Skip to main content

TERMENII DEMISIEI. Adrian Sârbu va primi 5,4 milioane de dolari. Va fi primul întrebat dacă americanii vând vreo operaţiune din România

 

ADRIAN SARBU - DIRECTOR OPERATIONAL - CME

Publicitate

ÎNŢELEGERE. Paginademedia.ro vă prezintă termenii demisiei lui Adrian Sârbu, conform înţelegerii dintre acesta şi managementul Central European Media Enterprises - CME. Potrivit documentului, Adrian Sârbu va primi, la începutul anului viitor, echivalentul a 5,4 milioane de dolari, în coroane ceheşti.

În plus, el va fi primul întrebat şi va avea drept de preemţiune în cazul în care americanii vor decide să vândă operaţiuni pe care le deţin în România.

O altă prevedere este legată de planurile lui Adrian Sârbu. Dacă va dezvolta un proiect de business de conţinut, americanii vor investi o sumă de până la trei milioane de dolari în afacere.

Condiţiile înţelegerii în cazul demisiei lui Adrian Sârbu de la şefia CME:

  • Adrian Sârbu îşi va încasa salariul său anual de 1,8 milioane de dolari până la 1 ianuarie 2014, în aceleaşi condiţii ca şi până acum.
  • Sârbu trebuie să ajute la conducerea companiei şi să-i susţină pe cei care se vor ocupa de conducere, până la data de 1 ianuarie 2014.
  • Adrian Sârbu va primi echivalentul sumei de 5,4 milioane de dolari. Plata va fi făcută  în coroane ceheşti, la rata de schimb din 31 decembrie 2013. Sârbu îşi va primi banii la două săptămâni după ce vor fi încheiate toate formalităţile cu CME.
  • Compania se obligă să nu facă afirmaţii denigratoare, să nu-i aducă atingere imaginii lui Adrian Sârbu, prin documente sau afirmaţii făcute de către angajaţi. La rândul său, Sârbu nu trebuie să aducă atingere companiei sau angajaţilor prin declaraţii, să nu divulge secrete şi informaţii confidenţiale legate de business-ul, finanţele şi alte înţelegeri comerciale legate de companie. Doar în cazul în care respectivele informaţii au devenit publice. În caz contrar, acesta ar plăti companiei 5,4 milioane de dolari.
  • De la data acestei înţelegeri şi până la terminarea cotractului, Adrian Sârbu va continua să folosească birourile companiei din Praga şi din Bucureşti.
  • Adrian Sârbu va fi primul întrebat şi va avea drept de preempţiune în cazul în care CME decide să vândă participaţii la companiile din România, până la 31 decembrie 2015. Înţelegerea precizează că este vorba de companiile Media Pro Entertainment şi Media Pro Distribution. În acest caz, Adrian Sârbu are 60 de zile să facă o ofertă.
  • Acordul prevede că CME va investi până la trei milioane de dolari într-un business de content pe care Adrian Sârbu ar urma să îl lanseze după terminarea contractului.
  • În primul an, Sârbu trebuie să înştiinţeze compania în legătură cu planurile pe care le are în legătură cu dezvoltarea unei afaceri de conţinut.
  • Adrian Sârbu se angajează ca până la finele anului să predea companiei toate informaţiile confidenţiale, cărţi, documente, laptopuri, cărţi de credit, chei, parole şi orice alte lucruri care aparţin companiei.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    pro tv este doar un mijloc de propaganda americana
  • Pandele Pandele
    @adi
    Afirmatii de-astea poti face doar pe net, la adapostul anonimatului, sau la scara blocului, mizand pe faptul ca administratorul nu intelege nimic, nici din CME, nici din fiscalitate, nici din jurisdictie fiscala.
    Aici mai sunt oameni care se pricep, asa ca nu esti deloc amuzant. Esti doar un target pe care televiziunile lui Sarbu si-au cladit prosperitatea. Partea trista este ca tu nu vei intelege niciodata asta, iar Sarbu va mai incasa cel putin o data in viata un bonus gratie celor ca tine, care inghit iluzii de la televizor.
  • adi adi
    Doare frustrarea? Cum ti-ai dat seama ca am dat information noi si exclusive?
  • Expertul, Expertul,
    cei de la Time Warner au preluat controlul CME si vor numi un nou Ceo pana la 1 octombrie.
  • Pandele Pandele
    @adi
    Ai lipsit vreo 10 ani din tara ? Cam atat sunt de vechi informatiile tale...
  • Gaetano Gaetano
    Dar de unde stii tu ? Nu ti-a platit tie ?
  • adi adi
    Impozit plateste la acesti bani?Ca atat citva stat prin Romania impozitul Protv si alte taxe le plateam noi,prostii !Nu a platit timp de 10 NICIODATA CAS-ul pentru angajati!

Trimite un comentariu

sus