Skip to main content

Pro TV a rămas oficial fără Adrian Sârbu. Managerul va primi 5,4 milioane de dolari după încheierea formalităților

 

adrian-sarbu-cravata-silviu-matei_49478410_MFX
Foto: Mediafax

Publicitate

Contractul lui Adrian Sârbu cu Central European Media Enterprises, compania-mamă a Pro TV, a ajuns oficial la final, după ce acesta și-a depus demisia din funcția de președinte CME, în luna august 2013.

Potrivit înțelegerii dintre companie și părintele Pro TV, Sârbu a primit salariu de la CME în perioada august - decembrie 2013, iar la plecarea din companie trebuie să mai primească echivalentul a 5,4 milioane de dolari, în coroane cehești, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

În plus, el va fi primul întrebat și va avea drept de preemțiune în cazul în care americanii vor decide să vândă operațiuni pe care le dețin în România.

În prezent, Adrian Sârbu a rămas proprietar al grupului de presă Mediafax Group, care deține agenția de presă Mediafax și mai multe publicații precum Business Magazin, Ce se întâmplă doctore?, Ziarul Financiar și Playboy. Mediafax Group operează și câteva zeci de site-uri, printre care gandul.info, zf.ro, prosport.ro, descopera.ro etc.

În ultima jumătate a lui 2013, Mediafax Group a transformat mai multe dintre titlurile pe care le deținea. A renunțat la varianta print a Pro TV Magazin, după cum paginademedia.ro a scris AICI, a transformat ProSport într-un supliment săptămânal distribuit în zilele de marți cu Ziarul Financiar (detalii AICI) și a renunțat la revista InStyle (detalii AICI).

Condițiile înțelegerii în cazul demisiei lui Adrian Sârbu de la șefia CME:

  • Adrian Sârbu își va încasa salariul său anual de 1,8 milioane de dolari până la 1 ianuarie 2014.
  • Sârbu trebuie să ajute la conducerea companiei și să-i susțină pe cei care se vor ocupa de conducere, până la data de 1 ianuarie 2014.
  • Adrian Sârbu va primi echivalentul sumei de 5,4 milioane de dolari. Plata va fi făcută în coroane cehești, la rata de schimb din 31 decembrie 2013. Sârbu își va primi banii la două săptămâni după ce vor fi încheiate toate formalitățile cu CME.
  • Compania se obligă să nu facă afirmații denigratoare, să nu-i aducă atingere imaginii lui Adrian Sârbu, prin documente sau afirmații făcute de către angajați. La rândul său, Sârbu nu trebuie să aducă atingere companiei sau angajaților prin declarații, să nu divulge secrete și informații confidențiale legate de business-ul, finanțele și alte înțelegeri comerciale legate de companie. Doar în cazul în care respectivele informații au devenit publice. În caz contrar, acesta ar plăti companiei 5,4 milioane de dolari.
  • De la data acestei înțelegeri și până la terminarea contractului, Adrian Sârbu va continua să folosească birourile companiei din Praga și din București.
  • Adrian Sârbu va fi primul întrebat și va avea drept de preempțiune în cazul în care CME decide să vândă participații la companiile din România, până la 31 decembrie 2015. Înțelegerea precizează că este vorba de companiile Media Pro Entertainment și Media Pro Distribution. În acest caz, Adrian Sârbu are 60 de zile să facă o ofertă.
  • Acordul prevede că CME va investi până la trei milioane de dolari într-un business de content pe care Adrian Sârbu ar urma să îl lanseze după terminarea contractului.
  • În primul an, Sârbu trebuie să înștiințeze compania în legătură cu planurile pe care le are în legătură cu dezvoltarea unei afaceri de conținut.
  • Adrian Sârbu s-a angajat ca până la finele anului să predea companiei toate informațiile confidențiale, cărți, documente, laptopuri, cărți de credit, chei, parole și orice alte lucruri care aparțin companiei.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • asa de tare plangem toti pentru pierderea suferita de Adrian Sarbu incat nici nu va imaginati. Uite asta este exemplul de hotie facuta cu cap. Nu cum fac politicienii nostri. Ani la rand a supt din ProTv cat a putut. Avand o participatie minora a avut grija ca toate serviciile sa fie externalizate catre firme in care era actionar. Chiria pe care Pro o platea la Buftea era mai mare decat cea platita de orice alta casa de productie care dorea sa inchirieze un platou. I-a pacalit pe astia in Cehia cu stiinta lui pana cand i-a bagat in faliment. sau ma rog i-a adus pe aproape. Si acum pleaca cu o mega compensatie si in plus CME ii finanteaza un program tv. Jos palaria dnule Sarbu. Daca nu cereti bani multi poate ne invatiti si pe noi cum sa ii facem pe altii asa de bine. Si pe atat de multi bani.

Trimite un comentariu