Skip to main content

Familia Păunescu fără licență pentru Gazeta de Sud TV la a doua încercare

 

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualui a respins acordarea unei licențe audiovizuale societății Media Sud Europa SA pentru postul Gazeta de Sud TV.

Reprezentanții sunt pentru a doua oară în fața CNA. Ei au mai venit și în data de 14 noiembrie, când membrii consiliului au decis să amâne luarea unei decizii întrucât numele propus, GDS TV, semăna cu acronimul Grupului de Dialog Social, despre care Monica Gubernat, membru CNA, a spus că este „unul dintre cele mai vechi ONG-uri din România”.

La întâlnirea de ieri de la CNA tot Monica Gubernat i-a întrebat dacă nu cumva se creează „un monopol” în zonă cu noul post de televiziune, pe lângă publicația și postul de radio pe care compania le are în portofoliu. Reprezentantul Media Sud Europa SA a spus că în zonă sunt mai multe posturi de televiziune.

Gazeta de Sud TV ar fi urmat să aibă o grilă de programe compusă numai din producții proprii.

Din cei 10 membri prezenți în ședință, cinci au votat „pentru” (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Christian Mititelu şi Răsvan Popescu) și cinci au fost împotriva acordării unei licențe audiovizuale: Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea şi Radu Călin Cristea.

La sfârșitul ședinței, Narcisa Iorga, membru CNA, a declarat că „s-a votat împotrivă, fără deliberare. Este prima oară când la licenţe audiovizuale nu se fac deliberări."

Actionarul majoritar al societății Media Sud Europa S.A este omul de afaceri George Constantin Păunescu, care deține acțiuni și postul la B1 TV.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Evidenta dorinta de a se confunda cu Grupul pentru Dialog social. De ce Cristi Nedelecu a carei mana proasta se vede in tot ceea ce face, pierzator pe toate planurile in care incearca sa parvina, ratatnd orice functie in care a fost plantat politic, foloseste GDS si nu GS? Cine a mai pomenit ca o conjuctie sa fie acronimata? GDS tv ar fi inca o goarna pentru santaj al famigliei Voinea. Reprezentantii primariei Craiova au acuzat publicatia de santaj!
  • In Craiova emit deja cateva televiziuni: TVR Craiova, Digi 24 Craiova, GTV, TV Oltenia, 3Tv Oltenia, EuroSud TV (din decembrie, dupa ce initial emitea doar la Calafat) si Tele Universitatea (cea mai veche).
    Toate cele enumerate sunt transmise si in reteaua RCS-RDS in griila analogica in Craiova.
    Gazeta de Sud TV ar fi un post de televiziune util care ar beneficia de notorietatea gazetei si care ar castiga o parte a auditoriului interesat de actualitatea locala.
    Nu inteleg de ce nu primeste licenta...

Trimite un comentariu