Skip to main content

EXCLUSIV. Mediafax, compania lui Sârbu, planuri pe zona de video. Mişu Predescu, fost şef al MediaPro Pictures Cehia, discuţii pentru proiect

 

Foto: IMDb
Foto: IMDb

Publicitate

EXCLUSIV. Mediafax Group, compania lui Adrian Sârbu are planuri de extindere a departamentului video. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Mişu Predescu, fostul director general al Media Pro Pictures Cehia până acum doi ani, fost şef al Ştirilor Pro TV până la începutul anilor 2000, un profesionist cu un CV impresionant în zona de producţie, ar urma să se ocupe de dezvoltarea acestui departament.

Totodată, Mediafax Group ar urma să se dezvolte cu noi studiouri de producţie video.

Contactat de Paginademedia.ro, Orlandă Nicoară, director general Mediafax Group, nu a comentat informaţia:

"Nu comentăm în niciun fel proiectele noastre de dezvoltare", a declarat scurt directorul general al Mediafax Group.

Mişu Predescu este unul dintre oamenii de bază ai lui Adrian Sârbu. A intrat în Pro TV de la început, a fost producător general şi redactor-şef al Ştirilor Pro TV, unde a făcut echipă cu Sergiu Toader.

Redăm câteva repere din CV-ul lui Mişu Predescu, prezent şi pe cunoscutul site de filme imdb.com (Predescu a lucrat la producţii importante, precum Sex Traffic, câştigător a opt premii Bafta).

Până la ora redactării articolului, Mişu Predescu nu a putut fi contactat.

Carte de vizită Mişu Predescu:

  • Născut în 1963, absolvent de Politehnică, fiind la bază inginer de transporturi.
  • În 1990 devine reporter şi apoi reporter special pentru TVR, departamentul Ştiri.
  • În 1995 ajunge la ProTV, producător general al ştirilor. Se ocupă de evenimente speciale: live show-urile de 1 Decembrie din perioada 1996-2004, "Un american la Bucureşti" (vizita lui Bill Clinton din 1997), "Un american la Bucureşti 2" (vizita lui George Bush Jr din 2004), PRO NATO 1997, Eclipsa 1999, Anul Nou 2000, Mineriada din 1998, Inundaţiile din perioada 1996-1998.
  • Până în 2001 este redactor-şef al ştirilor, în echipă cu Sergiu Toader.
  • În 2001-2005 este producător general la Mediapro Internaţional poziţie din care acoperă evenimente precum: Alegerile locale din 1996 şi din 2000, "Eu cu cine votez" 1996, "Eu vreau să fiu preşedinte" 1996 şi 2000, "Noaptea Mileniului" - Revelion 2000 live show, "Parte de carte" 1999 - 2004, "Vara ispitelor" - reality show 2001, "10 ani de ProTV" 2005. Produce "Bucătăria lui Radu", cu Radu Anton Roman, din 1997 şi până în 2005, când acesta s-a stins din viaţă.
  • În 2006 merge în Cehia, unde conduce, până în 2012, compania Media Pro Pictures de acolo. Produce acolo mai multe filme. Totodată, este şeful Mediafax Cehia, agenţie de ştiri construită pe modelul celei de la Bucureşti, lansată la începutul lui 2008. La doar doi ani de la înfiinţare, la începutul anului 2010, Adrian Sârbu a vândut agenţia de presă din Cehia grupului CME, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Zona de film:

  • În 2002 este manager de locaţii la filmările Boudica (engl: Warrior Queen), produs de Box film UK & BBC, în regia lui Bill Anderson. Apoi este unit production manager/director de producţie la Sex Traffic, film care câştigă 8 premii BAFTA, The Square Circle şi Madhouse.
  • În 2004, ocupă aceeaşi poziţie la producţiile An American Haunting, Space Race (produs de BBC Science), Armistice/Days That Shock The World, Scariest Places on Earth.
  • În 2007 este producătorul filmului ceh Roming şi, în perioada imediat următoare, se ocupă de producţia altor filme realizate în Cehia, printre care Don Juans în regia lui Jirí Menzel.
  • Este membru al Academiei Europene de Film.
  • În 2013, Mişu Predescu este co-producătorul filmului Generaţia Y şi producătorul lungmetrajului Un dar pentru tine, ambele aflate în post-producţie şi regizate de Cristina Jacob.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus