Skip to main content

Stelian Tănase, şeful interimar al TVR, a transmis ministrului de Finanţe un proiect privind majorarea taxei TV

 

Stelian-Tanase-Mediafax_Foto-Diana_Iurkiewicz

Stelian Tănase, şeful interimar al TVR, a declarat că a transmis ministrului de Finanţe un proiect privind majorarea taxei TV, propunere pe care o va prezenta şi premierului Victor Ponta în cursul săptămânii viitoare, scrie Mediafax.

Stelian Tănase a participat la o "discuţie de lucru" cu membrii Comisiei pentru cultură din Senat.

"Într-un proiect pe care l-am avansat ministrului de Finanţe este acest lucru (majorarea taxei TV, n.r.) şi sper ca săptămâna viitoare să îi înfăţişez şi primului-ministru. Avem înţelegere ca, după Anul Nou, să avem o discuţie. Avem un material, putem discuta pe o bază serioasă. Mărirea taxei este lucrul la care ne gândim. Este o discuţie complicată şi ea se va purta", a spus acesta.

Stelian Tănase a menţionat că apar diverse reglementări care, în ultima vreme, sunt "împotriva" instituţiei pe care o conduce.

El a menţionat, în acest sens, decizia Curţii Constituţionale care va avea ca efect, probabil, reducerea cu o treime a încasărilor SRTv pe anul 2014.

"Este vorba de faptul că firmele vor plăti numai pentru un singur abonament, chiar dacă au o mie de televizoare. Aici putem să discutăm o formulă, dacă nu facem un abonament mai consistent, care să cuprindă faptul că are o mie de televizoare şi nu doar un abonament normal, care este preţul a două ţigări", a mai spus Stelian Tănase.

Preşedintele Comisiei pentru cultură a Senatului, Georgică Severin, i-a spus lui Stelian Tănase că va fi dificilă majorarea taxei TV, chiar cu 2-3 lei, mai ales într-un an electoral şi în condiţiile existenţei mai multor nemulţumiri faţă activitatea acestei televiziuni.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mely mely
    pe abonament tv dai putin(25 lei lunar ) dar, escrocii astia ajung sa iti ceara suma de 50 de lei lunar pana si unui chiosc, daca nu este declarat ca microintreprindere! Ati pomenit asa ceva?? sa dai 25 lei pe abonament tv si 50 lei pentru ca exista tvr si trebuie finantat din banii nostri atat ca pers. fizica cat si ca persoana juridica?! este o mare magarie mai ales suma pe care le-o dam lunar...si mai vor sa o si mareasca!!
  • pisader pisader
    desa
  • Claudiu Claudiu
    optionala, mai gresesc si eu.
  • Claudiu Claudiu
    si eu pot face, iar daca faci intr-un oras, ajungi la jumatate de oameni impotriva acestei taxe ABUZIVE, este DEMOCRA'IE sau nu? De ce sa fim obligati sa platim aceasta taxa? Corect este sa fie obtionala NU obligatoriu (numai suntem in comunism)!!!
  • Claudiu Claudiu
    www.petitieonline.net/petitie/35002038/semnaturi
  • mihai mihai
    Noul director al Televiziunii Romane doreste marirea taxei Radio-TV pentru a acoperi gaurile facute de managementul defectuos, cheltuieli exagerate si nejustificate din bani publici .... Daca nu sunteti de acord semnati petitia impotriva acestei taxe;

    http://www.petitieonline.com/signatures/abuzul_vanzarii_conditionate_-_taxa_radio-tv_pe_factura_energie/
  • Andrei Andrei
    Ei traiesc si din publicitate si din taxa tv, iar pe deasupra mai primesc si bani de la bugetul de stat.
  • Ianis Ianis
    Mariti taxa ca sa-i dati Andreei Marin sute de mii de euro

    pentru strutocamila aia de emisiune!!! Se mai si da mare ca sufla in ceafa celorlalte televiziuni, cand colo ea e pe ultimele locuri ca rating si pe noi ne costa fiecare emisiune peste 40.000 de euro ca sa-si satisfaca zana expirata capriciile si buzunarele vesnic neconsolate.
  • MusYcBoX MusYcBoX
    Cand era in opozitie, plagiatorul Ponta spunea ca, atunci cand va veni la putere, va desfiinta taxa tv, acum ca a ajuns la o putere, o mareste ? Mare om, mare caracter. ''Am scapat de dracul si am dat de tacsu'' !
  • emi_ba emi_ba
    Oricum TVR concureaza liber pe piata de publicitate. Reclame sunt oricum si mai vin si bani din buget si din taxe. Ne-am cam saturat de boschetarii astia
  • Anonim Anonim
    sa scoata taxa tv ( tvr ) si sa bage publicitate reclame etc sa traiasca asa cum traieste Pro Tv, National Tv , Prima Tv etc , ca destui bani se da ( dam ) pe cablu tv sau satelit tv nu mai vrem sa mai dam bani si pe tvr care chiar de giaba este .
  • reporter reporter
    dacă nu mărește taxa, de unde să le dea la toți limbricii salarii?
  • Anonim Anonim
    sa o majoreze pe masa si pe tacsu in mama masi de mafioti si corupti casa ce sasi umple bzunarele cu si mai multi bani , sa se duca dracului sa se inchida odata asa cum sau incis si distrus toate fabricile din romania pe când puteau sa le modernizeze pe toate , jos tvr ca dati numai porcari de când cu taxa tvr sa va inchideti o data ca neam saturat de minciuni si mavioti si la voi ca sunteti de geaba bai tvr , jos cu taxa ( ba chiar sa se scoata definitiv taxa tv tvr ) si jos cu toate lucrurile rele care sau facut in 14 ani de zile , sa va ia naiba pe voi tvr si pe parlamentar etc locu vostru este in puscarie sau mai rau in pamant acolo sunteti voi potriviti si locul vostru ca neati distrus cu minciuni coruptie hotie si mafie etc nesimtitilor sa va ia D pe toti tvr parlamentari etc .
  • negru negru
    Fostul prezentator al concertelor rock mai bine sa ceara desfiintarea acestei imense gauri negre care e TVR. Niciun politruc pus sef acolo nu a reusit sa opreasca hemoragia de fonduri, in timp ce rezultatele vizibile ale TVR (masurate prin audiente) indica o clara abandonare de catre public a acestui mamut devenit nu doar inutil ci si extrem de pagubos.
  • radu radu
    Taxa tv de la cetateni ar impune un consiliu de administratie independent si un presedinte pus de cei care platesc taxa, nu impus de politic.

Trimite un comentariu

sus