Skip to main content

RCS&RDS a codat Digi Sportul unguresc pe care difuza meciuri Premier League în România

 

digi hu premier league

Publicitate

RCS-RDS a codat canalul DigiSport Ungaria, astfel că televiziunea de sport nu se mai poate vedea pe teritoriul României, potrivit ProSport.

Digi Sportul unguresc a fost până ieri disponibil şi în zona de vest a României, şi difuza meciuri din Premier League fără a avea drepturi de difuzare pe teritoriul ţării noastre,

Argumentul acoperirii drepturilor de difuzare a fost folosit de către RCS&RDS, în acest weekend, când a decis să oprească emisia Eurosport, care difuza meciul dintre Liverpool şi Cardiff, din campionatul englez, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

La o zi după incident, RCS a explicat ce a dus la acea situaţie: „Decizia RCS & RDS a avut în vedere atât interesele consumatorilor din toate ţările unde operam, dar a ţinut cont şi de drepturile titularilor de licenţă pentru competiţiile Premier League din Ungaria, Cehia şi Slovacia".

Pe de altă parte, CNA urmăreşte acest caz. Laura Georgescu, preşedintele CNA, a declarat, pentru Mediafax, că insituţia analizează cazul emisiei Eurosport, precizând că din primele informaţii pe care le deţine grupul Eurosport a notificat, joi, 19 decembrie, UPC România şi Romtelecom (Dolce) privind faptul că pe Eurosport va fi inserată începând din 21 decembrie o fereastră cu meciurile din Premier League.

De asemenea, Eurosport ar fi pus la dispoziţia operatorilor de cablu şi DTH decodoare pentru a facilita difuzarea meciurilor de fotbal din Premier League, a spus Laura Georgescu. Ea a precizat că reprezentanţii Romtelecom i-au spus că nu ar fi difuzat sâmbătă meciurile din Premier League din cauză că nu au avut suficient timp pentru a pune la punct toate aspectele tehnice.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • stelian draghici stelian draghici
  Oare cat vom vedea P.L. pe eurosport?
 • stelian draghici stelian draghici
  Bine ca au revenit la sentimente mai bune si


  pe 1ian au dat 3meciuri. Pt. cat timp oare?
 • mircea mircea
  De la 1ian 2014 unde vedem sigur premier league? Va avea si rds eurosportul "potrivit"?
 • Ialcin Ali Ialcin Ali
  PL nu se vede nici pe tranbitatul Eurosport Player , am platit ca bivolul 3.99 euro . Se vede doar pe laptop , pe smart tv este platforma Eurosport UK . Stie cineva un nr de telefin de la biroul din Bucuresti a Eurosportului?
 • noName noName
  Iar analfabeţii ca tine ce ne recomandă?
 • LACHE LACHE
  RCS SI FOCUS SAT SUNT DTH PTR MINORITARII UNGURI ,AMANDOUA SUNT PTR ROMANI DE CACAO
 • Danys Danys
  si la Akta Digital!
 • bahmu bahmu
  Da. Deocamdata la UPC si Dolce.
 • mircea mircea
  Asadar , intrebarea este daca se mai poate vedea premier league in romania la vreun cablist?
 • cristina cristina
  Daca tot vrem sa fim corecti sa spunem ca in pachetul maghiar de la upc exista Sport Klub Hu. Acest post transmite meciuri din italia si franta . Si asa vad si abonatii upc campionatele respective desi drepturile pentru cele doua campinate , pe teritoriul romaniei sunt detinute in comun de Romtelecom si Rcs &RDS SA .
  Si ca sa raspund domnului Noname - difuzarea unui produs media ( program tv ) fara acordul propietarului este infractiune penala ! in romania CNA tace si nimeni nu sesiseaza autoritatile judiciare ! asta este tara.Sa nu uitam ca romanului ii cam place furtul ! :)
 • alex alex
  Era vorba de Focus Sat - pana la urma s-au inteles
 • noName noName
  "Argumentul acoperirii drepturilor de difuzare" se refera la teritoriile Ungariei, Cehiei şi Slovaciei unde altfel se aplică legea, nu ca în România, după ureche. În România UPC a transmis cred că mai mult de o lună ProTV deşi nu a avea dreptul şi a şi fost somată de CNA şi ProTV ca să înceteze dar nu a făcut-o. Şi a păţit ceva UPC ?
 • gigi gigi
  Pe dolce merge de aseara eurosportu ro

Trimite un comentariu

sus