mai poate stoarce ceva in plus. Exemplul clacic de zgarciob care intr-un final pierde tot :)
    - afacerea a picat, elvetienii de la Ringier si-au luat jucariile si au plecat de la discutii
    - acuma, Tolontan se pregateste sa plece cu toata echipa la Ringier
    - daca pleaca, atunci Voiculescu a pierdut si banii promisi de Ringier, si banii pe care spera sa-i faca in viitor cu Gazeta
    - fara Tolontan si echipa de acum, in maximum juma de an Gazeta va alerga cot la cot cu Prosportu, adica exclusiv online, cu performanta zero si cu gauri grave la buget.
    Pricepurati ceva, copilasi? Deci voi trebuie sa-l injurati pe Tolontian si sa-l periati pe Voiculexu, maaaa. Şo pe ei! :))))
  • claudia p claudia p
    deci dekt sa isi ia niste bani, intact prefera sa nu isi mai ia nimic? pe foamea asta si viitorul incert al presei din toata lumea? oricum dak e adevarat rationamentul ca gsp e singurul ziar de sport si de aceea vor mai multi bani, cred ca n-au inteles nimic din piata de print... daca inchiderea (iminenta) a prosportului, lor li se pare un mare avantaj pt gsp, chiar viseaza avioane. de fapt asta inseamna sa crezi ca te pricepi la toate daca ai 2 televiziuni...
  • adi adi
    Cine vorbeste despre ,,echipa,, de la Gsp nu stie ce vorbeste!Echipa aceea nu mai exista demult!!Au plecat oameni importanti,daca nu chiar cei mai importanti.Mu mai sunt acolo:Buzarin,Oprisan,Niculescu,Terzian.Si astia sunt numai cativa.Mai sunt multi dati afara de managerul Tolontan .Asa ca ,,echipa,, de azi e o gluma a presei.
  • Alex Alex
    GAzeta merge foarte bine asa, nu are nevoie de ringier!
  • Sabin Sabin
    O sa facă treaba pentru ca Gazeta are o echipa foarte buna și acolo sunt oameni cu adevărat profesioniști în ceea ce fac.
  • Sabin Sabin
    Daca au ieșit de trei ori câștigători o sa iasă și a 4 oara.
  • Eva Iacob Eva Iacob
    Sincer nu cred ca Ringier ar fi facut treaba mai buna decat fac cei de acum. Parere personala.
  • laur laur
    PETRUS: vezi ca nu v-ati prins baietii de la Intact! Voiculescu e cel la care Ioanitoaia se refera cind spune ca nu poti sa-i faci bine cu forta. Si, da, Ioanitoaia are dreptate. O sa va lase in fundul gol)))))))))))))))))))))))
  • Maria Preda Maria Preda
    Adevarat, echipa este in stare sa isi revina. Au facut-o de mai multe ori in trecut, nu se vor da batuti asa usor.

Trimite un comentariu

sus