Skip to main content

TITLUL ZILEI. Parlamentul a devenit Casa contra Poporului

 

Presa de azi, 12 decembriePRESA DE AZI. Subiectul de astăzi al principalelor ziare centrale este dat tot de modificările din Codul Penal, care i-ar scoate pe parlamentarii corupţi de sub ancheta DNA.

Publicitate

Este vorba de amendamentele propuse de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor la legislaţia penală în noaptea de luni spre marţi şi adoptate precipitat de plen a doua zi. "Parlamentul a devenit Casa contra Poporului", titrează ziarul Adevărul de astăzi.

Toate ziarele quality tratează acest subiect pe prima pagină, cu excepţia Jurnalului Naţional.

Paginademedia.ro prezintă în continuare prima pagină a ziarelor de astăzi:

  • Adevărul: "Parlamentul a devenit Casa contra Poporului". "NERUŞINARE. Procedura prin care parlamentarii şi-au asigurat o imunitate aproape absolută în faţa legii penale respectă milimetric legile militare şi strategiile de război. Un război delcarat propriului popor", scrie cotidianul editat de Adevărul Holding, pe prima pagină.
  • Evenimentul zilei îi prezintă pe cei care au votat "corupţia". "Cine sunt politicienii care au votat corupţia", este titlul dat astăzi de ziarul condus de Dan Andronic. Titlul este ilustrat de fotografiile a 12 politicieni (doi de la PNL, cinci de la PSD, trei de la PDL, unul de la UDMR şi unul de la PP-DD) care şi-au dat votul pentru modificarea Codului Penal. "Deputaţii din Comisia Juridică sunt sprijiniţi de oameni politici care au probleme penale. Parlamentarii se prefac că nu ştiu ce au votat. Ei au admis ca interceptările să se facă după ce acuzatul este anunţat că este cercetat penal", mai scrie EVZ.
  • România liberă titrează pe prima pagină: "Doar secretarele şi şoferii vor mai răspunde pentru conflict de interese". "Deputaţii dau liber la faptele de corupţie", mai scrie cotidianul editat de Medien Holding. Subiectul este abordat din perspectiva redefinirii conflictului de interese, aleşii locali şi parlamentarii numărându-se printre cei care nu intră sub incidenţa noilor modificări ale Codului Penal.
  • Jurnalul Naţional abordează un cu totul alt subiect: "Hienele de pe moşia Brătienilor, implicate şi în demolarea mediului". "Echipa Vişoiu-Pricop a produs un dezastru ecologic în munţii Făgăraş pe banii CEC", mai scrie cotidianul generalist al trustului Intact.

Vedeţi cu arată primele pagini ale ziarelor, în secţiunea PRESA DE AZI.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    corect! dar nu de ieri ci de ani de zile! :(

Trimite un comentariu

sus