Skip to main content

Situaţie „inedită”. Premier League se vede la Timişoara, dar pe Digi Sport... Ungaria, deşi RCS&RDS nu deţine aceste drepturi pe teritoriul României

 

digi hu premier league
La Timişoara, se vede Digi Sport-ul unguresc, cu meciuri din Premier League - Manchester United - Westham. Captura a fost trimis de către un cititor paginademedia.ro.

Publicitate

Unul dintre canalele de sport ale RCS&RDS difuzează, pe teritoriul României, meciuri din Premier League deşi compania de cablu nu deţine drepturile de difuzare pentru ţara noastră. Situaţia a fost semnalată de către un cititor din Timişoara, al paginademedia.ro, care a trimis şi o serie de capturi cu transmisia de sâmbătă a postului Digi Sport HU. Este vorba despre Digi Sport, varianta din Ungaria, care se poate vedea în reţeaua RCS, la Timişoara, şi la care a fost difuzat, în direct, meciul dintre Manchester United şi Westham.

Argumentul acoperirii drepturilor de difuzare a fost folosit de către RCS&RDS, în acest weekend, când a decis să oprească emisia Eurosport, care difuza meciul dintre Liverpool şi Cardiff, din campionatul englez.

Reamintim că sâmbătă, meciul de Premier League, de pe Eurosport, a putut fi văzut doar de abonaţii anumitor companii de cablu, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Spre exemplu, pe Eurosportul de pe RCS&RDS s-au văzut doar 45 de minute din partidă, după care emisia a fost întreruptă şi s-a continuat cu Eurosportul internaţional, care avea sărituri cu schiurile. La UPC, meciul s-a văzut integral, însă nu şi la serviciul DTH al Romtelecom.

La o zi după incident, RCS a explicat ce a dus la acea situaţie: „Decizia RCS & RDS a avut în vedere atât interesele consumatorilor din toate ţările unde operam, dar a ţinut cont şi de drepturile titularilor de licenţă pentru competiţiile Premier League din Ungaria, Cehia şi Slovacia".

Reprezentanţii RCS&RDS au explicat că Eurosport a întrerupt, sâmbătă, transmisia programului Eurosport (versiunea internaţională care nu difuza meciuri de fotbal din Premier League) atât în România, cât şi către abonaţii din Ungaria, Cehia şi Slovacia.

„RCS & RDS a aflat de aceasta schimbare în momentul în care a început să primească reclamaţii de la abonaţii săi din celelalte ţări, care erau nemulţumiţi că în locul postului Eurosport International, care emitea în limba naţională a fiecărui stat, au putut viziona doar noul canal Eurosport România", se arată în punctul de vedere al companiei de cablu.

Iată că, drepturile de difuzare ale meciurilor din Premier League pe teritoriul Ungariei sunt chiar cei de la RCS&RDS, care transmit meciurile competiţiei din Anglia şi pe zona de vest a României.

Până la momentul publicării articolului, RCS&RDS nu a comentat subiectul.

Pe de altă parte, CNA urmăreşte acest caz. Laura Georgescu, preşedintele CNA, a declarat, pentru Mediafax, că insituţia analizează cazul emisiei Eurosport, precizând că din primele informaţii pe care le deţine grupul Eurosport a notificat, joi, 19 decembrie, UPC România şi Romtelecom (Dolce) privind faptul că pe Eurosport va fi inserată începând din 21 decembrie o fereastră cu meciurile din Premier League.

De asemenea, Eurosport ar fi pus la dispoziţia operatorilor de cablu şi DTH decodoare pentru a facilita difuzarea meciurilor de fotbal din Premier League, a spus Laura Georgescu. Ea a precizat că reprezentanţii Romtelecom i-au spus că nu ar fi difuzat sâmbătă meciurile din Premier League din cauză că nu au avut suficient timp pentru a pune la punct toate aspectele tehnice.

Pe acelaşi subiect a scris iniţial ProSport. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Zeno Zeno
    Aici se vede că Europa este departe de noi. Dacă Europa vrea să fie UNIUNE si nu un fel de CINE FURA PE CINE ar introduce drepturile TV PENTRU INTREGUL TERITORIU UE. Dar sa nu scuzam nici DOLCE si DIGI. UPC are o scuza, el nu are canal de sport DEDICAT, cum are DOLCE si DIGI (si colac peste pupaza acestea au monopolizat campionatul national de fotbal, Champions League nu numai la FOTBAL dar si la HANDBAL). Sau ati vazut in vreo tara Europeana UPC SPORT???
  • tudor chirila tudor chirila
    HOTII de prostport striga hotii!!
    http://www.fanatik.ro/atentia-prosport-si-sport-ro-nu-mai-furati-144687
  • Ialcin Ali Ialcin Ali
    Am platit ca magaru 3.99euro abonamentul la Eurosport Player ptr smart tv si am imagini de la Eurosport UK , nicidecum Eurosport cu PL.
    Are cineva vreo solutie?
  • August August
    Iar in postare SP din 27 Sept. 2010 se exprima dorinta de a avea si DIGI.SPORT HU. HD, nu doar SD -in grila...
    http://forum.softpedia.com/topic/711223-programe-tv-pe-care-vi-le-doriti-in-grila-digi-tv-cablu-digital-la-rcsrds/#entry8850854

    Mai tarziu, intr-o alta postare SP din 05 Iul. 2011 se anexeaza inclusiv o captura cu DIGI.SPORT HU. SD...
    http://forum.softpedia.com/topic/788371-ce-am-eu-si-n-au-vecinii-canale-tv-care-se-pot-viziona-doar-in-reteaua-ta/#entry10122665 ,
    pe care o puteti consulta si aici: http://postimg.org/image/b0c6ghcc5/

    Si iata asa, o "exclusivitate" pe care sa nu o mai poata contesta absolut nimenea.
  • August August
    Ca sa NU se mai propage informatii false, atat pe ProSport, cat si pe Pagina de Media,
    sa stiti ca DIGI.SPORT HU. SD (acum 1, deoarece si in UNGARIA se infiintase un al 2-lea)
    a fost in Grila D.V.B.-C. -din cea mai mare parte a TRANSILVANIEI, CRISANEI, partial in BANAT si in MARAMURES
    inca de la Final de 2009, si a si fost Avizat de C.N.A., prin 2010, in multe localitati -pt. Grila Digitala.

    Iar pe Forumurile SoftPedia si R.D.I. lucrurile acestea se stiau inca din 2009-2010,
    -deci foarte tarziu ati aflat Dvs., "jurnalistii", care este situatia, insa doar trunchiat!
  • Gabriel Gabriel
    nu Westham
  • Gabriel Gabriel
    West Ham United
  • focus sat focus sat
    Pe focus sat merge eurosport ro cu Premier League.
  • abonatDigi abonatDigi
    Cand ai incercat asta ? Eu asa am conectat cablul direct in tv si folosesc tunerul dvb-c, am dat scanare noua dar eurosportul ramane tot cel international...
  • unudinzona unudinzona
    Pt abonatii Digi !!!
    Exista un mod in care puteti vedea eurosport cu premier league si anume scoateti cablul din receiver si il bagati direct in TV iar atunci veti prinde eurosport cu PL ;) Dati vestea mai departe
  • George George
    S-a trezit acest destept din timiosara sa vorbeasca iar acum au inchis postul in romania doamne ce oamenii!!!
  • George George
    Acuma au luat si digi HU ce oameni nesimititi ma unde mai vedem noi acum premier league ???
  • Marius Marius
    Mă gândeam că Hunedoara şi Alba sunt leagănul civilizaţiei şi naşterii poporului român.
  • stefan stefan
    Pe dolce DTH merge Eurosport pozitia 303
  • gigi gigi
    sa dat drumu azi la eurosport pe dolce !!!!

Trimite un comentariu

sus