Skip to main content

Antena 3, scrisoare deschisă către Barack Obama pentru a se plânge de Traian Băsescu

 

antena3Nemulţumirile realizatorilor Mihai Gâdea şi Adrian Ursu faţă de preşedintele României vor ajunge şi la Obama. Cei doi au trimis o scrisoare deschisa adresată preşedintelui american şi secretarului de stat american John Kerry, care a fost publicată şi pe site-ul petitieonline.com, unde a strâns până în prezent peste 45.000 de semnături, scrie HotNews.

Publicitate

In textul scrisorii, cei doi afirma printre altele că "România a intrat în ultimii 9 ani pe o pantă periculoasă, deviind de la cursul democratic autentic spre care năzuia" şi că Traian Basescu "şi-a construit un regim propriu, cu manifestări despotice periculoase."

"Acest regim, consolidat alarmant in ultimii ani, se bazeaza pe aservirea totala a institutiilor de forta si utilizarea serviciilor secrete, dar si a organelor de ordine publica sau chiar a structurilor fiscale pentru haituirea sau chiar eliminarea adversarilor din viata publica ori pentru protejarea abuziva a propriei clientele politice si financiare. Mult mai grava este insa exercitarea unei presiuni sufocante si a unui control abuziv direct asupra Justitiei", scriu acestia.

"Regimul conceput si pus in functiune de Traian Basescu a protejat in tot acest rastimp marea coruptie de la varful puterii politice, trimitand insa in judecata, adesea fara probe suficiente pentru a putea sustine condamnarea, fie adversarii politici, fie oameni nevinovati si neimplicati politic, dar incapabili sa se poata apara in fata unui sistem judiciar construit pe abuz sau incompetenta", mai scriu ei.

În incheiere ei le multumesc lui Obama si Kerry pentru "interesul si sprijinul manifestate permanent pentru respectarea virtutiilor democratice si, mai presus de orice, a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marius marius
    ai dreptate intr-o privinta [ca locul acela se umple cu dusmanii tarii]ONOR JUSTITIEI
  • Moscu Pavel Moscu Pavel
    Cand se va termina mandatul ,acest presedinte sa-si ia sticla cu venin si sa mearga acolo unde ii este , locul alaturi de toti dusmanii acestei tari!
  • Sabin Sabin
    Foarte bine, o inițiativă foarte buna din partea Antena3.
  • neagu maria neagu maria
    este un macel juridic
  • neagu maria neagu maria
    ok
  • gabi3903 gabi3903
    Chiar credeti ca noi suntem atat de naivi incat sa credem balivernele sclavilor: Gadea ,Ursu,Chirieac,?.
    Va sperie gandul ca o sa dati socoteala in fata justitiei?
    PENTRU VIITOR PRESEDINTE AL ROMANIEI "O FEMEIE"- LAURA CODRUTA KOVESI
    SAU UN BARBAT - DANIEL MORAR
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Este corect: 45.000 de SEMNATURI, numai ca petitiile sunt iscalite de persoane, nu de grafomani! Penibil, mai ales ca in primele rinduri este o informatie devenita, oficial, falsa: votantii de la referendum! Tocmai au recunoscut 2 membrii de comisii din sectii de votare ca au furat la greu! Intr-o singura localitate! In fine, pierdem timpul cu zoaiele astea aruncate pe sticla!
  • Stefan Stefan
    Penibil
  • Daniel Daniel
    Sunt disperati, deoarece le e frica sa nu-i vina randul si varanului.
  • Andrei Andrei
    Dan Diaconescu a strans aproape un milion de semnaturi, cu nume, prenume si CNP, in cateva luni, astia au strans 75.000 de semnaturi, de pe 50.000 de IP-uri diferite, deci unii dintre prostii care au semnat, se cred si destepti, crezand ca daca vor avea 40 de milioane de voturi, aia din SUA nu-si vor da seama ca e facatura, avand in vedere ca noi mai suntem 20 de milioane. Dar la ce sa te astepti de la telespectatorii A3?
  • Roman Roman
    -:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Iti vine sa te inchini cu 10 maini!
  • varadi viorica varadi viorica
    va sustinem
  • alex alex
    In 15 secunde pot sa semnez o data petitia(asta miscandu-ma incet).Intr-o ora pot sa pun cam 200-250 de semnaturi fara mare efort.Vezi tu site-ul petitieonline nu limiteaza numarul de semnaturi luate de pe un IP.Poti sa scrii ca esti oricine(chiar Osama daca vrei),nu verifica nimeni daca esti real.Asa ca cei aproximativ 1000 de angajati si colaboratori ai trustului Intact,pot sa semneze acea petitie de 200-250.000 de ori intr-o ora.
  • Catalin Catalin
    O vai... cat de penibili pot fi astia! Cred ca vor sa-l depaseasca de Dan Diaconescu la capitolul penibilitatea!
  • geo geo
    Aoleu, daca acum fac asta, ce se va intimpla dupa ce il vor condamna definitiv pe Voiculescu...Gidea, Badea si Ursu vor implora divinitatea, vor face rugi catre Papa de la Roma?

Trimite un comentariu

sus