Skip to main content

13 ianuarie. Ponta: Guvernul este gata să elimine din Codul Penal prevederile contra libertăţii presei

 

presa-cu-lanturi - blogactivewatch

Publicitate

LIBERTATEA PRESEI. Guvernul este pregătit să modifice prin ordonanţă de urgenţă noul Cod Penal, care va intra în vigoare la 1 februarie, pentru a elimina acele prevederi care îngrădesc libertatea de exprimare şi a presei, a declarat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.
El a precizat, la Antena 3, că a discutat pe această temă cu ministrul Justiţiei şi că este luată în calcul adoptarea unei astfel de ordonanţe de urgenţă, dacă adoptarea unei legi va dura prea mult.


Premierul a arătat din nou că termenul pentru intrarea în vigoare a noului Cod Penal rămâne 1 februarie.
Ponta: Guvernul este gata să elimine din Codul Penal, prin OU, prevederile contra libertăţii presei


SUA ŞI MEDIA DIN ROMÂNIA. Victoria Nuland, adjunctul secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia al SUA, a declarat, sâmbătă, că o presă liberă este esenţială pentru calitatea şi integritatea democraţiei, iar Washingtonul a sprijinit şi va continua să sprijine libertatea presei din România, notează Mediafax.
Diplomatul american a subliniat că relaţia dintre autorităţi şi media trebuie să fie "deschisă, liberă şi transparentă".
"SUA au de mult timp un angajament aici privind sprijinirea mediei libere şi vom continua să facem asta", a mai spus Victoria Nuland, aflată într-o vizită de două zile în România, în cadrul unui turneu european.
Adjunctul secretarului de Stat al SUA: O presă liberă este esenţială pentru calitatea democraţiei. Sprijinim media din România


ACHIZIŢIE. Cineworld, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de cinema din Marea Britanie, cumpără Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Israel şi din Europa Centrală şi de Est, pentru 503 milioane de lire sterline (607,3 mil euro), o parte a preţului urmând a fi plătită în numerar şi în acţiuni, scrie Wall-Street.ro.
Cinema City este prezent în şapte ţări din Europa Centrală şi de Est, printre care şi România, unde lanţul deţine 15 cinematografe cu 142 de ecrane.
După finalizarea tranzacţiei, grupul va deţine 201 de cinematografe şi 1.852 de săli de cinematograf complet digitale.
Tranzacţia se va finaliza în luna martie.
Britanicii de la Cineworld cumpără reţeaua de cinematografe Cinema City pentru 600 mil. euro


CIFRA DE AFACERI - OPTIMEDIA. Cifra de afaceri a Optimedia, una dintre cele mai mari agenţii de media de pe piaţă locală, a scăzut drastic anul trecut din cauza ordonanţei de urgenţă care a impus ca plata pentru achiziţia de publicitate să fie făcută direct staţiilor de televiziune şi nu agenţiilor cum era iniţial, a declarat pentru Wall-Street.ro, Cezar Batog , managing director al Optimedia, parte a Publicis Groupe în România.
Managerul nu a precizat care a fost scăderea faţă de 2012, însă în urmă cu doi ani compania a avut o cifră de afaceri de circa 10,45 milioane de euro, conform Ministerului de Finanţe. De asemenea, în 2012 agenţia a avut un profit net de 660.000 de euro.
Cezar Batog, Optimedia: Cifra de afaceri pe 2013 a fost drastic afectată de către ordonanţa de urgenţă


NECONVENŢIONAL. În timp ce multe branduri, inclusiv cele de bere, se bat pe promovarea prin spot-uri TV şi pe 30 de secunde în prime-time-ul televiziunilor, Grolsch a ales să iasă în stradă pentru a-şi atinge direct cei 1 milion de consumatori. Managerul Grolsch, Andrei Lascut, a explicat, pentru Wall-Street.ro, de ce se promovează diferit un brand importat faţă de ţara de origine şi de ce sfidează apariţia la televizor.
"Am simţit că românii sunt mai diferiţi, că experimentul îi duce pe ei mai departe, creează ceea ce numim noi A«engagementA»", explică Andrei Lascut. Ceea ce a luat, totuşi, de la olandezi este poziţionarea premium a brandului, în jurul creativităţii şi a artei contemporane.
Grolsch: Povestea brandului care a ajuns la 1 milion de consumatori pentru că sfidează promovarea prin TV


PE ONLINE. Huffington Post şi Berggruen Institute on Governance au anunţat că vor lansa împreună o nouă publicaţie online, The World Post, care "aspiră să devină singura publicaţie în care lumea întreagă îşi dă întâlnire" şi care va avea o serie de colaboratori de prestigiu, scrie Mediafax. Publicaţia The Guardian afirmă că printre colaboratorii noului site se vor afla fondatorul grupului Microsoft, Bill Gates, fostul premier britanic Tony Blair şi directorul executiv al grupului Google, Eric Schmidt. Site-ul The World Post va fi lansat cu ocazia World Economic Forum, ce va avea loc în a doua jumătate a lunii ianuarie în oraşul elveţian Davos, informează blog.wan-ifra.org.

Huffington Post şi Berggruen Institute on Governance vor lansa o publicaţie online


INTERNETUL - INTERZIS. Miliţiile Al-Shabaab, afiliate reţelei teroriste Al-Qaida, care deţin controlul asupra mai multor regiuni din Somalia, au cerut interzicerea utilizării Internetului, cerându-le operatorilor să se conformeze, sub ameninţarea unor atacuri teroriste, scrie Mediafax.
Gruparea teroristă Al-Shabaab, care şi-a propus să transforme Somalia într-un stat islamist fundamentalist, a mai interzis, în trecut, vizionarea de filme, dansul sau urmărirea de meciuri de fotbal, scrie CNN.
În această săptămână, firmele care furnizează servicii de Internet au fost ameninţate să oprească furnizarea semnalului în întreaga ţară.
Ţara în care Internetul a fost INTERZIS. Ce riscă cei care nu se conformează

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus