Skip to main content

TVR 3 devine televiziunea sătenilor

 

TVR 3 VERDEÎncepând de astăzi, TVR 3 îşi schimbă grila de programe şi "are o nouă grafică de post, mizând pe culoarea verde", potrivit unui comunicat al televiziunii publice.

Publicitate

Noul TVR 3 va difuza "emisiuni de folclor, reflectând lumea românească de la sate, programe cu tematică socială, politică, realizate de studiourile teritoriale ale TVR, formate de televiziune despre conservarea spaţiului cultural, tradiţional, etnografic, muzical, dar şi de actualitate rurală", potrivit aceleiaşi surse.

Această schimbare vine în contextul protocolului semnat de şeful Televiziunii Române,  şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (Daniel Constantin), pe 30 octombrie. La momentul respectiv, Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al SRTV, spunea că în baza acestui parteneriat, TVR 3 va promova "ruralul agricol, cultural şi turistic", după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Noua grilă debutează cu Apasă pe verde! 

Lansarea noii identităţi este marcată prin emisiunea multiplex Apasă pe verde, în direct, difuzată vineri, de la ora 16.00.

Emisiunea va fi găzduită la Bucureşti de Cristian Niţulescu, ai cărui invitaţi vor fi directorul TVR 3 Răzvan Bucuroiu, producătorul Vlad Macovei, dar şi reprezentanţi ai unor ONG-uri de mediu şi profil agrar. La această producţie participă şi studiourile teritoriale (TVR Iaşi, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Timişoara, TVR Târgu Mureş).

Din noua grilă TVR 3

  • Emisiuni de patrimoniu, spiritualitate, agricultură, tradiţii şi folclor.
  • magazinul De la sat la site, emisiune multiplex despre politici agrare, finanţări, transmisă de luni până vineri între 17.00 şi 18.00, realizată de fiecare dată de la alt studio teritorial.
  • Gândeşte verde, o emisiune realizată de fiecare dintre studiourile regionale ale TVR, care se difuzează săptămânal pe TVR 3 şi pe canalele locale ale televiziunii publice.
  • Emisinea Agroactiv, propusă de producătorul Vlad Macovei, va fi difuzată în fiecare zi de joi, de la 19.00.
  • În fiecare duminică, la TVR 3 va difuza emisiuni cu profil rural, agrar: Satul meu (TVR Târgu Mureş); Viaţa la ţară (TVR Timişoara); Satul (TVR Craiova).
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Traian Traian
    Vedeti dumneavoastra?....pe noi nu ne intreaba nimeni ce am dori.Eu locuiesc in judetul Giurgiu si tare m-as bucura sa se intample lucrurile asa cum pare a se programa.Daca acest program va functiona asa cum se arata in acest articol,noi toti romanii vom avea de castigat,nu unul sau celalalt.Noi taranii sau cei care ne ocupam de recoltare si distributie vom gasi sau vom fi informati de anumite cai de rezolvare a doferitelor probleme aparute pe parcurs.Noi trebuie sa stim cum sa facem sa functioneze agricultura ca avem pamant destul si ni-l cumpara strainii.In Calarasi, foarte multe hectare sunt luate de spanioli.Prin Giurgiu sunt italieni si cu siguranta in toata tara este asa.
    TVR 3 ne poate ajuta sau chiar salva ! Trecand peste introducere, sunt de acord cu programe care sa convearga cu starea romanului de moda romaneasca, veche sau contemporana.Deasemenea vreau sa vad figuri placute nu plictisite sau imbatranite.TVR 3 a debutat cu fete tinere ca Irninis Miricioiu si Carla Giaca, doua figuri emblematice de referinta.Vreau sa le revad cu drag pe ambele, la fel cum si altii de mai sus se pare ca le duc dorul.TVR, puteti sa ne satisfaceti aceste dorinte minime? Cristian Nitulescu este un bun profesionist dar dupa parerea mea trebuie sa stea in spatele camerei, a supravietuit tuturor schimbarilor din TVR ceea ce ma duce cu gandul ca are destula putere incat sa-si permita sa stea chiar cu forta pe sticla ecranului tv. Hai sa ne revenim si sa trecem la treaba.Nu cerem imposibilul deci nu cerem sa reapara Sassu dar vrem imagine placuta! Traienica Popa
  • Elis Soreanu Elis Soreanu
    Da Titi,sateanu trebuie sa fie in centrul atentiei.Acum, peste tot la tara se vad parabolicele diferitelor firme de distributie si TVR sub toate formele se prinde peste tot.Mai trebuie sa se vrea.....Sustin acest demers.
  • Titi Titi
    Poate sa-se schimbe dar daca nu-l prinde sateanu !? Platim taxa tv si radio dar toate posturile nici nu se prind !
  • Elis Soreanu Elis Soreanu
    Conducerea TVR a dat dovada de reale calitati manageriale, clare si constructive.Populatia rurala a romaniei se regaseste intr-o proportie majoritara in acest program,necesar si venit in intampinarea cerintelor acesteia.Daca primul pas a fost facut,suntem atenti sa vedem daca si ceilalti utili vor urma si anume,emisiuni clare,concise facute in limbaj simplu care sa spuna omului de-a dreptul care sunt posibilitatile de a trai din agricultura,la ce usi trebuie sa bata si cui sa ceara socoteala.Programe muzicale adevarate,de-ale locului, in care romanul sa se regaseasca in momentele de relaxare.Este foarte important sa fie alesi prezentatori atragatori, profesionisti buni si care sa stie sa spuna lucrurilor pe nume.Mai sus, cineva reaminteste de prima prezentatoare a acestui program si retraiesc cu oarecare simpatie si empatie momentele de atunci ale jurnalului regional, cand doamna Carla Giaca ne intra in case si ne plimba prin tara cu stirile generale.Cu siguranta multi angajati ai TVR care au lucrat atunci la acest program vor lucra si acum cu aceeasi placere si vom vedea in verde tara noastra cu toate frumusetile, bucuriile si problemele ei.
  • forton florin forton florin
    va rog sa vorbiti cu cei de la rds-rcs pentru a receptiona pe satelit TVR3.
    multumesc,
    Florin
  • anakin anakin
    vlad macovei e acelasi cu micul johnny bravo de la cotidianul si evz?
  • Cinteza Cinteza
    Ma bucur ca in sfarsit are si lumea rurala ceva adecvat.La momentul lansarii si dupa aceea pana acum de curand, toata lumea il blama pe directorul TVR, care a aprobat lansarea acestui post(fara implicatii financiare majore dupa cum s-a comentat atunci)Felicitari TVR 3.Acest Nitulescu insa, nu mi se pare deloc atragator(in sensul tehnic)Cu siguranta telespectatorii isi amintesc de prima gazda, Carla Giaca, o gazda cu adevarat atragatoare, profesionista.Consider ca indiferent ce ar trata un post tv, el trebuie sa aibe la inaintare gazde placute, primitoare,stralucitoare si cu personalitate...nu batraniciosi,insipizi,inodori si incolori spre cetosi.Faceti ceva domnilor cei care conduceti TVR,poate ne faceti chiar o surpriza si o aduceti pe Carla Giaca inapoi, ca va reprezinta si pe voi si chiar si pe noi cei din tara!Multumim, sa auzim de bine!
  • andrei.eu andrei.eu
    cand vad verdele ala imi amintesc de TVR CULTURAL si imi amintesc ca Saftoiu e groparul TVR CULTURAL.
  • alin alin
    Macar așa poste primi si acest post o identitate... Până acum puțini știau că există dar și mai puțini de ce există.
  • Thor Thor
    Adică TVR 3 va deveni concurent cu Agro TV.

Trimite un comentariu

sus